Ga terug
18 maart 2013
Parketloods

Creatief met houten vloeren, het kan!

U heeft jaren geleden een vloer in uw kamer gelegd of laten leggen, en u bent er een beetje op uit gekeken. Misschien heeft u onderhand nieuwe meubels of een andere stijl in uw kamer toegepast en past de kleur van het parket niet meer bij uw smaak. Het kan natuurlijk ook het geval zijn dat u onlangs bent verhuisd en de parketvloer er al lag. Hoe het ook zij, u zou dan een compleet nieuwe vloer kunnen uitkiezen. Maar er zijn meerdere manieren om uw oude vloer een nieuw uiterlijk te geven, zodat u er nog jaren blij van bent en geen dief bent van uw eigen portemonnee. 

Schuren en opnieuw lakken
U kunt de huidige vloer grondig schuren en er vervolgens een nieuwe afwerking op aanbrengen. Als u de vloer al jaren heeft, bent u waarschijnlijk wel bekend met de grondige onderhoudsbeurt die een vloer eens in de zoveel jaren vergt. In dat geval kunt u gemakkelijk kiezen voor een andere afwerking dan de afwerking die u normaal gebruikt. U kunt de houten vloer lakken of in de olie zetten. Sommige mensen vinden een onbehandelde vloer ook een zekere charme hebben, alles is mogelijk. Door de lak of olie in een bepaalde kleurtoon te kiezen of juist transparant te laten, krijgt de vloer een hernieuwde uitstraling. Wanneer u al enkele keren de vloer heeft geschuurd, moet u uitkijken dat u niet teveel van het hout afschuurt. Anders schuurt u tot op de tand en is de vloer niet meer bruikbaar.

Verven of stickers
Het is ook zeer goed mogelijk om uw vloer te verven. Er zijn verschillende soorten vloerverf verkrijgbaar bij de gemiddelde bouwmarkt. Populair is het whitewash-effect dat met speciale verf kan worden bereikt. Ook een effen witte vloer doet het al snel goed in elk interieur. Een andere trend die gezien kan worden in woonmagazines is het sjabloneren van de vloer. Hierbij verft u niet de gehele vloer, maar brengt u enkele 'eyecatchers' aan op de vloer voor een speels effect. Voor het verven dient u de vloer af te schuren, en na het verven is het aan te raden om een afwerkingslaag aan te brengen, zodat het niet te snel slijt. Dit is echter afhankelijk van de soort verf die u gebruikt en uw wensen. Voor degene die het niet met verf aandurft, is er plakfolie. Met plakfolie of een muursticker kunt u al heel snel een leuk detail aanbregen op de vloer zonder dat u de vloer blijvend veranderd.

Recyclen of verkopen van je 2de hans houten vloer
Het is ook een goed idee als je klaar bent met je houten vloer deze uit je woning te helen en te verkopen op bv Marktplaats. Dan heeft een andere liefhebber er nog wat aan. Indien je handig bent en wat opslagruimte hebt zou je de vloer ook kunnen opslaan. Timmerhout op voorraad is voor de doe het zelver ook altijd fijn. 

Repareren
Als u zich vooral ergert aan bepaalde beschadigingen of oneffenheden
in uw vloer, kunt u deze repareren. U kunt simpele hulpmiddeltjes als een tennisbal gebruiken voor schaafplekken, of een complete plank vervangen. Zie ons artikel over reparaties aan houten vloeren voor meer informatie.

De meest simpele methode is misschien nog wel om een vloerkleed over de vloer te leggen. Maar de bovenstaande oplossingen geven aan dat er ook een heleboel manieren zijn om de vloer zelf een compleet nieuwe look te geven.

Reacties

Lees de reacties op Creatief met houten vloeren het kan

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Advies & info

ReviewsParketloods icon

Wat zeggen onze klanten

Wat een fijne service en advies! Hoewel het duidelijk is dat het hart van de Parketloods meer ligt bij echt hout, was het geen enkel probleem om mij te adviseren voor een door mij gewenste -goedkopere- optie van laminaat. Ik heb ook helemaal niet het gevoel gekregen dat ze me liever een houten vloer wilden verkopen ofzo. Ik had helemaal geen ervaring met het leggen van laminaat maar er is me heel geduldig uitgelegd wat ik moest doen en welke materialen ik nodig had. Als ik ooit wel geld heb voor een houten vloer, kom ik zeker terug!

Fleur Tromp

Mijn gerookte eikenhouten vloer had wat kleurproblemen maar die werden prima opgelost door Jai en John. Het uiteindelijke diagonale resultaat is fantastisch. Ik ben nog elke dag blij dat ik met de Parketloods in zee ben gegaan en beveel ze van ganse harte aan iedereen aan.

Ineke Jolink

Wat een fantastische service! Ik belde met een heel specifiek probleem en werd meteen geholpen! Voor mijn volgende parket probleem kom ik zeker terug!

Christoph Rosenmoller

Uiterst tevreden over Parketloods. De service is erg goed, er wordt ruim de tijd voor je genomen en je kunt rekenen op een eerlijk advies waar je echt wat aan hebt. De vloeren zijn erg mooi en de kwaliteit is top. We raden Parketloods aan iedereen aan!

Sjoerd Koster

Ontzettend tevreden! Zeer goed geïnformeerd en daardoor de perfecte vloer gekozen. De vloer is gelegd door drie top leggers, echt vakmanschap. Het is werkelijk prachtig geworden en ik kan Parketloods dan ook absoluut aanraden! Bedankt John en Jai!

Nienke van Eck

Tekst popup in beeld

De showroom van de Parketloods is vijf dagen per week open!

Waarvoor kunt u een afspraak maken?

Door het succes van onze afsprakenplanner hebben we besloten dat we voorlopig op afspraak blijven werken. U boekt eenvoudig een afspraak op de datum en tijd die u het beste uitkomt. U bent ook zonder afspraak welkom, maar vooral op zaterdag én in de aankomende vakantieperiode bestaat dan de kans dat we u niet (meteen) kunnen helpen.

Advies & uitzoeken van uw nieuwe vloer:

Eenmaal in de showroom wordt u direct geholpen en we nemen ruim de tijd voor u. We houden voor u een uur vrij om u onze uitgebreide collectie vloeren te laten zien en u alles uit te leggen over onze vloeren. Lees hier meer over het adviesgesprek of maak direct een afspraak in onze afsprakenplanner.

Wilt of kunt u niet naar de showroom komen, dan is het ook nog steeds mogelijk om een live adviesgesprek via videobellen in te plannen.

Maak direct een videobel of showroom afspraak

Levering van uw reeds bestelde vloer:
Alle reeds bestelde vloeren worden op de afgesproken datum geleverd door onze vaste transporteurs.

Uw bestelling ophalen:
Heeft u bij de bestelling van uw nieuwe vloer of onderhoudsproducten aangegeven dat u de bestelling zelf komt ophalen? Dan nemen wij contact met u op om een ophaaldatum en/of tijdstip af te spreken.
 

Tot ziens in onze showroom!

 

 

Parketloods logo
Parketloods
De Parketloods is open!
maak hier een afspraak