Ga terug
23 november 2022

Vlekken van geoliede houten vloer verwijderen

Wanneer een houten vloer goed wordt onderhouden is de kans op vlekken een stuk kleiner. Wanneer er toch een vlek is ontstaan dan is de vraag Hoe krijg ik die vlek uit een geoliede of met hardwax behandelde vloer? Vlekken zijn bijna niet te vermijden zeker niet met kinderen of huisdieren in huis. Of de houten vloer in de keuken? Een vetspetter is snel gemaakt. Tegenwoordig zijn veel vloeren behandeld met lichte oliën, zoals wit en lichtgrijs.Super mooi! En zeker helemaal van nu, maar deze zijn natuurlijk wel extra besmettelijk.

Gelukkig is er goed nieuws omdat veel vlekken te behandelen en verwijderen zijn. (met als uitzondering de diep ingetrokken vlekken van zuren. Deze zijn wel voor een deel uit te bleken met ontweringswater, oxaalzuur.

Voor je aan de gang gaat met het verwijderen van vlekken lees eerst onderstaande tekst goed door om zeker te weten om wat voor vlek het gaat. Ben je niet zeker van je zaak en weet je niet wat voor vlek het is raadpleeg een parketteur of de winkel waar de vloer aangeschaft en bespreek met hem de mogelijkheden. Dit laatste raden wij ook aan bij vlekken de vallen onder kopje 3,4,5 en 6.

Deskundig advies?

Hoe vlekken van een geoliede of hardwax behandelde vloer verwijderen:

1. Zwarte vlekken/ vegen door rubberen schoenzolen

Vlekken door schoenzolen zijn te verwijderen met een vlakgom. Hiermee kun je voorzichtig over de veeg gommen. De gom voegt samen met de vlek en vormen samen met bolletjes. Deze kun je daarna opzuigen. TIP! Neem wel een ouderwetse witte vlakgom zonder schuurmiddel erin!
Indien de olie of hardwax laag beschadigd is, is het aan te raden de vloer ter plekke even met onderhoudsolie bij te werken.

2. Vetvlekken, koffie, wijn en meer

Vlekken door het morsen van vet of drinken kunnen meestal goed verwijderd worden met water en vloerzeep. Vaak is deze zeep bij de vloer geleverd. (Bv Woca Natuurzeep of Royl vloerzeep #9130 voorheen de Client-Z van Aquamarijn). Volg simpelweg de aanwijzingen op de verpakking en maak de zeep aan in de aanbevolen verhouding. Boen de vlek weg met de richting van de nerf mee. Wanneer de vlek zeer hardnekkig is, kan je het ook met een Intensief reiniger voor houten vloeren proberen te boenen. Dit middel is net wat agressiever en reinigt dieper (bv Woca intensief reiniger of Royl intensiefreiniger #9120 voorheen Clien-S van Aquamarijn). Advies: Gebruik de zeep of intensief reiniger van hetzelfde merk van de olie of hardwax welke op uw vloer is aangebracht. De meest voorkomende merken zijn, Woca, Royl, Monocoat, Osmo, Lecol, Floorservice, Bona, en Pallmann. 

In het uiterste geval kun je de groene kant van een schuursponsje met de intensiefreiniger gebruiken om de vlek te verwijderen. Hierna moet je de vloer spoelen met een beetje schoon water en direct goed drogen. Door met het schuursponsje te boenen heeft de vloer een schuurplek deze moet, na het drogen, direct bijgewerkt worden met onderhoudsolie of de originele basisolie. Gebruik de olie van de originele fabrikant in de juiste kleur. (Lukt het niet met deze methode? Bekijk dan tip 3 en 4)

Glanzende vetvlekken in een olievloer (dus niet een hardwax vloer!) kunnen weggehaald worden door te deppen met doek gedrenkt in schoonmaakazijn. Daarna direct schoonmaken met schoon water en droog maken.

3. Kleine hardnekkige vlekken verwijderen

Gaan de vlekken niet weg met de eerder genoemde tips?

Dan moet je de vlekken uit de vloer schuren. Dit kan alleen bij oppervlakkige vlekken en zal waarschijnlijk niet werken bij vlekken veroorzaakt door een reactie met het looizuur.

Schuren kan ter plaatse. Je hoeft niet gelijk de hele vloer te schuren. Schuur met fijn schuurpapier van k120 in de lengterichting van de plank en nerf over de vlek tot je bij het blanke hout bent. Bij 50% van de gevallen is de vlek er dan uit geschuurd. Soms moet je nog iets doorschuren, maar dit is vaak geen verbetering voor de vloer. Je kunt dan of de gehele plank laten vervangen, of de vlek minder laten opvallen door het schuren en verder behandelen.
Na het schuren moet je de vloer goed stofvrij maken en weer impregneren met de basisolie van de vloer in de juiste kleur. Meestal kan je de olie/hardwax opzetten met een doek, na 5 minuten de plek goed droog wrijven en dit na een dag nogmaals herhalen. Volg altijd de aanwijzingen op de verpakking.

Het kan zijn dat de geschuurde plek in het begin lichter is dan de rest van de vloer. Dit komt omdat de vloer door invloed van UV al wat verkleurd is. Door het schuren van het hout kan het zijn dat de verkleuring eruit geschuurd is. Na verloop van tijd zal ook de plek weer bijkleuren.

4. Donkere vlekken (tannine vlekken) van zuren of een alkalisch product in eiken 

Braaksel en urine van dieren kan zowel een zuur als een base zijn dat hangt af van wat er ze gegeten of gedronken heeft. Aan de vlek kun je zien of de urine cq braaksel, zuur of een base was.

Door zuren of een base wordt bij eiken looizuur geactiveerd hierdoor krijg je zogenaamde tannine vlekken (dit wordt eigenlijk het roken van eiken genoemd) Als er zuur of een base op een behandelde eiken vloer komt is het zaak dit zo snel mogelijk op te ruimen.

Alle producten die niet PH neutraal zijn activeren het natuurlijke looizuur in eiken. Goed geoliede of met lak behandelde vloeren zijn een beetje poreus. Dit betekent dat als lang een zuur of basisch product  te lang in aanraking is geweest met de vloer, dit door de toplaag heen trekt. Dit activeert het natuurlijke looizuur in het eiken, waardoor je een lichte of donkere vlek krijgt in de vloer. Om de vlek eruit te krijgen zal de vloer net als bij kopje 3 behandeld dienen te worden.

Tannine vlekken kunnen met Woca Neutralizer behandeld worden, bij ongeveer 50% van de vlekken worden deze minder of verdwijnen. Echter blijft er een kans dat er de vlek niet verdwijnt.

Een andere manier is de vlek behandelen met ontweringswater (oxaalzuur). Bij een donkere vlek dien je na het schuren de vlek te behandelen met ontweringswater (oxaalzuur) dit om het donkere hout te bleken. Smeer de vloer in met ontweringswater en laat het een uurtje intrekken. Zorg dat je alleen de vlek behandelt en niet het hout eromheen. Met een kwast of penseel kan je makkelijk het ontweringswater alleen op de vlek smeren. Mocht de vloer hierna nog niet genoeg gebleekt zijn, kun je de behandeling herhalen. Na de behandeling de vloer schoonmaken met water en weer behandelen met olie of hardwax. (volg aanwijzingen op de verpakking) In 50% van de gevallen zal de vlek mooi uitbleken.Daarna nog eenmaal schoonmaken en afwerken met olie/ of hardwax zoals omschreven in kopje 3. PAS OP! Een gerookte vloer nooit met ontweringswater, tannine spot verwijderaar of oxaalzuur behandelen!

Vloer vervangen?

5. Watervlekken verwijderen. 

Watervlekken in je vloer, worden vaak veroorzaakt door onderstaande:

1.De vloer is net in de olie gezet. Het kan zijn dat een olie niet goed is uitgehard, er wordt vaak met oxiderende oliën gewerkt. Het uitharden hiervan duurt normaal 3 weken. Deze watervlekken, gemengd met olie, zijn vaak witachtige vlekken op de olielaag. De oplossing hiervoor is de vlek even opnieuw behandelen met olie: uitpoetsen en de vlek is weg.

2.De vloer is verwaarloosd en heeft te weinig olie, hierdoor wordt het hout niet beschermd. Als het oppervlakkige watervlekken zijn kan je ze eruit krijgen door de vloer opnieuw in de olie te zetten. Als het diepere donkere vlekken zijn kan je de vlekken eerst behandelen met ontweringswater (oxaalzuur) en daarna de vloer opnieuw in de olie zetten. Doe dit door eerst de te

Watervlek-blog-vlekverwijderen

3.behandelen plank kaal te schuren en dan oxaalzuur met een penseel op de vlek aanbrengen. Kijk na een uur of de vlek al is weggetrokken, zo niet herhaal het nog een keer, Bij echte diepe blauwe
watervlekken is er een grote kans dat de vlek er niet 100% uitgaat. 50% van de vlekken zijn niet te verwijderen. PAS OP! Een gerookte vloer nooit met ontweringswater of oxaalzuur behandelen! Dit omdat het rookeffect dan teniet wordt gedaan.

4.Een watervlek doordat er bv en plantenbak op de vloer heeft gestaan kan je er ook op bovenstaande manier uithalen zoals kopje 5.2 Deze vlekken ontstaan ook bij goed onderhouden vloeren.

6.Grote hardnekkige vlekken verwijderen

Bij grote vlekken is het beter 1, 2 of meer planken geheel in een keer op te schuren. Plak de te schuren planken af zodat je niet per ongeluk de planken die geen vlek hebben schuurt (beschadigt) aan de randen. Volg verder de aanwijzingen zoals bij kopje 3 omschreven.

Ben je niet zeker van je zaak en weet je niet wat voor vlek het is raadpleeg een parketteur of de winkel waar de vloer aangeschaft en bespreek met hem de mogelijkheden.

Vlekken voorkomen: Voorkomen is beter dan genezen dit geldt zeker voor vlekken in houten vloeren.

1. Maak een vlek zo snel mogelijk schoon

Door een vlek zo snel mogelijk te verwijderen beperk je de blijvende schade. Ook als bijvoorbeeld een huisdier ’s nachts een ongelukje heeft gehad, is het beter om deze ’s ochtends goed schoon te maken en indien nodig te behandelen volgens kopje 2 van vlek verwijderen. Als er al verkleuring van het eiken is opgetreden, dan het liefst direct behandelen met ontweringswater.(zie kopje 4)

2. Wees voorzichtig met nieuw geoliede vloer

Een geoliede of gewaxte vloer is na het aanbrengen vaak al naar 12 uur droog en beloopbaar. Toch duurt het vaak 3 weken voor dat de olie/was goed is uitgehard en bestand is tegen water en vlekken. Dit geldt ook voor bijgewerkte plekken waar een nieuwe olielaag op is gegaan.

3. Onderhoud de vloer regelmatig met vloerzeep en de juiste onderhoudsolie en of kleur verfrisser.

Zeker in de keuken of op veel belopen stukken is het aan te raden eens in de 3 tot uiterlijk 6 maanden te doen andere ruimtes is 1 maal per jaar voldoende. Veel fabrieken van olie en hardwax hebben onderhoudspakketten voor dagelijks onderhoud en periodiek onderhoud. Een goed onderhouden vloer is beter beschermd tegen vlekken.

Reacties

Lees de reacties op Vlekken van geoliede houten vloer verwijderen

Goedendag, ik heb een grote vlek (30 x 20 cm) in mijn vloer van verse aardbeien. dit heeft er zeker een dag en een nacht gelegen. Hoe kan ik de vlek het beste verwijderd krijgen?

Yvonne Lubbers
17 augustus 2020

hallo , ik heb een grote zwarte vlek van een bloempot(!) in bleek geolied parketvloer. heb reeds de vlek behandeld, met vodje bevochtigd met ontweringswater gedopt ; ook wat geschuurd , maar de vlek is nog niet weg. hoeveel keer kan ik dit herhalen ? bedankt voor een tip, christiane

christiane
23 juli 2020

Hallo Christiane,

U zou het kunnen proberen met de taninespot verwijderaar van Woca.
Dit kunt u een aantal maal herhalen, tevens de handleiding volgen.

mvg, John

Parket Loods
17 augustus 2020

Wij hebben gisteren een nieuwe vloer gelijmd laten leggen. Lamelparket, geolied. Nu zitten er erg veel lijmresten/ grote vlekken op de vloer. Hoe kan dit verwijderd worden?
Groet, Petra

Petra
15 januari 2020

Hallo Petra,

Een legger verwijderd de lijmresten meestal direct, hier heeft hij dan speciale doekjes voor.
Het wordt vaak moeilijker te verwijderen wanneer de lijm er langer op zit.
Mijn advies is om dit met de legger te bespreken en hem te vragen dit alsnog voor u te doen.
Tevens is het zaak dat hij de vloer netjes oplevert, dus ook zonder vlekken ????

mvg, John

Parket Loods
16 april 2020

Goedemorgen,
Wij hebben een geoliede beuken vloer.
Vanmorgen lag de opgemaakte pompoen op de vloer, hij was in elkaar gezakt en van de standaard gevallen op de grond. Snel alles schoongemaakt maar er zitten nu donkere plekken in de vloer.
Is er een mogelijkheid deze te verwijderen?

Ingrid
14 november 2019

Hallo Ingrid,

Doorgaans volstaat het reinigen met intensief reiniger.
Waneer dit niet voldoende blijkt kan de plank nog licht geschuurd worden (K120 met de nerf mee) en vervolgens weer in dezelfde olie gezet worden.

succes,

John

Parket Loods
15 november 2019

Ik heb op mijn – door u in 2017 gelegde – eiken (geoliede) parket soda vlekken. Hoe krijg ik die weg?
Met vriendelijke groet, Anne Marijke Spijkerboer

Anne Marijke Spijkerboer
18 oktober 2019

Geachte, ik heb een vlek in mijn houtenvloer van suède spray hoe kan ik dit het beste eruit krijgen? Het is donker uit geslagen

Stephany Baartmans
12 oktober 2019

Hallo Stephany,
Een donkere vlek duid vaak op een zuur/alkalische reactie met het hout.
Wanneer het om een eiken vloer gaat dan bestaan er binnen alle oliemerken producten als een vlekken verwijderaar of tinnine-spot verwijderaar.
Ons advies is wel om het zelfde merk te gebruiken waarmee uw vloer is behandeld, bijvoorbeeld Osmo, Woca, Monocoat en/of nog vele anderen.
Op die manier is de kans klein dat het fout gaat, of dat een fabrikant zegt dat hij het product niet kent en u vervolgens van kastje naar de muur wordt gestuurd.

mvg,

John

Parket Loods
16 oktober 2019

Hallo, hoe verwijder je een vetvlek op een onbehandelde eiken trap?
Iemand heeft er zitten op schuren en nu is de vlek nog groter.

Priscilla Van den Broeck
4 oktober 2019

Hallo Priscilla,
Je zou het kunnen proberen met intensief reiniger van Woca.
Gewoon de gebruik aanwijzing volgen.

succes..

Mvg,

John

Parket Loods
5 oktober 2019

Hallo Priscilla, Woca heeft een vet verwijderaar.

https://www.youtube.com/watch?v=SRXAqZV_meU

mvg,

John

Parket Loods
9 oktober 2019

Mijn strijkplank heeft wittige strepen achter gelaten op de geoliede eiken vloer. Ik heb het behandeld met Osmo reinigheidsmiddel maar als de vloer weer droog is komt het weer terug.
Wat kan ik hier aandoen?

Yvonne Lamberts
27 september 2019

Mijn vlek is juist een lichte vlek: vloeibaar vaatwasmiddel is het hout ingetrokken en nu zijn de vlekken dus brandschoon en licht terwijl de rest mooi oud hout is.

Exact op dezelfde plek wijn en koffie knoeien?

Marieke P
11 september 2019

hallo Marieke,

Bij een lichte vlek is er vaak sprake van een gebleekte vlek, hier is helaas niet veel aan te doen.
U mag altijd even een foto sturen naar info@parketloods.nl
Wij kijken er dan naar en komen met een advies.

mvg,

john

Parket Loods
9 oktober 2019

Hallo, mijn dochter heeft reeds geschurde en geolied vloer cologne gemorst. Ik heb met zeep en onderhoud schoonmaak middel schoon gemaakt maar ik kreeg het niet uit. Hoe kan ik het uit krijgen. Grt Ebru

Ebeu Bagvan
31 augustus 2019

Goedemiddag

Wij hebben 5 welen geleden de vloer laten doen het is een eikenhouten witte vloer alleen heeft de hond erop zitten plassen. Hoe krijg ik de vlekken eruit? Zit er nu de hele nacht op +- 7 uur. Hoe kan ik het beste de vlekken verwijderen??

Bob
28 augustus 2019

mijnhond heeft fink gekwijld oponze houtenvloer ik krijg het niet schoon met de was die ik normaal grbruit omhem schoon te maken

mar
27 augustus 2019

Hallo Mar,
In het kwijl van de hond zitten zuren welke idd kunnen reageren met de houten vloer.
Vaak is het een oplossing om intensief reiniger en tannine spot nutralizer van Woca te gebruiken.
Hierbij twee linkjes naar de producten.

mvg,

John

https://www.youtube.com/watch?v=rZKl0tgQeV8

https://www.youtube.com/watch?v=xvRNc8JtLjk

Parket Loods
9 oktober 2019

Hallo, wij hebben een gerookte eiken vloer. Nu heeft er ongezien ongeveer een dag een dode muis onder een doos gelegen op de vloer met als gevolg een donkere vlek (bloed vlg mij) en kort geleden wat braaksel van de kat (ongeveer een uur denk ik, we waren niet thuis) en een lichte vlek geworden. Hoe kan ik dit verwijderen? Heb het al plaatselijk met OSMO reiniging en onderhoudswas geprobeerd, maar werkt niet. U een idee?

Rosa
15 augustus 2019

Hallo Rosa,
Een gerookte vloer is doorgaans minder vatbaar voor “zure” vlekken.
U kunt de plank waar de vlek op zit rondom afplakken, vervolgens met een diepreiniger schoonmaken en dan weer olieën.
Wanneer de vlek na het diep reinigen niet weg is kunt de plank ook in zijn geheel schuren (korrel 120) met de nerf mee.
Wanneer de vlek dan weg is en de plank kaal, kunt u de plank met uw vloerolie behandelen.
Hij zal er de komende tijd dan nieuw uitzien, maar naar verloop van tijd komt hij weer in de buurt van de rest van de vloer.

TIP!! Wij raden doorgaans aan om alle producten te gebruiken van het oliemerk waar uw vloer mee behandeld is.

mvg,

John

Parket Loods
19 augustus 2019

Hartelijk dank John, voor uw reactie. Inmiddels hebben we de plank eerst met intensief reiniger van Osmo behandeld. Dit gaf nauwelijks resultaat. Zojuist de plank met 120 geschuurd. Best moeilijk om te besluiten hoelang door te gaan met schuren, omdat de plank best erg kaal wordt. De vlek is er nu ongeveer voor 60% uit. We hebben deze nu weer met 1 laag OSMO 3041 (vloer was nml. met wit teint) om morgen laatste laag 3062 aan te brengen. Ik ben erg benieuwd. De plank ziet er nu nog wel erg wit uit ivm de rest. Maar zal hopelijk na 3062 wat minder wit worden. Spannend. Mocht dit niet mooi worden, misschien dan jullie hulp? Hoeveel vragen jullie per m2? De materialen hebben we zelf al in huis.

Rosa
1 september 2019

hallo Rosa, wanneer de plank helemaal kaal is geschuurd en er vervolgens dezelfde oliebehandelingen worden uitgevoerd, dan zal de plank eerst lichter zijn van kleur, echter zal deze na verloop van tijd weer dezelfde kleur krijgen als de rest.
Hier gaat normaal zo’n 2 a 3 maanden overheen.

mvg,

John

Parket Loods
9 oktober 2019

Hoe verwijder ik schoenafdrukken (viezigheid van buiten) het beste? Het zijn er wat veel.

Andrea
6 augustus 2019

Hallo Andrea,

Om een goed advies te geven wanneer het om vlekken gaat ontvangen graag foto’s van de vlekken.
Deze kun je aan ons mailen naar info@parketloods.nl.

We horen dan ook graag of het over een geoliede of gelakte vloer gaat.
Wellicht weet u zelfs het merk van de olie of lak.

Er is gelukkig voor de meeste vlekken een passende oplossing om deze te verwijderen.

Hierbij een advies wat gaat over het Reinigen van een (merk Royl) olievloer.
Let op dat dit advies alleen geld voor een vloer waarvan de olie is uitgehard.

• Stofzuig, wis of veeg de vloer zoveel als nodig is om zand en vuil zo snel
mogelijk weg te nemen (vuilen en zand werken als schuurpapier).
• Reinig uw vloer alleen vochtig indien dat nodig is. Gebruik daarbij een goed
uitgewrongen mop of dweil.
• Gebruik bij vochtig reinigen ROYL Milde Reiniger. U kunt ook ipv de milde
reiniger ROYL Voedende Vloerzeep gebruiken, deze laat een beschermende
zeepfilm op het oppervlak achter. Blijf echter bij één product.
Uw olievloer (plaatselijk) opfrissen
• In het gebruik zal de vloer na verloop van tijd wat doffer worden en kan
(plaatselijk) worden opgefrist met ROYL Onderhoudsolie.
• Het volledig opfrissen van de olievloer met ROYL Onderhoudsolie is bij
normaal gebruik eenmaal per jaar voldoende.
• Breng alleen olie aan op een schone ondergrond. De vloer daarom eerst
reinigen met ROYL Intensieve Reiniger.

Mochten er nog vragen zijn dan horen we het graag.

Met vriendelijke groet,

John

Parket Loods
6 augustus 2019

Beste,

Goed en duidelijk artikel!
Wij hebben vorige week een lamel parket laten leggen. Echter zit nu op verschillende plaatsen de olie te dik erop waardoor het hier en daar glanst. De olie is inmiddels droog.
Is hier iets tegen te doen?

Mvg
Mirte

Kouwenhoven
4 augustus 2019

Hallo Mirte,

Doorgaans is het wijs de geoliede vloer machinaal te reinigen met een zwarte pad gebruik maakend van een intensief reiniger, zoals clien-s van Royl of intensief reiniger van Woca, vervolgens reinigen met water, goed laten drogen, even licht een slijpnetje er over halen en afwerken met olie of onderhoudsolie.

Mocht dit te ingewikkeld klinken, dan raden we u aan de werkzaamheden te laten uitvoeren door een specialist.

Met vriendelijke groet,
John

Parket Loods
6 augustus 2019

Onder welke vlekken valt opgelost zilversoda in water? En hoe kunnen we die het best verwijderen?

Pepijn de lange
29 juli 2019

Hallo Pepijn,

Afhankelijk van de vlek kunnen we vaak een goed advies geven.
Is het mogelijk om ons een foto te mailen van de vlek.
Wij gaan er dan naar kijken en komen dan met een eventuele oplossing.

U kunt mailen aan info@parketloods.nl

mvg,

John

Parket Loods
2 augustus 2019

hallo daar,

ik kamp met hetzelfde probleem, een vlek van sodawater in een vrij recent gelakte vloer.
het is een licht eiken vloer , waar nu diverse donkere vlekken in zitten.
( bizar eigenlijk, de vloer ligt er al dik 30 jaar, met oude parketlak al die tijd niet gelukt om er een vlek in te krijgen. nu met nieuwe (verplicht) watergedragen spul al na 4 weken een dikke vlek) Balen dus ! de vraag is natuurlijk: Is er een oplossing ?

mvg,

Pieta

pieta boel
10 augustus 2019

Hallo Pieta,

Een gelakte vloer hoort doorgaans niet snel te vlekken.
Het kan duiden op een te dunnen niet dekkende aangebrachte lak.
Om dit te controleren is er een simpele truc, de fabrikant van de lak geeft vaak aan hoeveel lak er nodig is, ze geven dan bijvoorbeeld aan dat er 3liter lak nodig is in drie lagen per 10m2.
Wanneer u na het behandelen dan toch veel lak over heeft, geeft dit vaak aan dat de aangebrachte lagen te dun zijn aangebracht.
Vervolgens voldoet dan de lak niet aan zijn beschermende eisen.

De lak komt vaak vervolgens pas na een wat langere tijd tot zijn volledige uitharding, u kunt dit lezen in de productbeschrijving van de lak.

Er zijn nog andere mogelijkheden, maar dan hebben we meer informatie nodig.
U kunt altijd een mailtje sturen aan info@parketloods.nl

mvg,

John

Parket Loods
19 augustus 2019

Onder welke vlekken vallen kaarsvetvlekken op een geoliede vloer? Zie dat nergens staan.

Ria Smit-Bierens
22 juli 2019

Hallo Ria,

U kunt het kaarsvet verwijderen door eerst het grootste deel met een niet scherp voorwerp weg te halen/krabben/steken.
Pas hierbij wel op dat u de vloer niet beschadigd.
Het laatste deel kunt verwijderen door een stuk goed absorberend keukenpapier op het kaarsvet te leggen en een niet te hete strijkbout over het keukenpapier te bewegen. Hier is het belangrijk dat dit geleidelijk gebeurd zodat het hout niet te heet wordt.
Dit proces herhalen met steeds nieuw keukenpapier, totdat alle kaarsvet is opgenomen en dus is verwijderd.

Anderen gebruiken een föhn om het kaarsvet te smelten, dit kan ook werken maar ook hier geldt dat het hout niet te heet mag worden.

Succes.
Met vriendelijke groet,

John

Parket Loods
23 juli 2019

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

*/?>
Advies & info

ReviewsParketloods icon

Wat zeggen onze klanten

Vriendelijke service, goed advies en kundige experts die meedenken in het hele proces. Wij zijn super tevreden met onze prachtige houten vloer, die tevens snel gelegd kon worden.

Marianne Kraai

Hierom ga je naar een winkel. Hele vriendelijke vakmensen. Goed advies en niet opdringerig. Voor de volgende vloer kom ik zeker terug.

Jonas Roukema

Wat een fantastische service! Ik belde met een heel specifiek probleem en werd meteen geholpen! Voor mijn volgende parket probleem kom ik zeker terug!

Christoph Rosenmoller

Uiterst tevreden over Parketloods. De service is erg goed, er wordt ruim de tijd voor je genomen en je kunt rekenen op een eerlijk advies waar je echt wat aan hebt. De vloeren zijn erg mooi en de kwaliteit is top. We raden Parketloods aan iedereen aan!

Sjoerd Koster

Ontzettend tevreden! Zeer goed geïnformeerd en daardoor de perfecte vloer gekozen. De vloer is gelegd door drie top leggers, echt vakmanschap. Het is werkelijk prachtig geworden en ik kan Parketloods dan ook absoluut aanraden! Bedankt John en Jai!

Nienke van Eck

Kom naar onze showrooms in Amsterdam of Rhenen (Veenendaal)!

U bent van hart welkom om uw nieuwe houten, PVC of laminaat vloer te komen uitzoeken in een van onze showrooms in Amsterdam en Rhenen (Veenendaal).

Een afspraak maken is niet nodig, maar is (vooral op zaterdag) wel handig als u zeker wilt zijn dat u direct geholpen wordt. Maak eenvoudig een afspraak in onze afsprakenplanner!

Maak nu een afspraak

Onze openingstijden:
Amsterdam
Dinsdag t/m vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 9:00 - 16:00 uur

Rhenen (Veenendaal)
Donderdag en vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 16:00 uur

Op Koningsdag, 27 april, en Hemelvaartsdag, 9 mei, zijn wij gesloten.

 

Hebt u op korte termijn een vloer nodig?
In onze showroom in Amsterdam hebben we verschillende vloeren op voorraad om af te halen. Wilt u in Rhenen een voorraadvloer afhalen? Bel dan even op 020 - 261 3907, dan zorgen we dat dat wat u zoekt aanwezig is! Of mail ons eerst op info@parketloods.nl.

Tot ziens in onze showroom!

Kom naar onze showrooms!
In Amsterdam en Rhenen (Veenendaal), lees hier meer.
Op Koningsdag, 27 april, en
Hemelvaartsdag, 9 mei, zijn wij gesloten.