Ga terug
26 februari 2015
Parketloods

Wat is de beste houten vloer?

Dit is een veel gestelde vraag in onze showroom en dat is niet verwonderlijk met alle verschillende soorten parketvloeren die op de markt zijn. Zoals een massieve houten vloer, een multiplank of duovloer, lamelparket en tapis of visgraatparket. Voor de leek is alles een houten vloer of een parketvloer en dat is niet verwonderlijk. Maar er zijn toch behoorlijke verschillen tussen de opbouw van de vloeren wat ook weer verschillen in kwaliteit en gebruiksmogelijkheden geeft.

De beste houten vloer is een multiplank en/of lamelparket vloer!

De titel is wat kort door de bocht, maar in de meeste gevallen waar een houten vloer geplaats gaat worden is dit type vloer het beste.

De Engelsen hebben betere uitdrukking voor deze multivloer qc lamelparket namelijk  “engineered flooring”. De houten vloeren zijn op een bepaalde manier technisch samengesteld waardoor de vloer stabieler wordt, minder werkt en bijvoorbeeld geschikt gemaakt is om over vloerverwarming te leggen. Klik voor meer uitleg op de link wat is een multiplank?

Bij de beste houten vloer denken toch veel mensen aan een massieve plank. Klik voor meer uitleg op de link is massief parket de beste keuze?

Om te bepalen wat de beste houten vloer is hebben we naar de verhouding prijs/kwaliteit  gekeken, verwachte levensduur, functionaliteit en legkosten.

Bij de multiplank / lamelparket kwam daar uit:

  • Goedkoop in materiaal, omdat de multiplank is samengesteld kan deze direct op een zandcementvloer gelijmd worden vaak zonder tussenvloer (broodjesvloer).De multiplank kan ook zwevend geïnstalleerd worden, omdat de plank zeer stabiel is en maar weinig werkt (krimpt en uitzet). Dit scheelt kosten van lijm en tussenvloer (broodjesvloer).
  • Goedkoop in arbeid, vaak geen kosten voor leggen broodjesvloeren, tussenschuren en oliën, omdat veel vloeren kant en klaar geleverd worden.
  • Makkelijk te renoveren en duurzaam,  de multiplanken met een wat dikkere toplaag van 4mm of 6mm zijn meerdere malen te renoveren waardoor ze lang mee kunnen. De vloeren met een toplaag van 6mm moeten een leven lang meekunnen en zijn daarom erg duurzaam.
  • Geschikt voor vloerverwarming, de multiplank is zo gemaakt dat deze zeer geschikt is voor vloerverwarming, zeker de planken met een watervast berkenmultiplex drager zijn uitermate geschikt. Door de hoge densiteit geven deze vloeren relatief snel de warmte door en blijven stabiel. Zowel bij zwevende als vol verlijmde installatie. (indien mogelijk heeft de vol verlijmde installatie bij vloerverwarming de voorkeur).
  • Kant en klaar in vele uitvoeringen leverbaar, wij kunnen multivloer kant en klaar op maat maken met verschillende bewerkingen, zodat de vloer na het leggen direct te gebruiken is. Enkele mogelijkheden zijn roken, oliën, lakken, verouderen, schaven of schuren en borstelen. Desgewenst leveren we de vloeren ook onbehandeld zodat u de vloer zelf kunt behandelen.

Zijn de andere houten vloeren slecht?

Nee de andere houten vloeren zijn zeker niet slecht, maar als we bijvoorbeeld kijken naar massief parket. Dan heeft massief parket meer handelingen nodig om te leggen.

I.v.m. het werken van massief parket geven wij alleen garantie op een massieve houten vloer indien deze verlijmd en verspijkert gelegd wordt (zwevend op een ondervloer is indien u garantie wenst geen optie). Daardoor moet er eerst een broodjesvloer van bv spaanplaat geïnstalleerd worden met daarop dan verlijmd en verspijkert de massieve vloer. Op deze manier krijg je een fantastische vloer, maar eigenlijk wordt er in het groot een multivloer nagebouwd op deze manier. Het nadeel zijn dan de kosten want de arbeid op de vloer zijn velen malen hoger dan in een fabriek waar de vloer met machines wordt samengesteld onder de juiste condities. Ook wordt er meer materiaal verbruikt wat minder duurzaam is en duurder is.

En voor tapis en visgraat vloeren geld eigenlijk hetzelfde als voor de massieve houten vloeren. Deze vloeren zijn ook in een multiplank uitvoering te koop met alle voordelen. Daarbij moeten tapis en visgraatvloeren na het leggen ook nog geschuurd en gestopt worden wat nog meer handelingen en kosten geeft dan de massieve planken.

Reacties

Lees de reacties op Wat is de beste houten vloer

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Advies & info

Reviews
Parketloods icon

Wat zeggen onze klanten

Wat een fijne service en advies! Hoewel het duidelijk is dat het hart van de Parketloods meer ligt bij echt hout, was het geen enkel probleem om mij te adviseren voor een door mij gewenste -goedkopere- optie van laminaat. Ik heb ook helemaal niet het gevoel gekregen dat ze me liever een houten vloer wilden verkopen ofzo. Ik had helemaal geen ervaring met het leggen van laminaat maar er is me heel geduldig uitgelegd wat ik moest doen en welke materialen ik nodig had. Als ik ooit wel geld heb voor een houten vloer, kom ik zeker terug!

Fleur Tromp

Mijn gerookte eikenhouten vloer had wat kleurproblemen maar die werden prima opgelost door Jai en John. Het uiteindelijke diagonale resultaat is fantastisch. Ik ben nog elke dag blij dat ik met de Parketloods in zee ben gegaan en beveel ze van ganse harte aan iedereen aan.

Ineke Jolink

Wat een fantastische service! Ik belde met een heel specifiek probleem en werd meteen geholpen! Voor mijn volgende parket probleem kom ik zeker terug!

Christoph Rosenmoller

Uiterst tevreden over Parketloods. De service is erg goed, er wordt ruim de tijd voor je genomen en je kunt rekenen op een eerlijk advies waar je echt wat aan hebt. De vloeren zijn erg mooi en de kwaliteit is top. We raden Parketloods aan iedereen aan!

Sjoerd Koster

Ontzettend tevreden! Zeer goed geïnformeerd en daardoor de perfecte vloer gekozen. De vloer is gelegd door drie top leggers, echt vakmanschap. Het is werkelijk prachtig geworden en ik kan Parketloods dan ook absoluut aanraden! Bedankt John en Jai!

Nienke van Eck

Tekst popup in beeld

De showroom van de Parketloods is vijf dagen per week open!

Waarvoor kunt u een afspraak maken?

Door het succes van onze afsprakenplanner hebben we besloten dat we voorlopig op afspraak blijven werken. U boekt eenvoudig een afspraak op de datum en tijd die u het beste uitkomt. U bent ook zonder afspraak welkom, maar vooral op zaterdag én in de aankomende vakantieperiode bestaat dan de kans dat we u niet (meteen) kunnen helpen.

Advies & uitzoeken van uw nieuwe vloer:

Eenmaal in de showroom wordt u direct geholpen en we nemen ruim de tijd voor u. We houden voor u een uur vrij om u onze uitgebreide collectie vloeren te laten zien en u alles uit te leggen over onze vloeren. Lees hier meer over het adviesgesprek of maak direct een afspraak in onze afsprakenplanner.

Wilt of kunt u niet naar de showroom komen, dan is het ook nog steeds mogelijk om een live adviesgesprek via videobellen in te plannen.

Maak direct een videobel of showroom afspraak

Levering van uw reeds bestelde vloer:
Alle reeds bestelde vloeren worden op de afgesproken datum geleverd door onze vaste transporteurs.

Uw bestelling ophalen:
Heeft u bij de bestelling van uw nieuwe vloer of onderhoudsproducten aangegeven dat u de bestelling zelf komt ophalen? Dan nemen wij contact met u op om een ophaaldatum en/of tijdstip af te spreken.
 

Tot ziens in onze showroom!

 

 

Parketloods logo
Parketloods
De Parketloods is open!
Lees hier meer