Ga terug
10 november 2017

Houten vloer over een tegelvloer leggen

Is het mogelijk een houten vloer over een tegelvloer te leggen?

Het is een veel gestelde vraag of een houten vloer over een tegelvloer gelegd kan worden. Dat is logisch, omdat het veel werk, tijd en kosten scheelt om een tegelvloer te laten liggen. Gelukkig is het bijna altijd mogelijk om een houten vloer over de bestaande tegels te leggen.

In eerste instantie lijkt het vaak of de tegels ongelijk liggen, zeker als het gaat om tegels met een voeg. Door strijklicht wordt zo’n voeg uitvergroot. Met een lange rei, waterpas of een rechte plank kan eenvoudig gekeken worden of de vloer vlak is. Zet de plank op zijn kant en kijk of je ongelijkheden ziet en herhaal dit in verschillende richtingen en op verschillende plekken.

 

Hoe kan de houten vloer over de tegelvloer gelegd worden?

Er zijn twee manieren om een houten vloer cq lamelparket over tegels te leggen. Dit kan zwevend of vol verlijmd aan de tegels.

Indien de vloer zwevend gelegd wordt dient de ondervloer goed genoeg te zijn om eventuele oneffenheden op te vangen.

Om een houten vloer cq het lamelparket vol verlijmd over een tegelvloer te kunnen leggen moet deze vlak genoeg zijn. De lijm zou de oneffenheden op moeten kunnen vangen. Als dit niet mogelijk is zal de vloer eerst geëgaliseerd moeten worden. Voor egaliseren voor een verlijmde vloer moet een trekvaste egaline gebruikt worden en eerst een primer met eventueel met ingestrooid zand om een goede hechting te  genereren. Indien de vloer direct op de tegels verlijmd kan worden moet vaak ook een primer gebruikt worden voor de hechting en de vloer moet geheel vetvrij gemaakt worden.

Voordelen van een houten vloer over een tegelvloer

  • Sneller te leggen
  • Goedkoper te leggen
  • Er hoeft niet gesloopt te worden

Nadelen van een houten vloer direct op tegels te leggen

  • De vloer komt verder omhoog
  • Ongelijk gelegde geglazuurde tegels zijn moeilijk te egaliseren (voor vol verlijmde installatie)

Reacties

Lees de reacties op Houten vloer over een tegelvloer leggen

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

*/?>
Advies & info

ReviewsParketloods icon

Wat zeggen onze klanten

Vriendelijke service, goed advies en kundige experts die meedenken in het hele proces. Wij zijn super tevreden met onze prachtige houten vloer, die tevens snel gelegd kon worden.

Marianne Kraai

Hierom ga je naar een winkel. Hele vriendelijke vakmensen. Goed advies en niet opdringerig. Voor de volgende vloer kom ik zeker terug.

Jonas Roukema

Wat een fantastische service! Ik belde met een heel specifiek probleem en werd meteen geholpen! Voor mijn volgende parket probleem kom ik zeker terug!

Christoph Rosenmoller

Uiterst tevreden over Parketloods. De service is erg goed, er wordt ruim de tijd voor je genomen en je kunt rekenen op een eerlijk advies waar je echt wat aan hebt. De vloeren zijn erg mooi en de kwaliteit is top. We raden Parketloods aan iedereen aan!

Sjoerd Koster

Ontzettend tevreden! Zeer goed geïnformeerd en daardoor de perfecte vloer gekozen. De vloer is gelegd door drie top leggers, echt vakmanschap. Het is werkelijk prachtig geworden en ik kan Parketloods dan ook absoluut aanraden! Bedankt John en Jai!

Nienke van Eck

Kom naar een van onze showrooms in Amsterdam of Rhenen (Veenendaal)!

U bent van hart welkom om uw nieuwe houten, PVC of laminaat vloer te komen uitzoeken in een van onze showrooms in Amsterdam en Rhenen (Veenendaal).

Een afspraak maken is niet nodig, maar is (vooral op zaterdag) wel handig als u zeker wilt zijn dat u direct geholpen wordt. Maak eenvoudig een afspraak in onze afsprakenplanner!

Maak nu een afspraak

Onze openingstijden:
Amsterdam
Dinsdag t/m vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 9:00 - 16:00 uur

Rhenen (Veenendaal)
Donderdag en vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 16:00 uur

Hebt u op korte termijn een vloer nodig?
In onze showroom in Amsterdam hebben we verschillende vloeren op voorraad om af te halen. Wilt u in Rhenen een voorraadvloer afhalen? Bel dan even, dan zorgen we dat dat wat u zoekt aanwezig is! Of mail ons eerst op info@parketloods.nl.

Tot ziens in onze showroom!

Bekijk uw nieuwe vloer in onze showroom!
In Amsterdam en Rhenen (Veenendaal), lees meer.