Zoeken gehele website...

Houten vloeren blog

Welkom bij de blog over houten vloeren van ParketLoods.nl

Naar Lemelerbergweg 35 F in Amsterdam. Tussen de IKEA Duivendrecht en de Ziggo Dome. Tussen de snelwegen A2, A9 en A10. (gratis parkeren voor de deur)

Lees verder

Een veel voorkomende klacht bij een eikenhouten parketvloer is dat er kleine deukjes inkomen. Is dat normaal of heb je een “slechte” eiken houten vloer gekocht? Waarom komt er bv in PVC of laminaat minder snel een deuk? Als je een eiken vloer zou hebben waar je met sokken of (normale) schoenen deuken inloopt zou je een zeer slechte vloer hebben gekocht, maar dat bestaat niet en zou zelfs nie...

Lees verder

Dit is een veel gestelde vraag in onze showroom en dat is niet verwonderlijk met alle verschillende soorten parketvloeren die op de markt zijn. Zoals een massieve houten vloer, een multiplank of duovloer, lamelparket en tapis of visgraatparket. Voor de leek is alles een houten vloer of een parketvloer en dat is niet verwonderlijk. Maar er zijn toch behoorlijke verschillen tussen de opbouw van d...

Lees verder

Wat is beter een parketvloer zwevend of verlijmd leggen wat zijn de voor en nadelen van beide methodes en wat houdt zwevend en verlijmd precies in. Het zwevend leggen van een houten vloer houd in dat de vloer niet vast (vol verlijm of gespijkerd) komt te zitten aan de vaste vloer (bijvoorbeeld de cementdekvloer of vloerdelen) waar de houten vloer op gelegd wordt. De normale opbouw van een...

Lees verder

Opruiming Restpatijen houten vloeren en plinten Kom snel want OP = OP . Meer dan 20 verschillende partijen parket, lamelparket en houten vloeren afgewerkt met lak of olie. Alle vloeren zijn direct te gebruiken na het leggen.

Lees verder

Hoe leg je parket zodat het in je woning zoveel mogelijk tot zijn recht komt en het prettig oogt? Waar moet je rekening mee houden en wat kan je nog meer met parket? Wij vroegen het aan Bart van Wijk, interieurarchitect in België en Nederland. Hij heeft een eigen studio bij Pot Interieur in Axel en een meubelbedrijf met 15000 m2 exclusieve meubelen. Bart van Wijk ontwerpt mega-projecten om WOW!...

Lees verder

Een gezeepte eiken parketvloer is ecologisch, duurzaam, goedkoop, makkelijk in onderhoud en niet onbelangrijk erg mooi. Veel van onze klanten in de showroom lopen direct naar de gezeepte eiken vloer en willen alleen nog maar die afwerking, vanwege het natuurlijke onbehandelde uiterlijk. Maar hoe zet je een vloer in de zeep, wat is het effect en wat zijn de voor en nadelen van een gezeepte vloer?

Lees verder

Bij een duurzame sterke (eiken) houten vloer denken we vaak automatisch aan massief parket of planken. Deze is dik en kan vaak geschuurd worden dus is het de beste vloer die te koop is, maar is dat wel zo? Want een massieve houten vloer kan ook problemen geven. Sterker nog meer dan 90% van alle problemen die met houten vloeren te maken hebben zij gerelateerd aan massieve vloeren.

Lees verder

Een duovloer ook wel duoplank, multiplank, multivloer of lamelparket genoemd is een samengestelde houten vloer. Hiermee wordt bedoeld dat de vloer uit twee delen is opgebouwd, een toplaag meestal eiken en een multiplex onderlaag meestal berken multiplex.

Lees verder

Veel Nederlandse vloeren bedrijven hebben boter op hun hoofd. Na een inspectie van Greenpeace bij 19 Parket speciaalzaken blijkt dat er nog veel verdacht hout in de winkels ligt. Hoe kun je als consument herkennen wat mogelijk een houten vloer is van illegaal gekapt hout?

Lees verder

Hoe krijg je vlekken uit een geoliede of hardwas behandelde vloer. Vlekken zijn bijna niet te vermijden zeker niet met kinderen en of huisdieren, of wanneer de houten vloer in de keuken ligt. Tegenwoordig zijn veel vloeren ook behandeld met lichte oliën, zoals wit en licht grijs. Deze zijn extra besmettelijk. Gelukkig is er goed nieuws omdat veel vlekken te behandelen en verwijderen zijn. ...

Lees verder

uw houten vloer beschadigd door een ongeluk, het kan gebeuren. Vaak zijn er maar een of twee planken beschadigd. Dan is het zonde om heel de houten vloer te vervangen, of compleet te schuren. een plank dermate bescha

Lees verder

Een parketvloer is geen goedkope investering, en daarom is het belangrijk om goed voor de vloer te zorgen. De meeste mensen nemen voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat de vloer niet blootstaat aan risicofactoren.

Lees verder

De schoonheid en duurzaamheid van parketvloeren maakt deze soort een goede keuze. Helaas zijn houten vloeren niet onverwoestbaar, en kunnen zij beschadigd raken wanneer men niet goed oplet of maatregels neemt. Wanneer de juiste regels worden nageleefd, zal de vloer jarenlang als nieuw lijken.

Lees verder

Houten vloeren voegen karakter en warmte toe aan een interieur. Als u overweegt houten parket in uw huis te nemen, moet u de afwerking van de parketvloer zeker in acht nemen. De afwerking van de vloer zal glans en diepte toevoegen aan uw vloer, maar de mate waarin is afhankelijk van welke soort afwerking u kiest. Het afwerken of opnieuw in de lak zetten van een vloer is een flinke klus, maar ui...

Lees verder

U heeft jaren geleden een vloer in uw kamer gelegd of laten leggen, en u bent er een beetje op uit gekeken. Misschien heeft u onderhand nieuwe meubels of een andere stijl in uw kamer toegepast en past de kleur van het parket niet meer bij uw smaak. Het kan natuurlijk ook het geval zijn dat u onlangs bent verhuisd en de parketvloer er al lag.

Lees verder

Een houten vloer is niet alleen mooi, maar het is ook een goede investering, die zich uitbetaalt wanneer u uw huis wilt verkopen. Dat is zeker belangrijk in deze tijd waar de verkoop van een woning niet altijd even eenvoudig is. Kijk maar eens bij makelaars daar staat altijd aangegeven dat er houten vloer in de woning ligt, dat is een meerwaarde.

Lees verder

Als u op zoek bent naar eiken houten vloeren komt u regelmatig gerookte en dubbel gerookte houten vloeren tegen, maar wat houdt het roken eigenlijk in. Een origineel gerookte eiken houten vloer is vloer die donkerder is gemaakt doormiddel van een chemisch procedé. Het procedé is dat ammoniak een reactie aangaat met looizuur in het hout, waardoor een verkleuring optreed. Het hout wordt tijde...

Lees verder

Schoonmaken kan een behoorlijke klus zijn, maar het is vooral belangrijk om uw huis te beschermen. In het geval van houten vloeren is regelmatig schoonmaken de beste manier om uw vloer de tand des tijds te laten doorstaan. Het is niet moeilijk om parket schoon te maken, en als u de volgende stappen volgt, zal de klus snel geklaard zijn.

Lees verder

Het opmeten van een vloer hoeft niet ingewikkeld te zijn. Kijk wat voor type ruimte omgemeten moet worden en volg de voorbeelden. Heeft u meerdere ruimtes, dan telt u deze bij elkaar op.

Lees verder

ParketLoods | 020 - 261 39 07 | info@parketloods.nl | Lemelerbergweg 35F, 1101 AH Amsterdam Zuid-Oost

Voorwaarden | Disclaimer