Ga terug
10 november 2017
Parketloods

Houten vloer over een tegelvloer leggen

Is het mogelijk een houten vloer over een tegelvloer te leggen?

Het is een veel gestelde vraag of een houten vloer over een tegelvloer gelegd kan worden. Dat is logisch, omdat het veel werk, tijd en kosten scheelt om een tegelvloer te laten liggen. Gelukkig is het bijna altijd mogelijk om een houten vloer over de bestaande tegels te leggen.

In eerste instantie lijkt het vaak of de tegels ongelijk liggen, zeker als het gaat om tegels met een voeg. Door strijklicht wordt zo’n voeg uitvergroot. Met een lange rei, waterpas of een rechte plank kan eenvoudig gekeken worden of de vloer vlak is. Zet de plank op zijn kant en kijk of je ongelijkheden ziet en herhaal dit in verschillende richtingen en op verschillende plekken.

 

Hoe kan de houten vloer over de tegelvloer gelegd worden?

Er zijn twee manieren om een houten vloer cq lamelparket over tegels te leggen. Dit kan zwevend of vol verlijmd aan de tegels.

Indien de vloer zwevend gelegd wordt dient de ondervloer goed genoeg te zijn om eventuele oneffenheden op te vangen.

Om een houten vloer cq het lamelparket vol verlijmd over een tegelvloer te kunnen leggen moet deze vlak genoeg zijn. De lijm zou de oneffenheden op moeten kunnen vangen. Als dit niet mogelijk is zal de vloer eerst geëgaliseerd moeten worden. Voor egaliseren voor een verlijmde vloer moet een trekvaste egaline gebruikt worden en eerst een primer met eventueel met ingestrooid zand om een goede hechting te  genereren. Indien de vloer direct op de tegels verlijmd kan worden moet vaak ook een primer gebruikt worden voor de hechting en de vloer moet geheel vetvrij gemaakt worden.

Voordelen van een houten vloer over een tegelvloer

  • Sneller te leggen
  • Goedkoper te leggen
  • Er hoeft niet gesloopt te worden

Nadelen van een houten vloer direct op tegels te leggen

  • De vloer komt verder omhoog
  • Ongelijk gelegde geglazuurde tegels zijn moeilijk te egaliseren (voor vol verlijmde installatie)

Reacties

Lees de reacties op Houten vloer over een tegelvloer leggen

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Advies & info

ReviewsParketloods icon

Wat zeggen onze klanten

Wat een fijne service en advies! Hoewel het duidelijk is dat het hart van de Parketloods meer ligt bij echt hout, was het geen enkel probleem om mij te adviseren voor een door mij gewenste -goedkopere- optie van laminaat. Ik heb ook helemaal niet het gevoel gekregen dat ze me liever een houten vloer wilden verkopen ofzo. Ik had helemaal geen ervaring met het leggen van laminaat maar er is me heel geduldig uitgelegd wat ik moest doen en welke materialen ik nodig had. Als ik ooit wel geld heb voor een houten vloer, kom ik zeker terug!

Fleur Tromp

Mijn gerookte eikenhouten vloer had wat kleurproblemen maar die werden prima opgelost door Jai en John. Het uiteindelijke diagonale resultaat is fantastisch. Ik ben nog elke dag blij dat ik met de Parketloods in zee ben gegaan en beveel ze van ganse harte aan iedereen aan.

Ineke Jolink

Wat een fantastische service! Ik belde met een heel specifiek probleem en werd meteen geholpen! Voor mijn volgende parket probleem kom ik zeker terug!

Christoph Rosenmoller

Uiterst tevreden over Parketloods. De service is erg goed, er wordt ruim de tijd voor je genomen en je kunt rekenen op een eerlijk advies waar je echt wat aan hebt. De vloeren zijn erg mooi en de kwaliteit is top. We raden Parketloods aan iedereen aan!

Sjoerd Koster

Ontzettend tevreden! Zeer goed geïnformeerd en daardoor de perfecte vloer gekozen. De vloer is gelegd door drie top leggers, echt vakmanschap. Het is werkelijk prachtig geworden en ik kan Parketloods dan ook absoluut aanraden! Bedankt John en Jai!

Nienke van Eck

Tekst popup in beeld

De showroom van de Parketloods is vijf dagen per week open!

Waarvoor kunt u een afspraak maken?

Door het succes van onze afsprakenplanner hebben we besloten dat we voorlopig op afspraak blijven werken. U boekt eenvoudig een afspraak op de datum en tijd die u het beste uitkomt. U bent ook zonder afspraak welkom, maar vooral op zaterdag én in de aankomende vakantieperiode bestaat dan de kans dat we u niet (meteen) kunnen helpen.

Advies & uitzoeken van uw nieuwe vloer:

Eenmaal in de showroom wordt u direct geholpen en we nemen ruim de tijd voor u. We houden voor u een uur vrij om u onze uitgebreide collectie vloeren te laten zien en u alles uit te leggen over onze vloeren. Lees hier meer over het adviesgesprek of maak direct een afspraak in onze afsprakenplanner.

Wilt of kunt u niet naar de showroom komen, dan is het ook nog steeds mogelijk om een live adviesgesprek via videobellen in te plannen.

Maak direct een videobel of showroom afspraak

Levering van uw reeds bestelde vloer:
Alle reeds bestelde vloeren worden op de afgesproken datum geleverd door onze vaste transporteurs.

Uw bestelling ophalen:
Heeft u bij de bestelling van uw nieuwe vloer of onderhoudsproducten aangegeven dat u de bestelling zelf komt ophalen? Dan nemen wij contact met u op om een ophaaldatum en/of tijdstip af te spreken.
 

Tot ziens in onze showroom!

 

 

Parketloods logo
Parketloods
De Parketloods is open!
maak hier een afspraak