Ga terug
28 augustus 2023

Wat is Driestrook Parket?

Driestrook parket, ook bekend als drie stroken parket of lamelparket, is een geliefde keuze voor houten vloeren. Het bestaat uit smalle houten stroken die naast elkaar worden geplaatst en verlijmd op een ‘lamellen’ drager. Deze vloer heeft meestal geen velling en heeft daardoor een mooie strakke uitstraling. De vloerdelen worden eenvoudig gelegd dankzij de klikverbinding, hierdoor grijpen ze goed in elkaar en kunnen er geen naden ontstaan.

Driestrook parket is een soort lamelparket.

Driestrook parket is op dezelfde manier opgebouwd als lamelparket. Lamelparket ziet er hetzelfde uit als een massieve houten vloer, maar is opgebouwd uit lagen kruislings verlijmd hout. De onderste twee lagen zijn gemaakt van een goedkoper type hout, vaak naaldhout. De toplaag is van echt hardhout en bepaalt het uiterlijk van de vloer.

Hoe is lamelparket opgebouwd? | Parketloods

opbouw lamelparket
A = onderlaag van naaldhout, B = kruislingse tussenlaag van naaldhout, C = toplaag van hardhout, D = afwerking (lak of olie)

Het verschil met driestrook parket is dat bij het lamelparket op de foto de toplaag bestaat uit 1 geheel, terwijl bij driestrook smalle stroken hout naast elkaar worden verlijmd op de twee onderste lagen. Qua opbouw en stabiliteit is het exact hetzelfde als ‘éénstrooks’ lamelparket, maar qua uiterlijk ontstaat een heel ander patroon.

Waarom kiezen voor Driestrook parket?

Driestrook parket biedt zowel een klassieke als moderne uitstraling. Door het gebruik van meerdere smalle stroken ontstaat een visueel aantrekkelijk patroon wat geïnspireerd is op het klassieke tapis stroken patroon. Bovendien is deze vloer verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, zoals eiken, kersen, esdoorn, beuken en walnoot, met elk hun eigen kleur en karakter. Een ander voordeel is dat het makkelijk (zelf) te leggen is door de handige klikverbinding.

Voordelen van Driestrook parket.

Driestrook parket is dus niet voor niets een geliefde keuze bij onze klanten. Een overzicht van de voordelen:

  • Gemakkelijk te leggen dankzij de klikverbinding;
  • Strak ontwerp zonder velling;
  • Keuze uit diverse houtsoorten;
  • Natuurlijke uitstraling met beschermende lak of olie-afwerking;
  • De uitstraling van een klassieke tapis vloer, maar dan een stuk voordeliger doordat het makkelijker te leggen is.

Nadelen van driestrook parket.

Dit klinkt allemaal heel mooi natuurlijk ;-), maar Parketloods zou Parketloods niet zijn als we niet ook kijken naar de nadelen van driestrook parket. Maar die zijn er eigenlijk nauwelijks! Het enige kleine nadeel wat we kunnen bedenken is dat de planken aan de kopse kant onderbroken worden. Bij een klassieke tapis vloer (stroken parket) worden alle smalle stroken los en per strook verlijmd op de ondergrond. Bij driestrook parket worden de drie smalle stroken verlijmd op de lamellen drager en dan eindigen de laatste drie stroken steeds op gelijke hoogte aan het einde van de plank. Dit is dus puur een klein esthetisch punt. In deze afbeeldingen laten we zien wat we hiermee bedoelen:

                    
 Driestrook parket                                                                   Klassiek strokenparket / tapis

 

Dit kleine nadeel wordt overigens ruimschoots goedgemaakt door het financiële voordeel. Bij een klassieke strokenvloer wordt elke strook apart verlijmd op de ondergrond, dat is ontzettend arbeidsintensief, waardoor de legkosten veel hoger zijn dan bij driestrook parket!

Haal uw driestrook parket bij Parketloods!

Wanneer u op zoek bent naar een houten vloer met een tijdloze uitstraling en moderne twist, is driestrook parket een uitstekende keuze. Met de ruime keuze uit diverse houtsoorten en de eenvoudige installatie zal deze vloer uw interieur een prachtige en duurzame upgrade geven. Kies voor de schoonheid van driestrook parket en geniet van een vloer die zowel stijlvol als functioneel is, maar bovenal ook zeer budgetvriendelijk is!

Voorbeelden van driestrook parket zijn de L100 en L101. Deze kunt u bekijken op onze website, maar uiteraard hebben we deze ook op grote showborden in onze showrooms. Naast de L100 en L1010 hebben we verschillende andere driestrook vloeren onder andere in eiken, beuken, kersen en esdoorn. Kom naar een van onze showrooms in Amsterdam en Rhenen/Veenendaal. Wij vertellen u met veel plezier alles wat u moet weten om de juiste vloer uit te kiezen voor uw nieuwe woning.

Maak hier een afspraak of kom langs tijdens onze openingstijden!

 

 

Reacties

Lees de reacties op Wat is Driestrook Parket?

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

*/?>
Advies & info

ReviewsParketloods icon

Wat zeggen onze klanten

Vriendelijke service, goed advies en kundige experts die meedenken in het hele proces. Wij zijn super tevreden met onze prachtige houten vloer, die tevens snel gelegd kon worden.

Marianne Kraai

Hierom ga je naar een winkel. Hele vriendelijke vakmensen. Goed advies en niet opdringerig. Voor de volgende vloer kom ik zeker terug.

Jonas Roukema

Wat een fantastische service! Ik belde met een heel specifiek probleem en werd meteen geholpen! Voor mijn volgende parket probleem kom ik zeker terug!

Christoph Rosenmoller

Uiterst tevreden over Parketloods. De service is erg goed, er wordt ruim de tijd voor je genomen en je kunt rekenen op een eerlijk advies waar je echt wat aan hebt. De vloeren zijn erg mooi en de kwaliteit is top. We raden Parketloods aan iedereen aan!

Sjoerd Koster

Ontzettend tevreden! Zeer goed geïnformeerd en daardoor de perfecte vloer gekozen. De vloer is gelegd door drie top leggers, echt vakmanschap. Het is werkelijk prachtig geworden en ik kan Parketloods dan ook absoluut aanraden! Bedankt John en Jai!

Nienke van Eck

Kom naar onze showrooms in Amsterdam of Rhenen (Veenendaal)!

U bent van hart welkom om uw nieuwe houten, PVC of laminaat vloer te komen uitzoeken in een van onze showrooms in Amsterdam en Rhenen (Veenendaal).

Een afspraak maken is niet nodig, maar is (vooral op zaterdag) wel handig als u zeker wilt zijn dat u direct geholpen wordt. Maak eenvoudig een afspraak in onze afsprakenplanner!

Maak nu een afspraak

Onze openingstijden:
Amsterdam
Dinsdag t/m vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 9:00 - 16:00 uur

Rhenen (Veenendaal)
Donderdag en vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 16:00 uur

Op Koningsdag, 27 april, en Hemelvaartsdag, 9 mei, zijn wij gesloten.

 

Hebt u op korte termijn een vloer nodig?
In onze showroom in Amsterdam hebben we verschillende vloeren op voorraad om af te halen. Wilt u in Rhenen een voorraadvloer afhalen? Bel dan even op 020 - 261 3907, dan zorgen we dat dat wat u zoekt aanwezig is! Of mail ons eerst op info@parketloods.nl.

Tot ziens in onze showroom!