Ga terug
23 november 2017
Parketloods

De voor- en nadelen van massieve houten vloeren

Massief houten vloeren zijn gezaagde planken uit één stuk natuurlijk vol hout. Dit kan van verschillende houtsoorten, maar in Nederland zijn het voornamelijk de massief eiken vloerdelen die gemaakt en verkocht worden. Massieve houten vloeren zijn veruit de eenvoudigste vorm van de moderne vloerbedekking en ze zijn ook een van de oudste. In dit artikel zullen we kijken naar wat massieve houten vloeren zo uniek maakt en u bekijkt of ze de juiste vloer voor u zijn.

Massief houten vloeren zijn gemaakt om lang mee te gaan

Massief houten vloeren zijn zeer duurzaam en kunnen jaren mee het is ook geen uitzondering dat de vloer de eigenaar overleefd! Dat komt omdat ze vaker kunnen worden geschuurd en afgewerkt kunnen worden dan elke andere houten vloer. Bij een massieve vloer kunnen krassen en deuken die zich in de loop van de jaren in de vloer zijn gekomen er weer makkelijk uit geschuurd worden bij een totale renovatie. Dit betekent dat massief houten vloeren ideaal is voor ‘high traffic’ gebieden zoals gangen in woningen of in kroegen, winkels kantoren en andere horeca, waar zware slijtage onvermijdelijk is. Ze zijn ook bijzonder goed voor huiseigenaren die waarde op de lange termijn aan het onroerend goed willen toevoegen. De meeste waarde wordt met massieve visgraat of andere patroonvloeren toegevoegd.

Massief houten vloeren zijn erg mooi

Eigenlijk het eerste dat u zou moet weten over massief houten vloeren, is dat ze bekend staan om hun unieke schoonheid. Elke massief houten vloer heeft zijn eigen unieke combinatie van nerven, sortering en kleur, zodat u uw perfecte stijl kunt samenstellen op u eigen wensen. Voor welke vloer u ook uw voorkeur hebt, elke plank wordt geselecteerd uit specifieke delen van specifieke bomen, zodat het allemaal samenkomt om een gekozen stijl te creëren. Als u op zoek bent naar een vloer met karakter, is een massieve houten vloer een uitstekende keuze.

Ze zijn niet watervast

Installeer nooit massieve houten vloer in ruimtes waar het vochtig is, in kelders, schuren, toiletten en in badkamers, omdat hout werkt (uitzet) wanneer het in contact komt met water en vocht. Massief hout werkt dan als een spons.  Al het water, vocht en stoom wat in badkamers en andere natte ruimtes kan voorkomen kunnen de vloer vervormen, denk aan schotelen van de planken of zelfs kan de vloer zo uitzetten dat deze uitbreekt. Als het om badkamers gaat, raden we PVC vloeren of een van onze waterdichte laminaatvloeren aan. In keukens kan massief wel gelegd worden, maar omdat ook hier water aanwezig is moet er wel met extra zorg mee omgegaan worden.

Massieve planken gaan niet samen met vloerverwarming

Een massieve vloer kan niet gelegd worden op vloerverwarming. Net als vocht kan door temperatuurverschillen en daardoor uitdroging van het hout het hout kromtrekken. Als u van plan bent om een houten vloer te installeren met vloerverwarming kunt u het beste lamelparket of een multiplank instaleren. Deze planken hebben een speciale opbouw waardoor deze tot 80% minder werken dan een massieve vloer.

Massief of lamelparket?

Wij zijn van mening dat lamelparket net zo mooi is maar veel betere eigenschappen heeft dan massief hout. Het enige punt van verschil is het aantal maal schuren. Toch kan ook dit opgelost worden met lamelparket met een extra dikke toplaag van bijvoorbeeld 6mm.

Reacties

Lees de reacties op De voor en nadelen van massieve houten vloeren

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Advies & info

Reviews
Parketloods icon

Wat zeggen onze klanten

Wat een fijne service en advies! Hoewel het duidelijk is dat het hart van de Parketloods meer ligt bij echt hout, was het geen enkel probleem om mij te adviseren voor een door mij gewenste -goedkopere- optie van laminaat. Ik heb ook helemaal niet het gevoel gekregen dat ze me liever een houten vloer wilden verkopen ofzo. Ik had helemaal geen ervaring met het leggen van laminaat maar er is me heel geduldig uitgelegd wat ik moest doen en welke materialen ik nodig had. Als ik ooit wel geld heb voor een houten vloer, kom ik zeker terug!

Fleur Tromp

Mijn gerookte eikenhouten vloer had wat kleurproblemen maar die werden prima opgelost door Jai en John. Het uiteindelijke diagonale resultaat is fantastisch. Ik ben nog elke dag blij dat ik met de Parketloods in zee ben gegaan en beveel ze van ganse harte aan iedereen aan.

Ineke Jolink

Wat een fantastische service! Ik belde met een heel specifiek probleem en werd meteen geholpen! Voor mijn volgende parket probleem kom ik zeker terug!

Christoph Rosenmoller

Uiterst tevreden over Parketloods. De service is erg goed, er wordt ruim de tijd voor je genomen en je kunt rekenen op een eerlijk advies waar je echt wat aan hebt. De vloeren zijn erg mooi en de kwaliteit is top. We raden Parketloods aan iedereen aan!

Sjoerd Koster

Ontzettend tevreden! Zeer goed geïnformeerd en daardoor de perfecte vloer gekozen. De vloer is gelegd door drie top leggers, echt vakmanschap. Het is werkelijk prachtig geworden en ik kan Parketloods dan ook absoluut aanraden! Bedankt John en Jai!

Nienke van Eck

Tekst popup in beeld

De Parketloods is tijdens de lockdown open!

Hoe kunt u ons bereiken?

Advies & uitzoeken van uw nieuwe vloer:

U bent weer welkom in onze showroom! Maak nu een afspraak in onze showroom voor écht deskundig advies over uw nieuwe houten vloer. Op 1,5 meter afstand uiteraard.

Wilt u liever nog niet naar de showroom komen, dan is het ook nog steeds mogelijk om een live adviesgesprek via videobellen in te plannen. Een showroom of videobel afspraak plant u eenvoudig zelf in onze afsprakenplanner.

Maak direct een afspraak

Levering van uw reeds bestelde vloer:

Alle reeds bestelde vloeren worden op de afgesproken datum geleverd door onze vaste transporteurs.

Uw bestelling ophalen:

Heeft u bij de bestelling van uw nieuwe vloer of onderhoudsproducten aangegeven dat u de bestelling zelf komt ophalen? Dan nemen wij contact met u op om een ophaaldatum en/of tijdstip af te spreken. Een bestelling ophalen zonder afspraak is voorlopig helaas nog niet mogelijk i.v.m. de aangepaste corona maatregelen.

 

Parketloods logo
Parketloods
De Parketloods is tijdens de lockdown open!
Lees hier meer