Ga terug
23 november 2022

Hoe houd je een houten vloer schoon?

Het reinigen van uw houten vloeren hoeft geen grote klus te zijn. Door in ieder geval 1x per week de vloer nat af te nemen, blijft uw vloer mooi, gevoed en beschermt. De vloer gaat daardoor veel langer mee. Het is niet moeilijk om uw parketvloer schoon te maken, en als u de volgende stappen volgt, zal de klus snel geklaard zijn.

Schoonloopmat:

Er zijn verschillende soorten deurmatten, er zijn schraapmatten en droogloopmatten. Zoals met veel andere dingen is voorkomen beter dan genezen. Een dieptereiniging van de vloer is doorgaans maar één maal per jaar nodig. om te voorkomen dat dit vaker nodig is en dat uw vloer snel vervuilt, raden we aan een deurmat aan te schaffen. Een schraapmat is voor buiten en een droogloopmat voor binnen. De matten zorgen ervoor dat het vuil opgenomen wordt en dat niet op uw vloer terecht komt. 

Wekelijkse vloeren schoonmaak:

Ook al neem je deze voorzorgsmaatregelen, uiteindelijk zal je houten vloer toch vies worden, en moet je gaan schoonmaken. Allereerst is het goed de houten vloeren elke week te vegen met een zachte bezem of te zuigen met een stofzuiger. Let op dat je gebruik maakt van een stofzuiger met zachte parketborstel. Let ook op het type stofzuiger, zorg dat je stofzuiger niet te zwaar is. Zware stofzuigers kunnen je houten vloer beschadigen, en bijvoorbeeld deukjes veroorzaken.

Spraymop:

Voor het nat afnemen van de vloer adviseren wij een spraymop, een spraymop maakt het schoonmaken van vloeren gemakkelijk en snel. Het praktische ontwerp van de steel en de hoogwaardige mop zijn ontworpen voor het efficiënt en zacht reinigen van alle soorten vloeren, bijvoorbeeld hout vloeren, pvc vloeren, laminaat en vinyl vloeren. De spraymop kan goed in een hangen in een washok en de microvezel doek is makkelijk te reinigen in de wasmachine. Verder is een spraymop zuinig in het verbruik van zeep, door de doseerfles zorgt ervoor dat u nooit nooit teveel gebruikt, gooit dus ook geen zeep weg met dweilwater.

Dweil:

De vloer afnemen met een vochtige dweil zou ook op wekelijkse, al dan niet tweewekelijkse basis moeten gebeuren. Gebruik geen kletsnatte dweil, maar een licht vochtige, goed uitgewrongen dweil of mop. Overtollig water kan de vloer beschadigen, de planken kunnen kromtrekken of er kunnen vlekken ontstaan. Men raadt aan om een scheutje witte azijn bij het dweilwater te voegen, dit weekt vuil los en voorkomt een grijze zweem over het vloeroppervlak. Een te grote hoeveelheid azijn zal je vloer niet ten goede komen. Ga uit van een half kopje azijn op grofweg 4 liter. Het dweilwater moet je vervangen zodra het troebel is geworden. Nog beter is het een tweede emmer te gebruiken met schoon water om vuile dweil in voor te spoelen.

Hardnekkige vlekken of vet resten hebben een specifieke reiniger nodig. Er zijn vele merken op de markt. Het is ons advies om het onderhoudsproduct te gebruiken van het merk waar de vloer mee is behandeld. Wanneer het merk onbekend is, test u eerst of het reinigingsmiddel geschikt is voor de vloer door het op een onopvallende plek aan te brengen. Het reinigingsmiddel dient geen vlekken of residu achter te laten.

Pas op! Veel fabrikanten van houten vloeren hebben hun eigen regels voor het schoonhouden van hun product. Volg in dit geval de instructies van de fabrikant op.

Reacties

Lees de reacties op Hoe houd je een houten vloer schoon

Hoe houd je een houten vloer schoon?

Jasper
16 april 2020

Een super goede schoonmaak informatie en zeer neutraal.

Diepeveen
14 augustus 2019

Dank u, : )

John

Parket Loods
19 augustus 2019

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

*/?>
Advies & info

ReviewsParketloods icon

Wat zeggen onze klanten

Vriendelijke service, goed advies en kundige experts die meedenken in het hele proces. Wij zijn super tevreden met onze prachtige houten vloer, die tevens snel gelegd kon worden.

Marianne Kraai

Hierom ga je naar een winkel. Hele vriendelijke vakmensen. Goed advies en niet opdringerig. Voor de volgende vloer kom ik zeker terug.

Jonas Roukema

Wat een fantastische service! Ik belde met een heel specifiek probleem en werd meteen geholpen! Voor mijn volgende parket probleem kom ik zeker terug!

Christoph Rosenmoller

Uiterst tevreden over Parketloods. De service is erg goed, er wordt ruim de tijd voor je genomen en je kunt rekenen op een eerlijk advies waar je echt wat aan hebt. De vloeren zijn erg mooi en de kwaliteit is top. We raden Parketloods aan iedereen aan!

Sjoerd Koster

Ontzettend tevreden! Zeer goed geïnformeerd en daardoor de perfecte vloer gekozen. De vloer is gelegd door drie top leggers, echt vakmanschap. Het is werkelijk prachtig geworden en ik kan Parketloods dan ook absoluut aanraden! Bedankt John en Jai!

Nienke van Eck

Kom naar een van onze showrooms in Amsterdam of Rhenen (Veenendaal)!

U bent van hart welkom om uw nieuwe houten, PVC of laminaat vloer te komen uitzoeken in een van onze showrooms in Amsterdam en Rhenen (Veenendaal).

Een afspraak maken is niet nodig, maar is (vooral op zaterdag) wel handig als u zeker wilt zijn dat u direct geholpen wordt. Maak eenvoudig een afspraak in onze afsprakenplanner!

Maak nu een afspraak

Onze openingstijden:
Amsterdam
Dinsdag t/m vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 9:00 - 16:00 uur

Rhenen (Veenendaal)
Donderdag en vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 16:00 uur

Hebt u op korte termijn een vloer nodig?
In onze showroom in Amsterdam hebben we verschillende vloeren op voorraad om af te halen. Wilt u in Rhenen een voorraadvloer afhalen? Bel dan even, dan zorgen we dat dat wat u zoekt aanwezig is! Of mail ons eerst op info@parketloods.nl.

Tot ziens in onze showroom!

Bekijk uw nieuwe vloer in onze showroom!
In Amsterdam en Rhenen (Veenendaal), lees meer.