Blog

Parketloods blog

Diverse blogs geschreven door De Parketloods

In onze blogs leest u alles wat u moet weten over houten vloeren en meer!

De Parketloods is dé specialist wat betreft vloeren en we delen onze kennis graag met onze klanten. In onze blogs leggen we u onder meer uit wat de verschillen zijn tussen parket en laminaat, hoe u uw nieuwe vloer het beste kunt onderhouden en welke vloer het beste gekozen kan worden als u huisdieren heeft. Daarnaast vertellen we u ook alles over de combinatie van een houten vloer en vloerverwarming of vloerkoeling. Als trotse eigenaar van het Vignet Parket op Vloerverwarming en nog twee andere keurmerken bent u óók hiervoor bij de Parketloods aan het juiste adres!

We wensen u veel leesplezier! Heeft u na het lezen nog vragen? Neem dan contact met ons op via 020 - 261 3907 of mail uw vraag naar info@parketloods.nl.

Parketloods logo
Parketloods
eerste-vloer-is-gelegd

Maatregelen COVID19 / Corona-virus

25 juni 2021 0

Maatregelen in verband met het COVID19 / Corona-virus.

Lees verder
Parketloods
Parket en vloerkoeling, een goede combinatie of niet?

Parket en vloerkoeling, een goede combinatie of niet?

28 februari 2021 0

Vloerkoeling onder uw parketvloer is duurzaam en comfortabel, maar gaat dat goed samen? Lees het in onze nieuwe blog! De Parketloods is erkend specialist voor de combinatie houten vloer en vloerkoeling, we adviseren u er graag over.

Lees verder
Parketloods
L211UV

Parket en vloerverwarming, alles wat u moet weten in 3 blogs! Deel 3: De vloerverwarming is geplaatst, uw vloer is gelegd. Waar moet u nu nog op letten?

21 december 2020 0

De Parketloods is erkend specialist voor de combinatie houten vloer en vloerverwarming. In deel 3 van deze serie blogs geven we antwoord op de vraag waar u op moet letten zodra zowel de vloerverwarming als de vloer zijn geïnstalleerd.

Lees verder
Parketloods
Parket en vloerverwarming, alles wat u moet weten in 3 blogs! Deel 2: Welke houtsoorten en welke soorten parketvloeren zijn geschikt op vloerverwarming?

Parket en vloerverwarming, alles wat u moet weten in 3 blogs! Deel 2: Welke houtsoorten en welke soorten parketvloeren zijn geschikt op vloerverwarming?

16 december 2020 0

De Parketloods is erkend specialist voor de combinatie houten vloer en vloerverwarming. In deel 2 van deze serie blogs geven we antwoord op de vraag welke houtsoorten en welke soorten parketvloeren geschikt zijn op vloerverwarming.

Lees verder
Parketloods
Parket en vloerverwarming, alles wat u moet weten in 3 blogs! Deel 1: Welk type vloerverwarming is geschikt?

Parket en vloerverwarming, alles wat u moet weten in 3 blogs! Deel 1: Welk type vloerverwarming is geschikt?

7 december 2020 0

De Parketloods is erkend specialist voor de combinatie houten vloeren en vloerverwarming. In deel 1 van deze serie blogs geven we antwoord op de vraag welke soorten vloerverwarming geschikt zijn onder een houten vloer.

Lees verder
Parketloods
massief-parket2

Vloersoorten

25 juni 2020 1

De keuze voor een parketvloer in uw huis, appartement of kantoor is een basis die voor lange termijn het interieur bepaalt. Wij helpen u graag de juiste keuze te maken. Het draait niet alleen om smaak en voorkeur voor bepaalde houtsoorten, kleuren en afwerking, maar uiteraard ook om de prijs kwaliteit verhouding van het parket. Wilt u de parketvloer zelf leggen of besteed u...

Lees verder
Parketloods
Eiken-Rustiek-onbehandeld-18cm

De juiste vloer kiezen

25 juni 2020 0

e keuze voor een parketvloer in uw huis, appartement of kantoor is een basis die voor lange termijn het interieur bepaalt. Wij helpen u graag de juiste keuze te maken. Het draait niet alleen om smaak en voorkeur voor bepaalde houtsoorten, kleuren en afwerking, maar uiteraard ook om de prijs/ kwaliteit verhouding van het parket.

Lees verder
Parketloods
Leginstructies-klik-lamelparket

Doe het zelf parket leggen

9 juni 2020 0

Belangrijk: lees de instructies zorgvuldig door voor je begint met het leggen van het lamelparket

Lees verder
Parketloods
eerste-vloer-is-gelegd

Videobel gesprek met de showroom

17 april 2020 0

Lees verder
Parketloods
eerste-hulp-bij-het-kiezen-van-een-laminaatvloer

Eerste hulp bij het kiezen van een laminaatvloer wat betekenen de gebruiksklassen en welke kan je het beste kiezen

22 november 2019 1

Niet ieder laminaat is hetzelfde. Er is uiteraard een verschil in kleur en prijs, maar er is ook een verschil in kwaliteit. Maar hoe weet je nou welk laminaat van een hogere en welke van een lagere kwaliteit is? En is een hogere kwaliteit altijd beter?

Lees verder
Parketloods
verkoopt-ikea-houten-vloeren

Verkoopt Ikea houten vloeren

16 oktober 2019 0

De Parketloods zit vlakbij de Ikea in Amsterdam en zelfs schuin tegenover het afhaalpunt van de Ikea. Een prima wisselwerking en ook makkelijk om aan klanten uit te leggen waar we gevestigd zijn: vlakbij de Ikea.

Lees verder
Parketloods
de-verschillen-en-overeenkomsten-tussen-parket-en-laminaat

De verschillen en overeenkomsten tussen parket en laminaat

16 oktober 2019 1

Voor sommige mensen is het heel duidelijk wat het verschil is tussen een parket (houten vloer) en laminaat, maar als je je voor de eerste keer gaat bezighouden met het inrichten van een woning dan begrijpen wij dat dat helemaal niet zo duidelijk is.

Lees verder
Parketloods
zwevende-visgraat-vloer-van-parketloods

NIEUW De zwevende visgraat vloer van ParketLoods

31 mei 2019 10

De visgraat vloer, misschien wel dé meest gewilde vloer van nu. Waar zie je dit vloerpatroon niet voorbij komen? In elke flat of straat in Nederland vind je dit bekende en hippe patroon, waarbij de planken worden gelegd als v-vormen die in elkaar haken.

Lees verder
Parketloods
onderhoud-tips-van-parketloods

Onderhoud tips van Parketloods

14 december 2017 0

Zand en vuil werken als schuurpapier en geven lelijke krassen. Dit kan eenvoudig bestreden worden door verschillend schoeisel te dragen in huis en buitenshuis. Niet iedereen wil dit en op kantoren, scholen, winkels en bijvoorbeeld in de kinderopvang is het gewoon niet haalbaar. 

Lees verder
Parketloods
houten-vloer-en-huisdieren

Wat is een goede houten vloer voor huisdieren

1 december 2017 0

Als je huisdieren hebt zal je weten dat je naast de liefde en plezier je direct ook een grote verantwoordelijkheid hebt voor je viervoeter en heel soms gebeuren er ook minder leuke dingen.

Lees verder
Parketloods
Eiken-rustiek-houten-vloer-Amber

De voor en nadelen van massieve houten vloeren

23 november 2017 0

Massief houten vloeren zijn gezaagde planken uit één stuk natuurlijk vol hout. Dit kan van verschillende houtsoorten, maar in Nederland zijn het voornamelijk de massief eiken vloerdelen die gemaakt en verkocht worden.

Lees verder
Parketloods
parketloods-projectvloeren

Parketloods projectvloeren

17 november 2017 0

Parketloods – ontzorgt volledig bij projectvloeren

Lees verder
Parketloods
houten-vloer-over-een-tegelvloer-leggen

Houten vloer over een tegelvloer leggen

10 november 2017 0

Het is een veel gestelde vraag of een houten vloer over een tegelvloer gelegd kan worden. Dat is logisch, omdat het veel werk, tijd en kosten scheelt om een tegelvloer te laten liggen. Gelukkig is het bijna altijd mogelijk om een houten vloer over de bestaande tegels te leggen.

Lees verder
Parketloods
horecavloeren

Horecavloeren

4 november 2017 0

Binnen de horeca is een sfeervolle vloer die aansluit bij het bedrijf belangrijk. Een houten vloer brengt vaak de gewenste sfeer binnen een horeca gelegenheid. De eigenaren Bert en John zijn al 20 jaar werkzaam in de Horeca Interieurbouw, voor horecavloeren bent u daarom bij Parketloods aan het juiste adres.

Lees verder
Parketloods
deukjes-in-eiken-houten-vloer-is-dat-normaal

Deukjes in eiken houten vloer is dat normaal

22 juni 2015 0

Een veel voorkomende klacht bij een eikenhouten parketvloer is dat er kleine deukjes inkomen. Is dat normaal of heb je een “slechte” eiken houten vloer gekocht? Waarom komt er bv in PVC of laminaat minder snel een deuk?

Lees verder
Parketloods
wat-is-de-beste-houten-vloer

Wat is de beste houten vloer

26 februari 2015 0

Dit is een veel gestelde vraag in onze showroom en dat is niet verwonderlijk met alle verschillende soorten parketvloeren die op de markt zijn. Zoals een massieve houten vloer, een multiplank of duovloer, lamelparket en tapis of visgraatparket.

Lees verder
Parketloods
Verlijmd-of-zwevend-leggen-houten-vloer

Wat is beter Een houten vloer zwevend of vol verlijmd leggen

2 september 2014 7

Een parketvloer kun je zwevend of verlijmd leggen. Wat zijn de voor- en nadelen van beide methodes en wat houdt zwevend en verlijmd precies in? Wij leggen het hier in eenvoudige bewoordingen uit.

Lees verder
Parketloods
5-deskundige-tips-met-betrekking-tot-parket-en-interieur

5 deskundige tips met betrekking tot parket en interieur

20 mei 2014 0

Waar moet je rekening mee houden en wat kan je nog meer met parket? Wij vroegen het aan Bart van Wijk, interieurarchitect in België en Nederland.

Lees verder
Parketloods
een-eiken-houten-vloer-in-de-natuur-zeep

Een eiken houten vloer in de natuur zeep

15 mei 2014 1

Een gezeepte eiken parketvloer is ecologisch, duurzaam, goedkoop, makkelijk in onderhoud en niet onbelangrijk erg mooi. Veel van onze klanten in de showroom lopen direct naar de gezeepte eiken vloer en willen alleen nog maar die afwerking, vanwege het natuurlijke onbehandelde uiterlijk. Maar hoe zet je een vloer in de zeep, wat is het effect en wat zijn de voor en nadelen van...

Lees verder
Parketloods
is-een-massief-eiken-houten-vloer-wel-de-juiste-keuze

Is een massief eiken houten vloer wel de juiste keuze

16 april 2014 0

Bij een duurzame sterke (eiken) houten vloer denken we vaak automatisch aan massief parket of planken. Deze is dik en kan vaak geschuurd worden dus is het de beste vloer die te koop is, maar is dat wel zo? Want een massieve houten vloer kan ook problemen geven. Sterker nog meer dan 90% van alle problemen die met houten vloeren te maken hebben zij gerelateerd aan massieve...

Lees verder
Parketloods
wat-is-een-duovloer-of-multiplank

Wat is een Duovloer of multiplank

4 februari 2014 0

Een duovloer ook wel duoplank, multiplank, multivloer of lamelparket genoemd is een samengestelde houten vloer. Hiermee wordt bedoeld dat de vloer uit twee delen is opgebouwd, een toplaag meestal eiken en een multiplex onderlaag meestal berken multiplex.

Lees verder
Parketloods
Legaal-hout-of-illegaal-gekapt-hout

Houten vloeren verdacht van illegale houtkap ondanks EU houtwet

26 oktober 2013 0

Veel Nederlandse vloeren bedrijven die importeren van buiten de EU hebben boter op hun hoofd. Na een inspectie van Greenpeace bij 19 Parket speciaalzaken blijkt dat er nog veel verdacht hout in de winkels ligt.

Lees verder
Parketloods
vlekken-van-geoliede-houten-vloer-verwijderen

Vlekken van geoliede houten vloer verwijderen

13 september 2013 40

Hoe krijg je vlekken uit een geoliede of met hardwas behandelde vloer? Vlekken zijn bijna niet te vermijden zeker niet met kinderen of huisdieren in huis. Of de houten vloer in de keuken? Een vetspetter is snel gemaakt.

Lees verder
Parketloods
repareer-jouw-houten-vloer-door-1-plank-te-vervangen

Repareer jouw houten vloer door 1 plank te vervangen

5 juli 2013 0

Tip Parketloods - Jouw houten vloer beschadigd door een ongeluk, het kan gebeuren. Vaak zijn er maar een of twee planken beschadigd. Dan is het zonde om heel de houten vloer te vervangen, of compleet te schuren.

Lees verder
Parketloods
hoe-kunt-u-uw-parketvloer-weer-als-nieuw-maken

Hoe kunt u uw parketvloer weer als nieuw maken

17 mei 2013 0

Een parketvloer is geen goedkope investering, en daarom is het belangrijk om goed voor de vloer te zorgen. De meeste mensen nemen voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat de vloer niet blootstaat aan risicofactoren.

Lees verder
Parketloods
hoe-kunt-u-uw-houten-vloer-beschermen

Hoe kunt u uw houten vloer beschermen

20 april 2013 0

De schoonheid en duurzaamheid van parketvloeren maakt deze soort een goede keuze. Helaas zijn houten vloeren niet onverwoestbaar, en kunnen zij beschadigd raken wanneer men niet goed oplet of maatregels neemt.

Lees verder
Parketloods
houten-vloeren-opnieuw-afwerken-met-lak

Houten vloeren opnieuw afwerken met lak

6 april 2013 0

outen vloeren voegen karakter en warmte toe aan een interieur. Als u overweegt houten parketvloer in uw huis te nemen, moet u de afwerking van de parketvloer zeker in acht nemen. De afwerking van de vloer zal glans en diepte toevoegen aan uw vloer, maar de mate waarin is afhankelijk van welke soort afwerking u kiest.

Lees verder
Parketloods
creatief-met-houten-vloeren-het-kan

Creatief met houten vloeren het kan

18 maart 2013 0

U heeft jaren geleden een vloer in uw kamer gelegd of laten leggen, en u bent er een beetje op uit gekeken. Misschien heeft u onderhand nieuwe meubels of een andere stijl in uw kamer toegepast en past de kleur van het parket niet meer bij uw smaak. Het kan natuurlijk ook het geval zijn dat u onlangs bent verhuisd en de parketvloer er al lag.

Lees verder
Parketloods
een-houten-vloer-onderhouden

Een houten vloer onderhouden

26 februari 2013 0

Een houten vloer is niet alleen mooi, maar het is ook een goede investering, die zich uitbetaalt wanneer u uw huis wilt verkopen. Dat is zeker belangrijk in deze tijd waar de verkoop van een woning niet altijd even eenvoudig is.

Lees verder
Parketloods
wat-is-een-gerookte-houten-vloer

Wat is een gerookte houten vloer

2 februari 2013 0

Als u op zoek bent naar eiken houten vloeren komt u regelmatig gerookte en dubbel gerookte houten vloeren tegen, maar wat houdt het roken eigenlijk in.

Lees verder
Parketloods
hoe-houdt-u-een-houten-vloer-schoon

Hoe houd je een houten vloer schoon

15 januari 2013 3

Schoonmaken kan een behoorlijke klus zijn, en misschien ook niet je favoriete klus. Maar het is vooral belangrijk voor de waarde van je huis. Een goed schoongemaakte huis beschermt je huis. In het geval van houten vloeren is regelmatig schoonmaken de beste manier om uw vloer de tand des tijds te laten doorstaan.

Lees verder
Parketloods
Vloer-opmeten

Een houten vloer opmeten

27 november 2012 0

Het opmeten van een vloer hoeft niet ingewikkeld te zijn. Kijk wat voor type ruimte omgemeten moet worden en volg de voorbeelden. Heeft u meerdere ruimtes, dan telt u deze bij elkaar op.

Lees verder
Parketloods
uitleg-eigenschappen-houten-vloeren

Uitleg eigenschappen houten vloeren

8 november 2012 0

Onder onze producten vind u de eigenschappen van de parketvloeren, maar sommige informatie is misschien iets te technisch. Wat is nu eigenlijk een micro velling of wat houd rustiek of select in. Hier vind u de uitleg wat van de beschreven eigenschappen die de houten vloer kan hebben bij de Parketloods.

Lees verder
Parketloods
mythes-en-fabels-over-houten-vloeren-deel-twee

Mythes en fabels over houten vloeren Deel twee

13 oktober 2012 3

Dit is deel twee van de serie over de mythes die heersen over houten vloeren. Het eerste deel  kunt u hier vinden.

Lees verder
Parketloods
mythes-en-fabels-over-houten-vloeren

Mythes en fabels over houten vloeren

29 september 2012 1

In dit artikel komen verschillende mythes en stellingen over houten vloeren aan bod, sommige zijn algemeen bekend. Wij geven daarom goede argumenten waarom je met een gerust hart kan kiezen voor een houten vloer in je huis. Daarnaast geven we handige tips voor het onderhoud van je vloer, zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten. (lees ook deel 2)

Lees verder
Parketloods
waar-moet-u-extra-op-letten-bij-een-houten-vloer

Waar moet u extra op letten bij een houten vloer

17 augustus 2012 0

Houten vloeren zijn stoer en sterk, maar niet ze zijn niet onverwoestbaar. Over het algemeen kunt u de meeste problemen voorkomen voordat ze optreden door met de juiste zorg te onderhouden en indien u de vloer zelf legt door de gebruiksaanwijzing aandachtig te lezen en deze toe te passen.

Lees verder
Parketloods
welke-afwerkingen-zijn-er-voor-houten-vloeren-beschikbaar

Welke afwerkingen zijn er voor houten vloeren beschikbaar

6 juli 2012 0

Parket en houten vloeren zijn te krijgen in verschillende afwerkingen te krijgen. Om een beter afweging te maken in uw keuze van een nieuwe houten vloer. Leggen we uit wat voor afwerkingen er te krijgen zijn. Zoals bijvoorbeeld matte lak, natuurlijke olie, satijn lak, geborsteld en handgeschraapt.

Lees verder
Parketloods
massief-houten-vloer-faq

Massief houten vloer FAQ

31 mei 2012 0

Een houten vloer is een massief houten vloeren als, ongeacht de lengte of breedte, de plank uit één stuk hout is gezaagd.

Lees verder
Parketloods
lamelparket-faq

Lamelparket FAQ

18 april 2012 0

De toplaag van een lamelparket vloer varieert van 2mm tot wel 6mm. Kwalitatief hoogwaardig lamelparket kan 10 tallen jaren tot een leven lang mee. In vergelijking even lang als een massieve vloer met 3 tot 7 mm top boven het mes en groef.

Lees verder
Parketloods
de-10-voordelen-van-lamelparket

De 10 voordelen van lamelparket

8 maart 2012 2

Lamelparket ziet er hetzelfde uit als een houten vloer (parket), maar is opgebouwd uit lagen kruislings verlijmd hout. Lamelparket heeft een toplaag van echt hardhout met een onderlaag van goedkoper ander hout. Dit heeft grote voordelen ten opzichte van een houten vloer.

Lees verder
Parketloods
laminaat-parket

Laminaat parket

27 februari 2012 0

Als men spreekt over laminaat parket wordt er bijna altijd lamelparket of fineerparket bedoeld, ofwel een vloer met een echte houten toplaag. In tegenstelling tot laminaat wat een vloer is met een kunststof toplaag. Laminaat parket dus is een samenvoeging van twee verschillende soorten vloeren.

Lees verder
Parketloods
visgraat-lamelparket-en-andere-hippe-legvormen

Visgraat lamelparket en andere hippe legvormen

27 februari 2012 0

Bij een visgraat vloer worden de vloerdelen in een visgraatpatroon gelegd. Binnen de visgraatvloeren is veel variatie mogelijk. Zo is er te variëren in de planklengte, de houtsoort, de breedte van de planken en de afwerking. Zo zijn er binnen de visgraat vloeren verschillende uitstralingen mogelijk.

Lees verder
Parketloods
voordelen-van-parket-kopen-bij-de-parketloods

Voordelen van parket kopen bij de Parketloods

24 januari 2012 0

Parketloods is vanaf de oprichting een easy going Company, om het simpel te zeggen de klant is koning. Wij zullen alles in het werk stellen om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Niet geheel onbelangrijk wij hebben oog voor de natuur en een ecologische inslag, wij kopen alleen parket en houten vloeren van bedrijven die doen aan herbebossing.

Lees verder
Parketloods
assortiment-goedkoop-parket-en-houten-vloeren-uitgebreid

Assortiment GOEDKOOP PARKET en HOUTEN VLOEREN uitgebreid

17 januari 2012 0

We hadden de afgelopen tijd veel vraag naar eiken houten vloeren, maar dan wel goedkoop. Natuurlijk hadden wij al het een en ander in de aanbieding zoals ons kant en klaar beuken parket vanaf €25 per m2 incl. btw en eiken goedkoop parket afgewerkt met lak vanaf € 25. Toch zijn we op zoek gegaan naar een groter assortiment eiken planken die bij ieders budget past.

Lees verder
Parketloods
te-droog-parket-houten-vloer-door-centrale-verwarming

Te droog parket houten vloer door centrale verwarming

14 november 2011 0

Sinds een week is de herfst nu echt begonnen en de centrale verwarming staat nu regelmatig aan. Zoals bekend is warmte van een CV (centrale verwarming) erg droog en als je een hygrometer hebt zie je deze de afgelopen week dalen.  Door de droge lucht droogt ook uw houten vloer uit, met alle gevolgen van dien. Dit is wat u kunt doen om het uitdrogen van uw houten vloer te...

Lees verder
Parketloods
voor-en-nadelen-van-een-geoliede-houten-vloer

Voor en nadelen van een geoliede houten vloer

18 oktober 2011 138

Een houten vloer afgewerkt met olie is de klassieke afwerking van een houten vloer. Deze behandeling is nog steeds zeer gewild en dat is niet zonder reden. Een houten vloer afgewerkt met olie voelt fijn aan en ziet er prachtig uit, maar heeft zowel voor- als nadelen ten opzichte van een gelakte vloer. Om een gedegen beslissing te kunnen nemen over welke vorm van afwerking...

Lees verder
Parketloods
voor-en-nadelen-van-een-gelakte-houten-vloer

Voor en nadelen van een gelakte houten vloer

6 oktober 2011 0

Om een gedegen beslissing te kunnen nemen of parket cq een houten vloer afgewerkt met lak / vernis  het beste bij u past, dient u de eigenschappen van deze afwerking te kennen.

Lees verder
Parketloods
parket-en-houten-vloer-in-keuken

Parket en houten vloeren in de keuken

17 september 2011 0

en veelgestelde vraag is of parket in een keuken wordt aanbevolen en hoe het dan gelegd dient te worden! Wat is beter gelakt of geolied parket in de keuken. Hoe moet parket in de keuken onderhouden worden.

Lees verder
Parketloods
betaalbare-goedkope-hoge-witte-plinten-voor-uw-parket

Betaalbare goedkope hoge witte plinten voor uw parket

5 september 2011 0

Wij hebben ons assortiment klikplinten nu uitgebreid met hoge witte plinten. Een witte ral 9010 plint is in Nederland het meest gevraagd en daar spelen wij op in met hoge witte plinten vanaf € 3,50 incl. btw per m2

Lees verder
Parketloods
we-zijn-nu-ook-dealer-van-rigostep

We zijn nu ook dealer van RigoStep

9 augustus 2011 0

We hebben ons assortiment uitgebreid met RigoStep Skylt lakken. RigoStep is een Nederlandse producent van van watergedragen VOS vrije professioneel lakken  voor parket.  RigoStep heeft een zeer innoverend pakket aan lakken, Van hoogglans en satijn tot matte en bijna onzichtbare lakken.

Lees verder
Parketloods
royl-aquamarijn-natuur-verven-en-olien

Royl Aquamarijn natuur verven en oliën

9 augustus 2011 0

We hebben ons assortiment uitgebreid met Royl Aquamarijn. De filosofie van Royl Aquamarijn sluit helemaal aan bij onze ecologische parketvloeren

Lees verder
Parketloods
verschil-tussen-lamelparket-en-keramische-tegels

Verschil tussen lamelparket en keramische tegels

22 juli 2011 0

In onderstaande tabel kunt u de voor en nadelen zien van zowel lamelparket als keramische tegels, om zo tot een weloverwogen beslissing te komen welke soort het beste bij u past. 

Lees verder
Parketloods
lamelparket-of-laminaat

Verschil tussen lamelparket en laminaat

22 juli 2011 0

In onderstaande tabel kunt u de voor en nadelen zien van zowel lamelparket als laminaat, om zo tot een weloverwogen beslissing te komen welke soort het beste bij u past.

Lees verder
Parketloods
verschil-lamelparket-en-massief-parket

Verschil tussen lamelparket en massief parket

22 juli 2011 0

In onderstaande tabel kunt u de voor en nadelen zien van zowel lamelparket als massief parket, om zo tot een weloverwogen beslissing te komen welke soort het beste bij u past.

Lees verder
Parketloods
verschil-tussen-lamelparket-en-tapijt

Verschil tussen lamelparket en tapijt

22 juli 2011 0

In onderstaande tabel kunt u de voor en nadelen zien van zowel lamelparket als tapijt, om zo tot een weloverwogen beslissing te komen welke soort het beste bij u past. 

Lees verder
Parketloods
dealer-van-ons-parket-worden

Dealer van ons parket worden

28 maart 2011 0

Steeds meer winkels, bouwbedrijven en ZZP-ers worden erg enthousiast van ons Europese kwaliteit parket met 20 jaar garantie. Dit komt mede doordat de vloeren zeer gunstig geprijsd zijn en wij van een FSC gecertificeerde fabriek importeren.

Lees verder
Parketloods
geluidsreducerende-ondervloer

Geluidsreducerende ondervloer

17 november 2010 0

Volgens het Appartementrecht is het tegenwoordig verplicht wanneer u een harde vloer (bv Parket, lamelparket of laminaat) gaat leggen een ondervloer te installeren die geluidsreductie van 10dB genereert. Volgens NEN-EN- ISO 140-8 en 717-2 norm.

Lees verder
Parketloods
krakende-parketvloer

Krakende parketvloer

4 november 2010 0

Een krakende vloer kan vervelend zijn, maar hoe komt het? Elke zwevende houten vloer kraakt wel een klein beetje, hout is en blijft een natuurproduct dat werkt en dus kan het een beetje kraken. Er is pas een probleem als de vloer buitensporig kraakt. Er zijn grofweg 3 redenen waarom een vloer te veel kraakt.

Lees verder
Parketloods
parket

Parket

12 juli 2010 0

Op zoek naar een uniek natuurlijk parket? Op deze website kunt u vast een kijkje nemen in ons assortiment en eventueel met onze rekenmodule direct de prijs van het parket berekenen.

Lees verder
Parketloods

Hebt u een specifieke vraag of wilt u persoonlijk advies over uw nieuwe vloer? Neem contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek. Dat kan in de showroom of vanuit uw eigen huis via Skype of Hangouts! Plan hier uw afspraak.

Advies & info

ReviewsParketloods icon

Wat zeggen onze klanten

Wat een fijne service en advies! Hoewel het duidelijk is dat het hart van de Parketloods meer ligt bij echt hout, was het geen enkel probleem om mij te adviseren voor een door mij gewenste -goedkopere- optie van laminaat. Ik heb ook helemaal niet het gevoel gekregen dat ze me liever een houten vloer wilden verkopen ofzo. Ik had helemaal geen ervaring met het leggen van laminaat maar er is me heel geduldig uitgelegd wat ik moest doen en welke materialen ik nodig had. Als ik ooit wel geld heb voor een houten vloer, kom ik zeker terug!

Fleur Tromp

Mijn gerookte eikenhouten vloer had wat kleurproblemen maar die werden prima opgelost door Jai en John. Het uiteindelijke diagonale resultaat is fantastisch. Ik ben nog elke dag blij dat ik met de Parketloods in zee ben gegaan en beveel ze van ganse harte aan iedereen aan.

Ineke Jolink

Wat een fantastische service! Ik belde met een heel specifiek probleem en werd meteen geholpen! Voor mijn volgende parket probleem kom ik zeker terug!

Christoph Rosenmoller

Uiterst tevreden over Parketloods. De service is erg goed, er wordt ruim de tijd voor je genomen en je kunt rekenen op een eerlijk advies waar je echt wat aan hebt. De vloeren zijn erg mooi en de kwaliteit is top. We raden Parketloods aan iedereen aan!

Sjoerd Koster

Ontzettend tevreden! Zeer goed geïnformeerd en daardoor de perfecte vloer gekozen. De vloer is gelegd door drie top leggers, echt vakmanschap. Het is werkelijk prachtig geworden en ik kan Parketloods dan ook absoluut aanraden! Bedankt John en Jai!

Nienke van Eck

Tekst popup in beeld

De showroom van de Parketloods is vijf dagen per week open!

Waarvoor kunt u een afspraak maken?

Door het succes van onze afsprakenplanner hebben we besloten dat we voorlopig op afspraak blijven werken. U boekt eenvoudig een afspraak op de datum en tijd die u het beste uitkomt. U bent ook zonder afspraak welkom, maar vooral op zaterdag én in de aankomende vakantieperiode bestaat dan de kans dat we u niet (meteen) kunnen helpen.

Advies & uitzoeken van uw nieuwe vloer:

Eenmaal in de showroom wordt u direct geholpen en we nemen ruim de tijd voor u. We houden voor u een uur vrij om u onze uitgebreide collectie vloeren te laten zien en u alles uit te leggen over onze vloeren. Lees hier meer over het adviesgesprek of maak direct een afspraak in onze afsprakenplanner.

Wilt of kunt u niet naar de showroom komen, dan is het ook nog steeds mogelijk om een live adviesgesprek via videobellen in te plannen.

Maak direct een videobel of showroom afspraak

Levering van uw reeds bestelde vloer:
Alle reeds bestelde vloeren worden op de afgesproken datum geleverd door onze vaste transporteurs.

Uw bestelling ophalen:
Heeft u bij de bestelling van uw nieuwe vloer of onderhoudsproducten aangegeven dat u de bestelling zelf komt ophalen? Dan nemen wij contact met u op om een ophaaldatum en/of tijdstip af te spreken.
 

Tot ziens in onze showroom!

 

 

Parketloods logo
Parketloods
De Parketloods is open!
maak hier een afspraak