Ga terug
5 juli 2013

Repareer jouw houten vloer door 1 plank te vervangen – Tip Parketloods

Jouw houten vloer beschadigd door een ongeluk, het kan gebeuren. Vaak zijn er maar een of twee planken beschadigd. Dan is het zonde om heel de houten vloer te vervangen, of compleet te schuren.

Stappen plan vloer reparatie

Wanneer een deel van jouw vloer beschadigd is, hoeft u zich geen grote zorgen te maken. Je kunt het waarschijnlijk repareren zonder dat de hele vloer eruit hoeft. Gebruik daarvoor het volgende stappenplan:

1. Kies een vervangende plank

Voordat je de oude vloer verwijderd, zorg je ervoor dat je een klein deel van een parketplank heeft om het beschadigde deel mee te vervangen. Probeer een deel te vinden die het dichtst bij jouw huidige tint en afwerking in de buurt komt. Zorg ervoor dat je iets meer vloerdelen heeft dan dat de beschadigde delen omvatten. Zo kan je fouten incasseren.

Bekijk onze vervangende vloeren

2. Zagen

Gebruik een cirkelzaag, stel de diepte in op de dikte van jouw vloer en maak zaagsneden, en laat ongeveer 1 tot anderhalve centimeter aan beide kanten van de plank die je wilt vervangen zitten. Wees voorzichtig, want je kunt de vloer snel beschadigen, waardoor je meer reparatiewerk voor jezelf creëert.

3. Zaag een z-vorm

Maak nog een zaagsnede, in een hoek, zodat je een Z-vormige snede maakt. Dit geeft jou twee driehoekige stukken die gemakkelijk te verwijderen zijn met een beitel.

4. Schoonmaken

Maak de groeven en het vrijgekomen oppervlak goed schoon.

5. Meer zagen

Zaag de vervangende planken in de juiste maat zodat je geen gaten of spleten in jouw vloer krijgt. Het beste is om dit aan te sluiten op de al bestaande groeven in jouw vloer.

6. Verwijder onderste gegroefde deel

Gebruik een zaag om het onderste deel van het gegroefde deel te verwijderen.

7. Afkanten

Probeer de uiteinden van de planken licht af te kanten, zodat deze gemakkelijker te plaatsen zijn.

8. Passen

Kijk of het beoogde deel in het vrijgekomen oppervlak past. Gebruik nog geen lijm.

9. Lijmen

Breng lijm aan op de groeve en de tand van de planken en bevestig deze aan de bestaande planken.

10. Vervang de plank

Vervang de planken. Je dient snel te werken, gezien de lijm snel droogt.

Deze stappen kan je herhalen voor elke reparatie die gedaan dient te worden. Zo kan je nog jaren van jouw vloer genieten zonder dat de gehele vloer vervangen hoeft te worden.

Reacties

Lees de reacties op Repareer jouw houten vloer door 1 plank te vervangen

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

*/?>
Advies & info

ReviewsParketloods icon

Wat zeggen onze klanten

Vriendelijke service, goed advies en kundige experts die meedenken in het hele proces. Wij zijn super tevreden met onze prachtige houten vloer, die tevens snel gelegd kon worden.

Marianne Kraai

Hierom ga je naar een winkel. Hele vriendelijke vakmensen. Goed advies en niet opdringerig. Voor de volgende vloer kom ik zeker terug.

Jonas Roukema

Wat een fantastische service! Ik belde met een heel specifiek probleem en werd meteen geholpen! Voor mijn volgende parket probleem kom ik zeker terug!

Christoph Rosenmoller

Uiterst tevreden over Parketloods. De service is erg goed, er wordt ruim de tijd voor je genomen en je kunt rekenen op een eerlijk advies waar je echt wat aan hebt. De vloeren zijn erg mooi en de kwaliteit is top. We raden Parketloods aan iedereen aan!

Sjoerd Koster

Ontzettend tevreden! Zeer goed geïnformeerd en daardoor de perfecte vloer gekozen. De vloer is gelegd door drie top leggers, echt vakmanschap. Het is werkelijk prachtig geworden en ik kan Parketloods dan ook absoluut aanraden! Bedankt John en Jai!

Nienke van Eck

Kom naar een van onze showrooms in Amsterdam of Rhenen (Veenendaal)!

U bent van hart welkom om uw nieuwe houten, PVC of laminaat vloer te komen uitzoeken in een van onze showrooms in Amsterdam en Rhenen (Veenendaal).

Een afspraak maken is niet nodig, maar is (vooral op zaterdag) wel handig als u zeker wilt zijn dat u direct geholpen wordt. Maak eenvoudig een afspraak in onze afsprakenplanner!

Maak nu een afspraak

Onze openingstijden:
Amsterdam
Dinsdag t/m vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 9:00 - 16:00 uur

Rhenen (Veenendaal)
Donderdag en vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 16:00 uur

Hebt u op korte termijn een vloer nodig?
In onze showroom in Amsterdam hebben we verschillende vloeren op voorraad om af te halen. Wilt u in Rhenen een voorraadvloer afhalen? Bel dan even, dan zorgen we dat dat wat u zoekt aanwezig is! Of mail ons eerst op info@parketloods.nl.

Tot ziens in onze showroom!

Bekijk uw nieuwe vloer in onze showroom!
In Amsterdam en Rhenen (Veenendaal), lees meer.