Retourneren, wijzigen en annuleren

Hieronder kunt u informatie vinden over het retourneren, wijzingen en annuleren van uw bestelling. Heeft u een vraag die u hier niet terug kunt vinden? Neem contact met ons op, wij informeren u graag. 

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Aankopen via webshop

Een beperkt aantal producten die aangeschaft zijn via de webshop van de Parketloods (www.parketloods.nl) kunnen geretourneerd worden binnen de zichttermijn (wettelijke herroepingstermijn) van 14 dagen. Deze termijn start op de dag dat u, of iemand namens u, de producten heeft ontvangen. Meld uw retour altijd eerst bij ons aan (zie de instructies hieronder). Retourneren in een van onze showrooms is gratis. Wilt u uw retour terugsturen, dan betaalt u zelf de verzendkosten.

Let op! Veel van onze producten zijn uitgezonderd van het wettelijk herroepingsrecht en kunnen niet geretourneerd worden. 

Productcategorieën die niet geretourneerd kunnen worden:

 • op maat gemaakte producten
 • vloeren (hout, PVC en laminaat);
 • plinten;
 • vloeibare producten, zoals lijm, olie, onderhoudproducten en zepen.

Ook alle producten die gebruikt en/of beschadigd zijn, kunnen niet geretourneerd worden.

Veel van onze vloeren worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen om die reden niet geretourneerd worden. Bovendien worden onze vloeren en alle door ons geleverde vloeibare producten, zoals lijm, olie en onderhoudproducten op de voor die producten juiste temperatuur bewaard én vervoerd. Dit omdat een te hoge of juist een te lage temperatuur, maar ook een te hoge of juist een te lage luchtvochtigheid de werking van de producten kan beïnvloeden. Zodra de producten bij u zijn afgeleverd, hebben wij geen zicht meer op de manier waarop u de producten heeft bewaard. Wij kunnen de producten daarom niet opnieuw verkopen en om die reden kunnen we ze ook niet retour nemen.

We adviseren u daarom met klem om contact met ons op te nemen wanneer u twijfelt over welke producten u nodig heeft, voordat u een bestelling plaatst. U bent natuurlijk ook altijd welkom in een van onze showrooms of we adviseren u graag in een persoonlijk adviesgesprek in een videobel-gesprek.

 

Heeft u een product besteld dat wel geretourneerd kan worden? Lees dan hieronder verder voor de retourinstructies.

Aanmelden retourzending

U kunt uw retourzending aanmelden door gebruik te maken van het retourformulier of door de Parketloods een e-mail te sturen via info@parketloods.nl waarin in ieder geval het volgende wordt vermeld:

 • uw naam, adres en woonplaats;
 • omschrijving bestelde producten;
 • besteldatum en ontvangstdatum.

Wij nemen vervolgens contact met u op om te overleggen over de manier waarop en het moment waarop de producten worden teruggestuurd.

Terugsturen retourzending

De kosten van terugsturen zijn voor uw eigen rekeningen u bent zelf verantwoordelijk voor de producten tijdens het transport terug naar de Parketloods. De producten dienen voordat de termijn van 14 dagen is afgelopen, teruggestuurd te zijn. Het risico en de bewijslast voor het tijdig retourneren van de producten liggen bij u. Wij adviseren u daarom om het verzendbewijs bij verzending met een pakketdienst of transporteur goed te bewaren. 

U mag de producten natuurlijk ook terugbrengen in onze showroom.

De Parketloods accepteert alleen retourzendingen die onbeschadigd zijn en in de originele verpakking zitten. We vragen u zorgvuldig met de producten om te gaan en de verpakking alleen te openen en als dat nodig is om vast te stellen wat de kenmerken zijn van de door u bestelde producten.

Terugbetaling

Zodra wij producten op tijd en in goede staat retour hebben ontvangen, betalen we binnen 10 werkdagen het gehele bij de geretourneerde producten behorende aankoopbedrag aan u terug. De door u betaalde verzendkosten worden volledig terugbetaald, wanneer u de volledige bestelling hebt geretourneerd. Wanneer u een gedeelte van de bestelling terugstuurt, wordt alleen het aankoopbedrag (en niet de verzendkosten) van de bestelde producten aan u terugbetaald. Wanneer u voor een duurdere verzendmethode heeft gekozen dan de standaardlevering, dan betaalt de Parketloods alleen de kosten voor de standaardlevering terug.

De Parketloods gebruikt voor terugbetaling dezelfde betaalmethode die u bij uw betaling heeft gebruikt, tenzij nadrukkelijk (schriftelijk) anders is afgesproken.

Goed te weten

 • Wij adviseren u om eerst een kleurstaal op te vragen voordat u een vloer in de webshop besteld. U bent natuurlijk ook meer dan welkom om de vloeren in de showroom te komen bekijken.
   
 • Neemt u altijd eerst schriftelijk contact met ons op wanneer u iets retour wilt sturen of brengen. Wanneer u dit niet doet bestaat het risico dat er bij de Parketloods niemand aanwezig is om de producten in ontvangst te nemen. De door u ingeschakelde transporteur of pakketdienst zou extra kosten bij u in rekening kunnen brengen wanneer de zending niet de eerste keer kan worden afgeleverd.

Aankopen via showroom

Aankopen die zijn gedaan in of na een bezoek aan de showroom van Parketloods kunnen niet worden geretourneerd. In die gevallen heeft u de producten kunnen zien voordat u ze afnam en is er geen sprake van koop op afstand.

De Parketloods hecht veel waarde aan persoonlijk en deskundig advies en informeert al haar klanten zeer zorgvuldig over de aan te kopen producten. Ook besteden wij veel aandacht aan de kwaliteit van onze producten en geven we garantie op de door ons geleverde producten. Mocht er onverhoopt een probleem zijn met de door u bestelde vloer, neemt u dan direct contact met ons op.

 

Kan ik mijn bestelling wijzigen?

Komt u er na het plaatsen van uw bestelling achter dat u vierkante meters vloer of juist toebehoren zoals lijm of een legset tekort komt? Vervelend, maar in sommige gevallen is het nog mogelijk uw bestelling aan te passen. Neemt u hiervoor zo snel mogelijk contact met ons op via 020 - 261 3907.

Dit is doorgaans mogelijk:

 • Bestellingen van voorraadproducten kunnen vaak wel gewijzigd worden. Uiteraard geldt wel: hoe dichter bij de leverdatum, hoe lastiger het soms wordt. Dubbelcheck dus altijd op tijd of u voldoende heeft besteld!
 • Bestellingen van op maat gemaakte producten kunnen vaak niet meer gewijzigd worden vlak voor de leverdatum. In sommige gevallen is wijziging wel mogelijk, maar alleen tegen betaling van eventuele meerkosten. Wanneer bijvoorbeeld een laag aantal extra vierkante meters (minder dan 15 m2) moet worden bijgemaakt, dan brengt dat vaak extra productiekosten met zich mee. Meet dus goed in hoeveel u nodig heeft. Wanneer u gebruik maakt van onze legservice, dan komt de vloerenlegger bij u inmeten voordat wij de vloer in productie laten gaan.
 • Houdt er in alle gevallen rekening mee dat de leverkosten door een wijziging kunnen veranderen.

 

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Bestelling van voorraadproducten via onze webshop

Een bestelling van voorraadproducten door een consument via onze webshop kan tot 14 dagen na levering geannuleerd worden. U maakt dan gebruik van uw herroepingsrecht. Let op: voor alle voorraadproducten die uitgesloten zijn van het herroepingsrecht geldt dat de bestelling alleen geannuleerd kan worden als de producten nog niet aan u zijn verzonden.

Bestelling van op maat gemaakte producten via onze webshop

Wanneer een op maat gemaakt product dat u besteld heeft via onze website niet op de door u gewenste datum geleverd kan worden, dan neemt Parketloods op de eerste werkdag na de besteldatum contact met u op. Alleen op dat moment kan de bestelling geannuleerd worden. In elk ander geval is de order in productie genomen en kan deze niet meer geannuleerd worden.

Bestellingen van voorraadproducten en/of op maat gemaakte producten via een van onze showrooms

Bestellingen die u in of via een van onze showrooms gedaan zijn kunnen niet geannuleerd worden.

Parketloods logo
Parketloods
Praktische info

ReviewsParketloods icon

Wat zeggen onze klanten

Vriendelijke service, goed advies en kundige experts die meedenken in het hele proces. Wij zijn super tevreden met onze prachtige houten vloer, die tevens snel gelegd kon worden.

Marianne Kraai

Hierom ga je naar een winkel. Hele vriendelijke vakmensen. Goed advies en niet opdringerig. Voor de volgende vloer kom ik zeker terug.

Jonas Roukema

Wat een fantastische service! Ik belde met een heel specifiek probleem en werd meteen geholpen! Voor mijn volgende parket probleem kom ik zeker terug!

Christoph Rosenmoller

Uiterst tevreden over Parketloods. De service is erg goed, er wordt ruim de tijd voor je genomen en je kunt rekenen op een eerlijk advies waar je echt wat aan hebt. De vloeren zijn erg mooi en de kwaliteit is top. We raden Parketloods aan iedereen aan!

Sjoerd Koster

Ontzettend tevreden! Zeer goed geïnformeerd en daardoor de perfecte vloer gekozen. De vloer is gelegd door drie top leggers, echt vakmanschap. Het is werkelijk prachtig geworden en ik kan Parketloods dan ook absoluut aanraden! Bedankt John en Jai!

Nienke van Eck

Onze showrooms zijn open!

U bent van hart welkom om uw nieuwe houten of pvc vloer komen uitzoeken in een van onze showrooms in Amsterdam en Rhenen (Veenendaal).

Een afspraak maken is niet nodig, maar is (vooral op zaterdag) wel handig als u zeker wilt zijn dat u direct geholpen wordt. Maak eenvoudig een afspraak in onze afsprakenplanner!

Maak nu een afspraak

Let op, Koningsdag, 27 april en Hemelvaartsdag, 18 mei zijn wij gesloten.

Het is nog steeds mogelijk om de showroom virtueel te bezoeken door middel van een live adviesafspraak via videobellen. Tijdens dit live adviesgesprek krijgt u ons uitgebreide en écht deskundige advies en na afloop sturen we de staaltjes van de vloeren die u mooi vindt naar u op.

Wilt u eerst meer weten over een adviesgesprek via videobellen? Hier leest u er alles over! Direct een afspraak maken? Klik op de button hierboven en kies voor de optie 'videobel afspraak'.

Hebt u op korte termijn een vloer nodig?
We hebben verschillende vloeren op voorraad om af te halen. Kom langs of mail ons eerst op info@parketloods.nl.

Tot ziens in onze showroom!

De Parketloods is open!
Afwijkende openingstijden, lees meer