Ga terug
20 mei 2014

5 deskundige tips met betrekking tot parket en interieur

Hoe leg je parket zodat het in je woning zoveel mogelijk tot zijn recht komt en het prettig oogt?

Waar moet je rekening mee houden en wat kan je nog meer met parket? Wij vroegen het aan Bart van Wijk, interieurarchitect in België en Nederland. Hij heeft een eigen studio bij Pot Interieur in Axel en een meubelbedrijf met 15000 m2 exclusieve meubelen. Bart van Wijk ontwerpt mega-projecten om WOW! tegen te zeggen maar ook kleinere projecten neemt hij graag voor zijn rekening, als het maar ‘mooi’ moet worden. Een boek van zijn hand met de titel ‘Wat is mooi?’ met 10 mega-projecten is verkrijgbaar. Ondertussen zijn er vele publicaties over Bart verschenen in bijvoorbeeld Eigen huis& Interieur, Objekt International en DECORS.

Bart van Wijk geeft zijn visie op het werken met parket :
“Als ontwerper/ vormgever kun je maar met drie dingen werken om een interieur op te bouwen: kleur (licht), vorm en materiaal. Het materiaal hout komt in mijn projecten vaak terug omdat hout ‘leeft’. Hoe strak ik mijn plannen ook uitzet, hout zorgt voor de nodige warmte wat ervoor kan zorgen dat een interieur niet ‘kil’ wordt. Met hout haal je een stuk natuur in huis. Daarnaast is het een enorm pluspunt dat hout een warm gevoel aan de voeten geeft door de hoog-isolerende factor.  Het is de noodzaak van elke ontwerper op deze wereld rekening te houden met het milieu. Hout groeit en als men genoeg nieuwe bomen plant in ruil voor de gekapte bomen, dan zijn we goed bezig! Ik denk ook dat hier onze toekomst ligt, binnenkort kunnen we als mens zelf dingen moleculair opbouwen waardoor we minder grondstoffen van de aarde hoeven af te nemen. Een boom is leven waardoor parket altijd voor een stuk natuur in huis zal zorgen op een ecologische verantwoorde manier.”

Hierbij 5 deskundige en praktische adviezen van Bart van Wijk met betrekking tot parket binnen je interieur:

  1. probeer een ruimte niet breder te maken door het parket bijvoorbeeld dwars te leggen, maar leg het parket volgens de logica. Vaak is het juist veel mooier een lange gang te accentueren door te werken met het lijnenspel van parket.
  2. probeer het parket in een patroon te leggen waardoor het gezichtsveld met de lijnen meegaat. Dat zorgt voor rust voor de ogen. In de Chinese architectuur praat men vaak over het Feng Shui. Hierin wordt mede duidelijk gemaakt waarom het lijnenspel zo belangrijk is. Het is de moeite waard om u eens in de Feng Shui leer te verdiepen!
  3. de vloer mag anders zijn van kleur dan bijvoorbeeld een houten kast, probeer wel genoeg af te wijken qua kleur. De Italianen zijn hier kunstenaars in en experimenteren volop met deze hout-kleurafwijkingen.
  4. durf ook een wand te bekleden met parket, dat is echt mooi! Ook kun je het lijnpatroon gebruiken om bijvoorbeeld deuren te ‘verstoppen’ en bijvoorbeeld een lange wand accentueren door het lijnpatroon horizontaal te zetten. Plafonds in hout klinkt ouderwets, maar dit is het vaak niet, denk bijvoorbeeld aan een slaapkamerplafond in het licht- vergrijst eiken doorgetrokken als achterwand bij het bed met een licht-grijze vloerbedekking: de wereld op zijn kop maar……..wel mooi.
  5. 5- Durf!

www.bartvanwijk.com

Reacties

Lees de reacties op 5 deskundige tips met betrekking tot parket en interieur

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

*/?>
Advies & info

ReviewsParketloods icon

Wat zeggen onze klanten

Vriendelijke service, goed advies en kundige experts die meedenken in het hele proces. Wij zijn super tevreden met onze prachtige houten vloer, die tevens snel gelegd kon worden.

Marianne Kraai

Hierom ga je naar een winkel. Hele vriendelijke vakmensen. Goed advies en niet opdringerig. Voor de volgende vloer kom ik zeker terug.

Jonas Roukema

Wat een fantastische service! Ik belde met een heel specifiek probleem en werd meteen geholpen! Voor mijn volgende parket probleem kom ik zeker terug!

Christoph Rosenmoller

Uiterst tevreden over Parketloods. De service is erg goed, er wordt ruim de tijd voor je genomen en je kunt rekenen op een eerlijk advies waar je echt wat aan hebt. De vloeren zijn erg mooi en de kwaliteit is top. We raden Parketloods aan iedereen aan!

Sjoerd Koster

Ontzettend tevreden! Zeer goed geïnformeerd en daardoor de perfecte vloer gekozen. De vloer is gelegd door drie top leggers, echt vakmanschap. Het is werkelijk prachtig geworden en ik kan Parketloods dan ook absoluut aanraden! Bedankt John en Jai!

Nienke van Eck

Kom naar onze showrooms in Amsterdam of Rhenen (Veenendaal)!

U bent van hart welkom om uw nieuwe houten, PVC of laminaat vloer te komen uitzoeken in een van onze showrooms in Amsterdam en Rhenen (Veenendaal).

Een afspraak maken is niet nodig, maar is (vooral op zaterdag) wel handig als u zeker wilt zijn dat u direct geholpen wordt. Maak eenvoudig een afspraak in onze afsprakenplanner!

Maak nu een afspraak

Onze openingstijden:
Amsterdam
Dinsdag t/m vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 9:00 - 16:00 uur

Rhenen (Veenendaal)
Donderdag en vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 16:00 uur

Op Koningsdag, 27 april, en Hemelvaartsdag, 9 mei, zijn wij gesloten.

 

Hebt u op korte termijn een vloer nodig?
In onze showroom in Amsterdam hebben we verschillende vloeren op voorraad om af te halen. Wilt u in Rhenen een voorraadvloer afhalen? Bel dan even op 020 - 261 3907, dan zorgen we dat dat wat u zoekt aanwezig is! Of mail ons eerst op info@parketloods.nl.

Tot ziens in onze showroom!

Kom naar onze showrooms!
In Amsterdam en Rhenen (Veenendaal), lees hier meer.