Ga terug
5 juli 2013
Parketloods

Repareer jouw houten vloer door 1 plank te vervangen – Tip Parketloods

Jouw houten vloer beschadigd door een ongeluk, het kan gebeuren. Vaak zijn er maar een of twee planken beschadigd. Dan is het zonde om heel de houten vloer te vervangen, of compleet te schuren.

Stappen plan vloer reparatie

Wanneer een deel van jouw vloer beschadigd is, hoeft u zich geen grote zorgen te maken. Je kunt het waarschijnlijk repareren zonder dat de hele vloer eruit hoeft. Gebruik daarvoor het volgende stappenplan:

1. Kies een vervangende plank

Voordat je de oude vloer verwijderd, zorg je ervoor dat je een klein deel van een parketplank heeft om het beschadigde deel mee te vervangen. Probeer een deel te vinden die het dichtst bij jouw huidige tint en afwerking in de buurt komt. Zorg ervoor dat je iets meer vloerdelen heeft dan dat de beschadigde delen omvatten. Zo kan je fouten incasseren.

Bekijk onze vervangende vloeren

2. Zagen

Gebruik een cirkelzaag, stel de diepte in op de dikte van jouw vloer en maak zaagsneden, en laat ongeveer 1 tot anderhalve centimeter aan beide kanten van de plank die je wilt vervangen zitten. Wees voorzichtig, want je kunt de vloer snel beschadigen, waardoor je meer reparatiewerk voor jezelf creëert.

3. Zaag een z-vorm

Maak nog een zaagsnede, in een hoek, zodat je een Z-vormige snede maakt. Dit geeft jou twee driehoekige stukken die gemakkelijk te verwijderen zijn met een beitel.

4. Schoonmaken

Maak de groeven en het vrijgekomen oppervlak goed schoon.

5. Meer zagen

Zaag de vervangende planken in de juiste maat zodat je geen gaten of spleten in jouw vloer krijgt. Het beste is om dit aan te sluiten op de al bestaande groeven in jouw vloer.

6. Verwijder onderste gegroefde deel

Gebruik een zaag om het onderste deel van het gegroefde deel te verwijderen.

7. Afkanten

Probeer de uiteinden van de planken licht af te kanten, zodat deze gemakkelijker te plaatsen zijn.

8. Passen

Kijk of het beoogde deel in het vrijgekomen oppervlak past. Gebruik nog geen lijm.

9. Lijmen

Breng lijm aan op de groeve en de tand van de planken en bevestig deze aan de bestaande planken.

10. Vervang de plank

Vervang de planken. Je dient snel te werken, gezien de lijm snel droogt.

Deze stappen kan je herhalen voor elke reparatie die gedaan dient te worden. Zo kan je nog jaren van jouw vloer genieten zonder dat de gehele vloer vervangen hoeft te worden.

Reacties

Lees de reacties op Repareer jouw houten vloer door 1 plank te vervangen

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

*/?>
Advies & info

ReviewsParketloods icon

Wat zeggen onze klanten

Wat een fijne service en advies! Hoewel het duidelijk is dat het hart van de Parketloods meer ligt bij echt hout, was het geen enkel probleem om mij te adviseren voor een door mij gewenste -goedkopere- optie van laminaat. Ik heb ook helemaal niet het gevoel gekregen dat ze me liever een houten vloer wilden verkopen ofzo. Ik had helemaal geen ervaring met het leggen van laminaat maar er is me heel geduldig uitgelegd wat ik moest doen en welke materialen ik nodig had. Als ik ooit wel geld heb voor een houten vloer, kom ik zeker terug!

Fleur Tromp

Super parket, zeer vriendelijke persoonlijke bediening en zeer goede leg service. Het is zo mooi geworden en zo mooi gelegd, echt geweldig!

Stephan

Wat een fantastische service! Ik belde met een heel specifiek probleem en werd meteen geholpen! Voor mijn volgende parket probleem kom ik zeker terug!

Christoph Rosenmoller

Uiterst tevreden over Parketloods. De service is erg goed, er wordt ruim de tijd voor je genomen en je kunt rekenen op een eerlijk advies waar je echt wat aan hebt. De vloeren zijn erg mooi en de kwaliteit is top. We raden Parketloods aan iedereen aan!

Sjoerd Koster

Ontzettend tevreden! Zeer goed geïnformeerd en daardoor de perfecte vloer gekozen. De vloer is gelegd door drie top leggers, echt vakmanschap. Het is werkelijk prachtig geworden en ik kan Parketloods dan ook absoluut aanraden! Bedankt John en Jai!

Nienke van Eck

Tekst popup in beeld

Onze showroom is open!

Een afspraak maken is niet nodig, maar is (vooral op de zaterdagen) wel handig als u zeker wil zijn dat u direct geholpen wordt. Maak eenvoudig een afspraak in onze afsprakenplanner en kies voor de optie 'afspraak in showroom'.

Maak nu een afspraak

Ook blijft het mogelijk om de showroom virtueel te bezoeken door middel van een live adviesafspraak via videobellen. Tijdens dit live adviesgesprek krijgt u ons uitgebreide en écht deskundige advies en na afloop sturen we de staaltjes van de vloeren die u mooi vindt naar u op.

Wilt u eerst meer weten over een adviesgesprek via videobellen? Hier leest u er alles over! Direct een afspraak maken? Klik op de button hierboven en kies voor de optie 'videobel afspraak'.

Hebt u op korte termijn een vloer nodig?
We hebben verschillende vloeren op voorraad om af te halen. Kom langs of mail ons eerst op info@parketloods.nl.

Tot ziens in onze showroom!

Parketloods logo
Parketloods
De Parketloods is open!
Lees hier meer