Ga terug
26 februari 2015

Wat is de beste houten vloer?

Dit is een veel gestelde vraag in onze showroom en dat is niet verwonderlijk met alle verschillende soorten parketvloeren die op de markt zijn. Zoals een massieve houten vloer, een multiplank of duovloer, lamelparket en tapis of visgraatparket. Voor de leek is alles een houten vloer of een parketvloer en dat is niet verwonderlijk. Maar er zijn toch behoorlijke verschillen tussen de opbouw van de vloeren wat ook weer verschillen in kwaliteit en gebruiksmogelijkheden geeft.

De beste houten vloer is een multiplank en/of lamelparket vloer!

De titel is wat kort door de bocht, maar in de meeste gevallen waar een houten vloer geplaatst gaat worden is dit type vloer het beste.

De Engelsen hebben betere uitdrukking voor deze multivloer qc lamelparket namelijk  “engineered flooring”. De houten vloeren zijn op een bepaalde manier technisch samengesteld waardoor de vloer stabieler wordt, minder werkt en bijvoorbeeld geschikt gemaakt is om over vloerverwarming te leggen. Klik voor meer uitleg op de link wat is een multiplank?

Bij de beste houten vloer denken toch veel mensen aan een massieve plank. Klik voor meer uitleg op de link is massief parket de beste keuze?

Om te bepalen wat de beste houten vloer is hebben we naar de verhouding prijs/kwaliteit  gekeken, verwachte levensduur, functionaliteit en legkosten.

Bij de multiplank / lamelparket kwam daar uit:

  • Goedkoop in materiaal, omdat de multiplank is samengesteld kan deze direct op een zandcementvloer gelijmd worden vaak zonder tussenvloer (broodjesvloer).De multiplank kan ook zwevend geïnstalleerd worden, omdat de plank zeer stabiel is en maar weinig werkt (krimpt en uitzet). Dit scheelt kosten van lijm en tussenvloer (broodjesvloer).
  • Goedkoop in arbeid, vaak geen kosten voor leggen broodjesvloeren, tussenschuren en oliën, omdat veel vloeren kant en klaar geleverd worden.
  • Makkelijk te renoveren en duurzaam,  de multiplanken met een wat dikkere toplaag van 4mm of 6mm zijn meerdere malen te renoveren waardoor ze lang mee kunnen. De vloeren met een toplaag van 6mm moeten een leven lang meekunnen en zijn daarom erg duurzaam.
  • Geschikt voor vloerverwarming, de multiplank is zo gemaakt dat deze zeer geschikt is voor vloerverwarming, zeker de planken met een watervast berkenmultiplex drager zijn uitermate geschikt. Door de hoge densiteit geven deze vloeren relatief snel de warmte door en blijven stabiel. Zowel bij zwevende als vol verlijmde installatie. (indien mogelijk heeft de vol verlijmde installatie bij vloerverwarming de voorkeur).
  • Kant en klaar in vele uitvoeringen leverbaar, wij kunnen multivloer kant en klaar op maat maken met verschillende bewerkingen, zodat de vloer na het leggen direct te gebruiken is. Enkele mogelijkheden zijn roken, oliën, lakken, verouderen, schaven of schuren en borstelen. Desgewenst leveren we de vloeren ook onbehandeld zodat u de vloer zelf kunt behandelen.

Zijn de andere houten vloeren slecht?

Nee de andere houten vloeren zijn zeker niet slecht, maar als we bijvoorbeeld kijken naar massief parket. Dan heeft massief parket meer handelingen nodig om te leggen.

I.v.m. het werken van massief parket geven wij alleen garantie op een massieve houten vloer indien deze verlijmd en verspijkerd gelegd wordt (zwevend op een ondervloer is indien u garantie wenst geen optie). Daardoor moet er eerst een broodjesvloer van bv spaanplaat geïnstalleerd worden met daarop dan verlijmd en verspijkerd de massieve vloer. Op deze manier krijg je een fantastische vloer, maar eigenlijk wordt er in het groot een multivloer nagebouwd op deze manier. Het nadeel zijn dan de kosten want de arbeid op de vloer zijn velen malen hoger dan in een fabriek waar de vloer met machines wordt samengesteld onder de juiste condities. Ook wordt er meer materiaal verbruikt wat minder duurzaam is en duurder is.

En voor tapis en visgraat vloeren geld eigenlijk hetzelfde als voor de massieve houten vloeren. Deze vloeren zijn ook in een multiplank uitvoering te koop met alle voordelen. Daarbij moeten tapis en visgraatvloeren na het leggen ook nog geschuurd en gestopt worden wat nog meer handelingen en kosten geeft dan de massieve planken.

Reacties

Lees de reacties op Wat is de beste houten vloer

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

*/?>
Advies & info

ReviewsParketloods icon

Wat zeggen onze klanten

Vriendelijke service, goed advies en kundige experts die meedenken in het hele proces. Wij zijn super tevreden met onze prachtige houten vloer, die tevens snel gelegd kon worden.

Marianne Kraai

Hierom ga je naar een winkel. Hele vriendelijke vakmensen. Goed advies en niet opdringerig. Voor de volgende vloer kom ik zeker terug.

Jonas Roukema

Wat een fantastische service! Ik belde met een heel specifiek probleem en werd meteen geholpen! Voor mijn volgende parket probleem kom ik zeker terug!

Christoph Rosenmoller

Uiterst tevreden over Parketloods. De service is erg goed, er wordt ruim de tijd voor je genomen en je kunt rekenen op een eerlijk advies waar je echt wat aan hebt. De vloeren zijn erg mooi en de kwaliteit is top. We raden Parketloods aan iedereen aan!

Sjoerd Koster

Ontzettend tevreden! Zeer goed geïnformeerd en daardoor de perfecte vloer gekozen. De vloer is gelegd door drie top leggers, echt vakmanschap. Het is werkelijk prachtig geworden en ik kan Parketloods dan ook absoluut aanraden! Bedankt John en Jai!

Nienke van Eck

Kom naar onze showrooms in Amsterdam of Rhenen (Veenendaal)!

U bent van hart welkom om uw nieuwe houten, PVC of laminaat vloer te komen uitzoeken in een van onze showrooms in Amsterdam en Rhenen (Veenendaal).

Een afspraak maken is niet nodig, maar is (vooral op zaterdag) wel handig als u zeker wilt zijn dat u direct geholpen wordt. Maak eenvoudig een afspraak in onze afsprakenplanner!

Maak nu een afspraak

Onze openingstijden:
Amsterdam
Dinsdag t/m vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 9:00 - 16:00 uur

Rhenen (Veenendaal)
Donderdag en vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 16:00 uur

Op Koningsdag, 27 april, en Hemelvaartsdag, 9 mei, zijn wij gesloten.

 

Hebt u op korte termijn een vloer nodig?
In onze showroom in Amsterdam hebben we verschillende vloeren op voorraad om af te halen. Wilt u in Rhenen een voorraadvloer afhalen? Bel dan even op 020 - 261 3907, dan zorgen we dat dat wat u zoekt aanwezig is! Of mail ons eerst op info@parketloods.nl.

Tot ziens in onze showroom!

Kom naar onze showrooms!
In Amsterdam en Rhenen (Veenendaal), lees hier meer.
Op Koningsdag, 27 april, en
Hemelvaartsdag, 9 mei, zijn wij gesloten.