Ga terug
20 mei 2014
Parketloods

5 deskundige tips met betrekking tot parket en interieur

Hoe leg je parket zodat het in je woning zoveel mogelijk tot zijn recht komt en het prettig oogt?

Waar moet je rekening mee houden en wat kan je nog meer met parket? Wij vroegen het aan Bart van Wijk, interieurarchitect in België en Nederland. Hij heeft een eigen studio bij Pot Interieur in Axel en een meubelbedrijf met 15000 m2 exclusieve meubelen. Bart van Wijk ontwerpt mega-projecten om WOW! tegen te zeggen maar ook kleinere projecten neemt hij graag voor zijn rekening, als het maar ‘mooi’ moet worden. Een boek van zijn hand met de titel ‘Wat is mooi?’ met 10 mega-projecten is verkrijgbaar. Ondertussen zijn er vele publicaties over Bart verschenen in bijvoorbeeld Eigen huis& Interieur, Objekt International en DECORS.

Bart van Wijk geeft zijn visie op het werken met parket :
“Als ontwerper/ vormgever kun je maar met drie dingen werken om een interieur op te bouwen: kleur (licht), vorm en materiaal. Het materiaal hout komt in mijn projecten vaak terug omdat hout ‘leeft’. Hoe strak ik mijn plannen ook uitzet, hout zorgt voor de nodige warmte wat ervoor kan zorgen dat een interieur niet ‘kil’ wordt. Met hout haal je een stuk natuur in huis. Daarnaast is het een enorm pluspunt dat hout een warm gevoel aan de voeten geeft door de hoog-isolerende factor.  Het is de noodzaak van elke ontwerper op deze wereld rekening te houden met het milieu. Hout groeit en als men genoeg nieuwe bomen plant in ruil voor de gekapte bomen, dan zijn we goed bezig! Ik denk ook dat hier onze toekomst ligt, binnenkort kunnen we als mens zelf dingen moleculair opbouwen waardoor we minder grondstoffen van de aarde hoeven af te nemen. Een boom is leven waardoor parket altijd voor een stuk natuur in huis zal zorgen op een ecologische verantwoorde manier.”

Hierbij 5 deskundige en praktische adviezen van Bart van Wijk met betrekking tot parket binnen je interieur:

  1. probeer een ruimte niet breder te maken door het parket bijvoorbeeld dwars te leggen, maar leg het parket volgens de logica. Vaak is het juist veel mooier een lange gang te accentueren door te werken met het lijnenspel van parket.
  2. probeer het parket in een patroon te leggen waardoor het gezichtsveld met de lijnen meegaat. Dat zorgt voor rust voor de ogen. In de Chinese architectuur praat men vaak over het Feng Shui. Hierin wordt mede duidelijk gemaakt waarom het lijnenspel zo belangrijk is. Het is de moeite waard om u eens in de Feng Shui leer te verdiepen!
  3. de vloer mag anders zijn van kleur dan bijvoorbeeld een houten kast, probeer wel genoeg af te wijken qua kleur. De Italianen zijn hier kunstenaars in en experimenteren volop met deze hout-kleurafwijkingen.
  4. durf ook een wand te bekleden met parket, dat is echt mooi! Ook kun je het lijnpatroon gebruiken om bijvoorbeeld deuren te ‘verstoppen’ en bijvoorbeeld een lange wand accentueren door het lijnpatroon horizontaal te zetten. Plafonds in hout klinkt ouderwets, maar dit is het vaak niet, denk bijvoorbeeld aan een slaapkamerplafond in het licht- vergrijst eiken doorgetrokken als achterwand bij het bed met een licht-grijze vloerbedekking: de wereld op zijn kop maar……..wel mooi.
  5. 5- Durf!

www.bartvanwijk.com

Reacties

Lees de reacties op 5 deskundige tips met betrekking tot parket en interieur

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Advies & info

ReviewsParketloods icon

Wat zeggen onze klanten

Wat een fijne service en advies! Hoewel het duidelijk is dat het hart van de Parketloods meer ligt bij echt hout, was het geen enkel probleem om mij te adviseren voor een door mij gewenste -goedkopere- optie van laminaat. Ik heb ook helemaal niet het gevoel gekregen dat ze me liever een houten vloer wilden verkopen ofzo. Ik had helemaal geen ervaring met het leggen van laminaat maar er is me heel geduldig uitgelegd wat ik moest doen en welke materialen ik nodig had. Als ik ooit wel geld heb voor een houten vloer, kom ik zeker terug!

Fleur Tromp

Mijn gerookte eikenhouten vloer had wat kleurproblemen maar die werden prima opgelost door Jai en John. Het uiteindelijke diagonale resultaat is fantastisch. Ik ben nog elke dag blij dat ik met de Parketloods in zee ben gegaan en beveel ze van ganse harte aan iedereen aan.

Ineke Jolink

Wat een fantastische service! Ik belde met een heel specifiek probleem en werd meteen geholpen! Voor mijn volgende parket probleem kom ik zeker terug!

Christoph Rosenmoller

Uiterst tevreden over Parketloods. De service is erg goed, er wordt ruim de tijd voor je genomen en je kunt rekenen op een eerlijk advies waar je echt wat aan hebt. De vloeren zijn erg mooi en de kwaliteit is top. We raden Parketloods aan iedereen aan!

Sjoerd Koster

Ontzettend tevreden! Zeer goed geïnformeerd en daardoor de perfecte vloer gekozen. De vloer is gelegd door drie top leggers, echt vakmanschap. Het is werkelijk prachtig geworden en ik kan Parketloods dan ook absoluut aanraden! Bedankt John en Jai!

Nienke van Eck

Tekst popup in beeld

De showroom van de Parketloods is vijf dagen per week open!

Waarvoor kunt u een afspraak maken?

Door het succes van onze afsprakenplanner hebben we besloten dat we voorlopig op afspraak blijven werken. U boekt eenvoudig een afspraak op de datum en tijd die u het beste uitkomt. U bent ook zonder afspraak welkom, maar vooral op zaterdag én in de aankomende vakantieperiode bestaat dan de kans dat we u niet (meteen) kunnen helpen.

Advies & uitzoeken van uw nieuwe vloer:

Eenmaal in de showroom wordt u direct geholpen en we nemen ruim de tijd voor u. We houden voor u een uur vrij om u onze uitgebreide collectie vloeren te laten zien en u alles uit te leggen over onze vloeren. Lees hier meer over het adviesgesprek of maak direct een afspraak in onze afsprakenplanner.

Wilt of kunt u niet naar de showroom komen, dan is het ook nog steeds mogelijk om een live adviesgesprek via videobellen in te plannen.

Maak direct een videobel of showroom afspraak

Levering van uw reeds bestelde vloer:
Alle reeds bestelde vloeren worden op de afgesproken datum geleverd door onze vaste transporteurs.

Uw bestelling ophalen:
Heeft u bij de bestelling van uw nieuwe vloer of onderhoudsproducten aangegeven dat u de bestelling zelf komt ophalen? Dan nemen wij contact met u op om een ophaaldatum en/of tijdstip af te spreken.
 

Tot ziens in onze showroom!

 

 

Parketloods logo
Parketloods
De Parketloods is open!
maak hier een afspraak