Tekst retour

Retourneren, wijzigen en annuleren

Hieronder kunt u informatie vinden over het retourneren, wijzingen en annuleren van uw bestelling. Heeft u een vraag die u hier niet terug kunt vinden? Neem contact met ons op, wij informeren u graag. 

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Aankopen via webshop

Een beperkt aantal producten die aangeschaft zijn via de webshop van de Parketloods (www.parketloods.nl) kunnen op uw eigen kosten geretourneerd worden binnen de zichttermijn (wettelijke herroepingstermijn) van 14 dagen. Deze termijn start op de dag dat u, of iemand namens u, de producten heeft ontvangen. Meld uw retour altijd eerst bij ons aan (zie de instructies hieronder).

Let op! Veel van onze producten zijn uitgezonderd van het wettelijk herroepingsrecht en kunnen niet geretourneerd worden. 

Productcategorieën die niet geretourneerd kunnen worden:

  • vloeren;
  • vloeibare producten, zoals lijm, olie, onderhoudproducten en zepen.

Ook alle producten die gebruikt en/of beschadigd zijn, kunnen niet geretourneerd worden.

Veel van onze vloeren worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen om die reden niet geretourneerd worden. Bovendien worden onze vloeren en alle door ons geleverde vloeibare producten, zoals lijm, olie en onderhoudproducten op de voor die producten juiste temperatuur bewaard én vervoerd. Dit omdat een te hoge of juist een te lage temperatuur, maar ook een te hoge of juist een te lage luchtvochtigheid de werking van de producten kan beïnvloeden. Zodra de producten bij u zijn afgeleverd, hebben wij geen zicht meer op de manier waarop u de producten heeft bewaard. Wij kunnen de producten daarom niet opnieuw verkopen en om die reden kunnen we ze ook niet retour nemen.

We adviseren u daarom met klem om contact met ons op te nemen wanneer u twijfelt over welke producten u nodig heeft, voordat u een bestelling plaatst. U bent natuurlijk ook altijd welkom in onze showroom of  we adviseren u graag in een persoonlijk adviesgesprek in een videobel-gesprek.

 

Heeft u een product besteld dat wel geretourneerd kan worden? Lees dan hieronder verder voor de retourinstructies.

Aanmelden retourzending

U kunt uw retourzending aanmelden door gebruik te maken van het retourformulier of door de Parketloods een e-mail te sturen via info@parketloods.nl waarin in ieder geval het volgende wordt vermeld:

  • uw naam, adres en woonplaats;
  • omschrijving bestelde producten;
  • besteldatum en ontvangstdatum.

Wij nemen vervolgens contact met u op om te overleggen over de manier waarop en het moment waarop de producten worden teruggestuurd.

Terugsturen retourzending

De kosten van terugsturen zijn voor uw eigen rekeningen u bent zelf verantwoordelijk voor de producten tijdens het transport terug naar de Parketloods. De producten dienen voordat de termijn van 14 dagen is afgelopen, teruggestuurd te zijn. Het risico en de bewijslast voor het tijdig retourneren van de producten liggen bij u. Wij adviseren u daarom om het verzendbewijs bij verzending met een pakketdienst of transporteur goed te bewaren. 

U mag de producten natuurlijk ook terugbrengen in onze showroom.

De Parketloods accepteert alleen retourzendingen die onbeschadigd zijn en in de originele verpakking zitten. We vragen u zorgvuldig met de producten om te gaan en de verpakking alleen te openenen als dat nodig is om vast te stellen wat de kenmerken zijn van de door u bestelde producten.

Terugbetaling

Zodra wij producten op tijd en in goede staat retour hebben ontvangen, betalen we binnen 10 werkdagen het gehele bij de geretourneerde producten behorende aankoopbedrag aan u terug. De door u betaalde verzendkosten worden volledig terugbetaald, wanneer u de volledige bestelling hebt geretourneerd. Wanneer u een gedeelte van de bestelling terugstuurt, wordt alleen het aankoopbedrag (en niet de verzendkosten) van de bestelde producten aan u terugbetaald. Wanneer u voor een duurdere verzendmethode heeft gekozen dan de standaardlevering, dan betaalt de Parketloods alleen de kosten voor de standaardlevering terug.

De Parketloods gebruikt voor terugbetaling dezelfde betaalmethode die u bij uw betaling heeft gebruikt, tenzij nadrukkelijk (schriftelijk) anders is afgesproken.

Goed te weten

  • Wij adviseren u om eerst een kleurstaal op te vragen voordat u een vloer in de webshop besteld. U bent natuurlijk ook meer dan welkom om de vloeren in de showroom te komen bekijken.
     
  • Neemt u altijd eerst schriftelijk contact met ons op wanneer u iets retour wilt sturen of brengen. Wanneer u dit niet doet bestaat het risico dat er bij de Parketloods niemand aanwezig is om de producten in ontvangst te nemen. De door u ingeschakelde transporteur of pakketdienst zou extra kosten bij u in rekening kunnen brengen wanneer de zending niet de eerste keer kan worden afgeleverd.

Aankopen via showroom

Aankopen die zijn gedaan in of na een bezoek aan de showroom van Parketloods kunnen niet worden geretourneerd. In die gevallen heeft u de producten kunnen zien voordat u ze afnam en is er geen sprake van koop op afstand.

De Parketloods hecht veel waarde aan persoonlijk en deskundig advies en informeert al haar klanten zeer zorgvuldig over de aan te kopen producten. Ook besteden wij veel aandacht aan de kwaliteit van onze producten en geven we garantie op de door ons geleverde producten. Mocht er onverhoopt een probleem zijn met de door u bestelde vloer, neemt u dan direct contact met ons op.

 

Kan ik mijn bestelling wijzigen?

Komt u er na het plaatsen van uw bestelling achter dat u vierkante meters vloer of juist toebehoren zoals lijm of een legset tekort komt? Vervelend, maar in sommige gevallen is het nog mogelijk uw bestelling aan te passen. Zolang uw bestelling nog niet is ingepakt en/of verzonden, is het vaak nog mogelijk uw bestelling te wijzigen. Neemt u hiervoor zo snel mogelijk contact met ons op via 020 - 261 3907.

 

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Aankopen via webshop

Heeft u een vloer besteld in de webshop van de Parketloods (www.parketloods.nl)? Deze kan alleen kosteloos geannuleerd worden wanneer de vloer nog niet in productie is genomen. Neemt u hiervoor contact met ons op. Wanneer de vloer eenmaal in productie is genomen, wordt bij annulering minimaal 25% van het aankoopbedrag als annuleringskosten in rekening gebracht. De hoogte van de annuleringskosten zijn afhankelijk van de door u bestelde vloer. Zo zullen de annuleringskosten bij maatwerk vloeren vaak hoger liggen, doordat we deze maatwerk vloer vrijwel nooit in zijn geheel en alleen nog als restpartij - tegen een veel lagere prijs - kunnen verkopen. Mocht u onverhoopt uw vloer toch willen annuleren, neemt u dan contact met ons op.

Wanneer u andere producten heeft besteld kan uw bestelling kosteloos geannuleerd worden zolang de bestelling nog niet klaar staat voor levering door het transportbedrijf en/of de pakketdienst. Staat uw bestelling al klaar voor transport bij de transporteur of pakketdienst, dan is annulering soms mogelijk, maar daar zijn dan kosten aan verbonden. Deze kosten zijn dan vaak lager dan de kosten voor retourzending, waardoor wij onze uiterste best zullen doen om te proberen de bestelling alsnog te annuleren. Wij zullen u dan over deze kosten informeren.

Aankopen via showroom

Een bestelling gedaan in of via de showroom van de Parketloods kan niet kosteloos geannuleerd worden. Bij een annulering wordt er minimaal 25% van het aankoopbedrag als annuleringskosten in rekening gebracht. De hoogte van de annuleringskosten zijn afhankelijk van de door u bestelde vloer. Zo zullen de annuleringskosten bij maatwerk vloeren vaak hoger liggen, doordat we deze maatwerk vloer vrijwel nooit in zijn geheel en alleen nog als restpartij - tegen een veel lagere prijs - kunnen verkopen. Mocht u onverhoopt uw vloer toch willen annuleren, neemt u dan contact met ons op.

Parketloods logo
Parketloods
Praktische info

ReviewsParketloods icon

Wat zeggen onze klanten

Wat een fijne service en advies! Hoewel het duidelijk is dat het hart van de Parketloods meer ligt bij echt hout, was het geen enkel probleem om mij te adviseren voor een door mij gewenste -goedkopere- optie van laminaat. Ik heb ook helemaal niet het gevoel gekregen dat ze me liever een houten vloer wilden verkopen ofzo. Ik had helemaal geen ervaring met het leggen van laminaat maar er is me heel geduldig uitgelegd wat ik moest doen en welke materialen ik nodig had. Als ik ooit wel geld heb voor een houten vloer, kom ik zeker terug!

Fleur Tromp

Super parket, zeer vriendelijke persoonlijke bediening en zeer goede leg service. Het is zo mooi geworden en zo mooi gelegd, echt geweldig!

Stephan

Wat een fantastische service! Ik belde met een heel specifiek probleem en werd meteen geholpen! Voor mijn volgende parket probleem kom ik zeker terug!

Christoph Rosenmoller

Uiterst tevreden over Parketloods. De service is erg goed, er wordt ruim de tijd voor je genomen en je kunt rekenen op een eerlijk advies waar je echt wat aan hebt. De vloeren zijn erg mooi en de kwaliteit is top. We raden Parketloods aan iedereen aan!

Sjoerd Koster

Ontzettend tevreden! Zeer goed geïnformeerd en daardoor de perfecte vloer gekozen. De vloer is gelegd door drie top leggers, echt vakmanschap. Het is werkelijk prachtig geworden en ik kan Parketloods dan ook absoluut aanraden! Bedankt John en Jai!

Nienke van Eck

Tekst popup in beeld

Onze showroom is open!

Een afspraak maken is niet nodig, maar is (vooral op de zaterdagen) wel handig als u zeker wil zijn dat u direct geholpen wordt. Maak eenvoudig een afspraak in onze afsprakenplanner en kies voor de optie 'afspraak in showroom'.

Maak nu een afspraak

Ook blijft het mogelijk om de showroom virtueel te bezoeken door middel van een live adviesafspraak via videobellen. Tijdens dit live adviesgesprek krijgt u ons uitgebreide en écht deskundige advies en na afloop sturen we de staaltjes van de vloeren die u mooi vindt naar u op.

Wilt u eerst meer weten over een adviesgesprek via videobellen? Hier leest u er alles over! Direct een afspraak maken? Klik op de button hierboven en kies voor de optie 'videobel afspraak'.

Hebt u op korte termijn een vloer nodig?
We hebben verschillende vloeren op voorraad om af te halen. Kom langs of mail ons eerst op info@parketloods.nl.

Tot ziens in onze showroom!

Parketloods logo
Parketloods
De Parketloods is open!
Lees hier meer