Over Parketloods

Over Parketloods
 

De Parketloods is opgericht in 2006 en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein maar hecht familiebedrijf, waar deskundig advies en persoonlijk contact hoog in het vaandel staan. Eigenaar John en zijn zwager Jai zijn de gezichten van het bedrijf en John’s vrouw Marie werkt mee op de achtergrond. Op zaterdag krijgen ze hulp van Jorn. Jorn is weliswaar geen familie, maar door zijn jarenlange ervaring in het renoveren van houten vloeren is hij een goede aanvulling op het team. Naast deze vaste krachten werken we samen met een groot team van deskundigen, zoals onze leveranciers, de fabrieken, vloerenleggers en specialisten in vloerrenovatie.

De kracht van de Parketloods is vooral de passie voor en kennis over houten vloeren, PVC vloeren en laminaat. Onze kennis delen we in onze showrooms en in het Parketloods blog. Door John’s achtergrond in de interieurbouw weet hij niet alleen goed wat er komt kijken bij de (ver)bouw(ing)van een woning, maar hij kan ook meedenken over welke vloer het beste in een woning past. Hierdoor weten zowel de particuliere klant als de bedrijven, zoals aannemers en winkel- en horeca eigenaren Parketloods te vinden.

We bedenken en ontwerpen bovendien continu nieuwe vloeren en doordat we deze vloeren helemaal naar de smaak van u als klant kunnen aanpassen, slaagt u bij ons altijd. Wilt u de vloer robuuster, lichter, strakker of juist landelijker? Alles kan!

Als kers op de taart zijn nagenoeg al onze vloeren ecologisch verantwoord en duurzaam geproduceerd. Meer dan 95% van de bossen waar het hout van onze parketvloeren vandaag komt, staan in Europa. De zagerijen staan naast de bossen en de fabrieken van onze parketvloeren staan in Nederland. Hierdoor hoeft het hout maar één keer binnen Europa vervoerd te worden en dat maakt de transportlijnen kort. Houten vloeren zijn daarnaast 100% recyclebaar, wat ook de duurzaamheid ten goede komt! Maar ook in onze showroom en bedrijfsvoering doen we er alles aan om op een duurzame en milieuvriendelijke manier te werken. Lees hier meer over duurzaam parket en hoe wij duurzaam werken.

Kennis met ons maken? We zien u graag in een van onze showrooms in Amsterdam of Rhenen (Veenendaal)! Maak een afspraak via onze afsprakenplanner of kom langs tijdens openingstijden.

Maak nu een afspraak

Écht deskundig advies

Écht deskundig advies

Bij Parketloods wordt u geholpen zoals we zelf graag geholpen worden in een speciaalzaak: een eerlijk verhaal van deskundige mensen. En met meer dan 25 jaar ervaring durven we onszelf wel Écht Deskundig te noemen.

Meer dan 25 jaar ervaring

Al voor de oprichting van de Parketloods in 2006 hielden we ons al bezig met (houten) vloeren. Wij zijn altijd nauw betrokken bij de productie van onze vloeren en kennen daardoor het hele proces van ontwerp tot afwerking. Parketloods-eigenaar John heeft bovendien als eigenaar van een interieurbouw bedrijf zijn sporen verdiend op het gebied van interieurdesign, vloerendesign en het ook daadwerkelijk bouwen van die interieurs inclusief prachtige houten en PVC vloeren. Van vloeren gemaakt van oude treinbielzen in een klassiek interieur tot visgraat vloeren in hippe koffiebarretjes, John heeft het allemaal ontworpen én gemaakt. Doordat hij altijd nauw betrokken was bij het gehele proces, van design tot oplevering, weet hij als geen ander wat er komt kijken bij de bouw of verbouwing van uw woning.

Niet alleen weten we alle eigenschappen van elke vloer, ook weten we welk vloerenpatroon, kleur vloer, manier van afwerking wel of niet past bij welke ruimte. En ook wanneer u nog twijfelt of een bepaalde vloer wel past in uw interieur denken we graag en goed met u mee.

Écht deskundig advies

Voor écht deskundig advies kunt u bij al onze medewerkers terecht, want iedereen is goed opgeleid in de wereld van de houten vloeren, PVC vloeren en laminaat. Enerzijds door een gedegen opleiding binnen Parketloods en anderzijds door hun werkzaamheden buiten Parketloods. Wij verkopen u dus niet zomaar een vloer, maar adviseren u over het gehele proces van aankoop van de vloer, het leggen en het onderhoud.

Vignet Parket op Vloerverwarming

Sinds 2019 zijn wij ook de trotse bezitter van het Vignet Parket op Vloerverwarming en de daaraan verwante Vignetten Parket op Vloerkoeling en Parket en Warmte-win installaties. Dit zijn keurmerken die alleen aan parketbedrijven die deskundig zijn op dit gebied worden toegekend. Dit keurmerk ziet specifiek toe op parket en dus houten vloeren, maar wij weten ook alles over de combinatie van PVC vloeren of laminaat met vloerverwarming of - koeling. Ook hierover krijgt u bij ons dus écht deskundig advies.

Op de pagina Vignet Parket op Vloerverwarming leest u alles over deze keurmerken!

Laagste prijs garantie

Laagste prijs garantie

Door de tussenhandel te vermijden, door eigen productie en/of door levering direct uit de fabriek, hebben al onze vloeren een uitstekend prijs-kwaliteit verhouding. Wij garanderen daarom dan ook dat u bij ons de laagste prijs krijgt. Hebt u al een offerte van een vloer die u ergens anders heeft gezien? Neem 'm mee naar de showroom of mail 'm naar ons, wij bieden altijd de laagste prijs!

Geen appels met peren vergelijken

Wij vergelijken appels met appels en peren met peren. Dus als u bij ons komt met een offerte van een vloer die u gezien heeft bij een collega parkethandel, dan vergelijken wij deze offerte met exact dezelfde vloer uit ons assortiment. Dat is belangrijk, omdat er door collega parkethandels soms gestunt wordt met vloeren die geproduceerd zijn buiten Europa, bijvoorbeeld in China. De kwaliteit van deze vloeren is niet altijd te vergelijken met de vloeren die in Europa en van Europees hout zijn geproduceerd. Vaak hebben deze vloeren ook een andere footprint, wat voor veel van onze klanten ook belangrijk is bij de keuze voor een nieuwe vloer, maar ook op het gebied van kwaliteit is niet elke vloer die geproduceerd is in China even goed te vergelijken met Europese vloeren.

In een vergelijking nemen we bovendien alles mee, dus ook de ondervloer, lijm en andere aanverwante artikelen die nodig zijn om uw vloer op de juiste en mooiste manier te leggen. En zo vergelijken we dus appels met appels en peren met peren!

Grootste assortiment van NL

Grootste assortiment van NL

Bij Parketloods vindt u het grootste assortiment houten vloeren en PVC vloeren van Nederland. Niet alleen van de bekende merken, zoals Hollandsche Vloeren, maar ook eigen ontwerpen die u nergens anders vindt. We ontwerpen en bedenken namelijk continue nieuwe vloeren.

Bovendien kunnen we bijna elke houten vloer uit ons assortiment aan uw smaak en woonwensen aanpassen. Wilt u een bredere of juist een smallere plank, net een tint lichter of juist veel donkerder? Of wat denkt u van een Hongaarse punt, visgraat vloer, of walvisgraat vloer? Of een visgraat vloer, maar dan van een combinatie van bredere en smallere planken? Doordat vrijwel alle combinaties in soort hout, afwerking, kleur en bijvoorbeeld plankbreedte mogelijk zijn, zijn de mogelijkheden en daarmee ons assortiment eindeloos. Bang dat u in deze eindeloze collectie door de bomen het bos niet meer ziet? Dat is niet nodig, want met ons écht deskundige advies helpen we u de vloer van uw dromen te vinden!

Maar ook wanneer u op zoek bent naar een PVC vloer of laminaat, bent u bij Parketloods aan het goede adres. Ons assortiment is al groot en wordt iedere maand groter doordat we de mooiste merken inkopen om onze collectie up to date te houden. Ook in PVC zijn er visgraat vloeren of hongaarse punt (chevron) vloeren in verschillende kleuren te vinden. 

Wilt u de hele collectie houten vloeren, PVC vloeren en laminaat vloeren bekijken? Bezoek dan onze showroom in Amsterdam of Rhenen (Veenendaal)!

Praktische info

ReviewsParketloods icon

Wat zeggen onze klanten

Vriendelijke service, goed advies en kundige experts die meedenken in het hele proces. Wij zijn super tevreden met onze prachtige houten vloer, die tevens snel gelegd kon worden.

Marianne Kraai

Hierom ga je naar een winkel. Hele vriendelijke vakmensen. Goed advies en niet opdringerig. Voor de volgende vloer kom ik zeker terug.

Jonas Roukema

Wat een fantastische service! Ik belde met een heel specifiek probleem en werd meteen geholpen! Voor mijn volgende parket probleem kom ik zeker terug!

Christoph Rosenmoller

Uiterst tevreden over Parketloods. De service is erg goed, er wordt ruim de tijd voor je genomen en je kunt rekenen op een eerlijk advies waar je echt wat aan hebt. De vloeren zijn erg mooi en de kwaliteit is top. We raden Parketloods aan iedereen aan!

Sjoerd Koster

Ontzettend tevreden! Zeer goed geïnformeerd en daardoor de perfecte vloer gekozen. De vloer is gelegd door drie top leggers, echt vakmanschap. Het is werkelijk prachtig geworden en ik kan Parketloods dan ook absoluut aanraden! Bedankt John en Jai!

Nienke van Eck

Kom naar onze showrooms in Amsterdam of Rhenen (Veenendaal)!

U bent van hart welkom om uw nieuwe houten, PVC of laminaat vloer te komen uitzoeken in een van onze showrooms in Amsterdam en Rhenen (Veenendaal).

Een afspraak maken is niet nodig, maar is (vooral op zaterdag) wel handig als u zeker wilt zijn dat u direct geholpen wordt. Maak eenvoudig een afspraak in onze afsprakenplanner!

Maak nu een afspraak

Onze openingstijden:
Amsterdam
Dinsdag t/m vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 9:00 - 16:00 uur

Rhenen (Veenendaal)
Donderdag en vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 16:00 uur

Op Koningsdag, 27 april, en Hemelvaartsdag, 9 mei, zijn wij gesloten.

 

Hebt u op korte termijn een vloer nodig?
In onze showroom in Amsterdam hebben we verschillende vloeren op voorraad om af te halen. Wilt u in Rhenen een voorraadvloer afhalen? Bel dan even op 020 - 261 3907, dan zorgen we dat dat wat u zoekt aanwezig is! Of mail ons eerst op info@parketloods.nl.

Tot ziens in onze showroom!

Kom naar onze showrooms!
In Amsterdam en Rhenen (Veenendaal), lees hier meer.
Op Koningsdag, 27 april, en
Hemelvaartsdag, 9 mei, zijn wij gesloten.