Veelgestelde vragen

Parketloods logo
Parketloods
 • Kan ik mijn bestelling retourneren?

  Kan ik mijn bestelling retourneren?

  Kan ik mijn bestelling retourneren?

   

  Aankopen via webshop

  Een beperkt aantal producten die aangeschaft zijn via de webshop van de Parketloods (www.parketloods.nl) kunnen geretourneerd worden binnen de zichttermijn (wettelijke herroepingstermijn) van 14 dagen.

  Let op! Veel van onze producten zijn uitgezonderd van het wettelijk herroepingsrecht en kunnen niet geretourneerd worden. 

   

  Productcategorieën die niet geretourneerd kunnen worden:

  • vloeren;
  • vloeibare producten, zoals lijm, olie, onderhoudproducten en zepen.

  Ook alle producten die gebruikt en/of beschadigd zijn, kunnen niet geretourneerd worden.

  We adviseren u daarom met klem om contact met ons op te nemen wanneer u twijfelt over welke producten u nodig heeft, voordat u een bestelling plaatst. U bent natuurlijk ook altijd welkom in onze showroom of we adviseren u graag in een persoonlijk adviesgesprek in een videobel-gesprek.

  U leest op de pagina Retour waarom bovengenoemde producten niet geretourneerd kunnen worden.

   

  Aankopen via showroom

  Aankopen die zijn gedaan in of na een bezoek aan de showroom van Parketloods kunnen niet worden geretourneerd. In die gevallen heeft u de producten kunnen zien voordat u ze afnam en is er geen sprake van koop op afstand.

   

  Parketloods logo
  Parketloods
 • Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?

  Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?

  Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?

  Een groot aantal van onze producten zijn uitgesloten van het wettelijke herroepingsrecht en kunnen daarom niet geretourneerd worden. U leest op de pagina Retour om welke producten het gaat.

   

  Voor producten die wel geretourneerd kunnen worden werkt het als volgt:

  Aanmelden retourzending

  U kunt uw retourzending aanmelden door gebruik te maken van het retourformulier of door de Parketloods een e-mail te sturen via info@parketloods.nl waarin in ieder geval het volgende wordt vermeld:

  • uw naam, adres en woonplaats;
  • omschrijving bestelde producten;
  • besteldatum en ontvangstdatum.

  Wij nemen vervolgens contact met u op om te overleggen over de manier waarop en het moment waarop de producten worden teruggestuurd.

   

  Terugsturen retourzending

  De kosten van terugsturen zijn voor uw eigen rekeningen u bent zelf verantwoordelijk voor de producten tijdens het transport terug naar de Parketloods. De producten dienen voordat de termijn van 14 dagen is afgelopen, teruggestuurd te zijn. Het risico en de bewijslast voor het tijdig retourneren van de producten liggen bij u. Wij adviseren u daarom om het verzendbewijs bij verzending met een pakketdienst of transporteur goed te bewaren. 

  U mag de producten natuurlijk ook terugbrengen in onze showroom.

  De Parketloods accepteert alleen retourzendingen die onbeschadigd zijn en in de originele verpakking zitten. We vragen u zorgvuldig met de producten om te gaan en de verpakking alleen te openenen als dat nodig is om vast te stellen wat de kenmerken zijn van de door u bestelde producten.

   

  Terugbetaling

  Zodra wij producten op tijd en in goede staat retour hebben ontvangen, betalen we binnen 10 werkdagen het gehele bij de geretourneerde producten behorende aankoopbedrag aan u terug. De door u betaalde verzendkosten worden volledig terugbetaald, wanneer u de volledige bestelling hebt geretourneerd. Wanneer u een gedeelte van de bestelling terugstuurt, wordt alleen het aankoopbedrag (en niet de verzendkosten) van de bestelde producten aan u terugbetaald. Wanneer u voor een duurdere verzendmethode heeft gekozen dan de standaardlevering, dan betaalt de Parketloods alleen de kosten voor de standaardlevering terug.

  De Parketloods gebruikt voor terugbetaling dezelfde betaalmethode die u bij uw betaling heeft gebruikt, tenzij nadrukkelijk (schriftelijk) anders is afgesproken.

  Op de pagina Retour leest u alles over het retourneren, annuleren of wijzigen van uw bestelling.

  Parketloods logo
  Parketloods
 • Wat zijn de verzendkosten bij de Parketloods?

  Wat zijn de verzendkosten bij de Parketloods?

  Wat zijn de verzendkosten bij de Parketloods?

  Pakket tot 10 kg en kleiner dan 100 x 25 x 25 cm€ 10,-
  Pakket van 10 tot 20 kg langer dan 100 cm (zoals plinten)€ 30,-
  Pakket formaat Europallet (120 x 80 cm)€ 55,-
  Pakket formaat dubbele Europallet (240 × 80 cm)€ 95,-

   

  Alle bovenstaande tarieven gelden voor bezorging binnen Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden. Neemt u voor bezorging op de Waddeneilanden contact met ons op.

  Onze vloeren worden netjes verpakt en in bundels op een pallet verzonden. Onze transporteur bezorgt uw nieuwe vloer per vrachtwagen en levert standaard op de stoep (begane grond). U dient zelf zorg te dragen voor enkele sterke vrouwen en/of mannen die de vloer naar binnen sjouwen (of u kiest voor de Binnenbreng Service, zie hierna).

  Wij kunnen de vloer ook bij u binnenbrengen. Deze dienst verzorgen wij binnen een straal van 30 km rondom Amsterdam en kost € 265,- (levering inclusief Binnenbreng Service)

  Kleurstalen (maximaal drie) worden gratis aan u verzonden.

  Hier kunt u alles lezen over verzending en verzendkosten.

  Parketloods logo
  Parketloods
 • Wat is de levertijd bij de Parketloods?

  Wat is de levertijd bij de Parketloods?

  Wat is de levertijd bij de Parketloods?

  Kleine pakketjes worden zo snel als kan verzonden, mits alle producten op voorraad zijn. 

  Voor vloeren gelden verschillende levertijden. Bij elke vloer is aangegeven wat de levertijd is. U kunt met ons uiteraard ook een latere leverdatum afspreken.

  Hier kunt u alles lezen over verzending en levertijden.

  Parketloods logo
  Parketloods
 • Wat is het minimum orderbedrag bij de Parketloods?

  Wat is het minimum orderbedrag bij de Parketloods?

  Wat is het minimum orderbedrag bij de Parketloods?

  Wij hanteren geen minimum orderbedrag. Wanneer u een vloer wilt bestellen, dan geldt hier wel een minimaal oppervlak van 15 m2 voor.

  Parketloods logo
  Parketloods
 • Wat doe ik als ik mijn bestelling niet ontvang?

  Wat doe ik als ik mijn bestelling niet ontvang?

  Wat doe ik als ik mijn bestelling niet ontvang?

  Kleine pakketten worden verzonden met de reguliere post of de pakketdienst van PostNL. In de aflevering daarvan kan soms wat vertraging zitten. Neemt u contact met ons op wanneer u uw pakket na 3 werkdagen nog niet heeft ontvangen.

   

  Grote pakketten worden bezorgd door onze transporteurs. We hebben nog nooit meegemaakt dat een vloer op de met u afgesproken datum niet door onze transporteur bezorgd is, maar het kan natuurlijk gebeuren dat de vrachtwagen met uw vloer erin in een file terechtkomt. Uw vloer zal dan nog steeds op de afgesproken dag bezorgd worden, maar wellicht iets later dan gepland. Alleen in heel uitzonderlijke situaties, zoals extreme weeromstandigheden, kan het voorkomen dat de transporteur het niet verantwoord vindt om de weg op te gaan. U wordt daar dan direct door ons over geïnformeerd.

   

  Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen als de levering van uw bestelling onverhoopt niet naar wens verloopt.

   

  Parketloods logo
  Parketloods
 • Welke betaalmogelijkheden heeft de Parketloods?

  Welke betaalmogelijkheden heeft de Parketloods?

  Welke betaalmogelijkheden heeft de Parketloods?

  Aankopen via webshop

  Alle aankopen via www.parketloods.nl kunnen met IDeal betaald worden of via bankoverschrijving.

   

  Aankopen via showroom

  Wanneer u uw nieuwe vloer en eventuele bijbehorende producten besteld na een bezoek aan onze showroom, dan krijgt u van ons een factuur toegestuurd die u eenvoudig per bankoverschrijving kunt betalen.

  Parketloods logo
  Parketloods
 • Kan ik mijn bestelling annuleren?

  Kan ik mijn bestelling annuleren?

  Kan ik mijn bestelling annuleren?

  Aankopen via webshop

  Heeft u een vloer besteld in de webshop van de Parketloods (www.parketloods.nl)? Deze kan alleen kosteloos geannuleerd worden wanneer de vloer nog niet in productie is genomen. Neemt u hiervoor contact met ons op. Wanneer de vloer eenmaal in productie is genomen, wordt bij annulering minimaal 25% van het aankoopbedrag als annuleringskosten in rekening gebracht. De hoogte van de annuleringskosten zijn afhankelijk van de door u bestelde vloer. Zo zullen de annuleringskosten bij maatwerk vloeren vaak hoger liggen, doordat we deze maatwerk vloer vaak niet meer kunnen verkopen. Mocht u onverhoopt uw vloer toch willen annuleren, neemt u dan contact met ons op.

   

  Wanneer u andere producten heeft besteld kan uw bestelling kosteloos geannuleerd worden zolang de bestelling nog niet klaar staat voor levering door het transportbedrijf en/of de pakketdienst. Staat uw bestelling al klaar voor transport bij de transporteur of pakketdienst, dan is annulering soms mogelijk, maar daar zijn dan kosten aan verbonden. Deze kosten zijn dan vaak lager dan de kosten voor retourzending, waardoor wij onze uiterste best zullen doen om te proberen de bestelling alsnog te annuleren. Wij zullen u dan over deze kosten informeren.

   

  Aankopen via showroom

  Een bestelling gedaan in of via de showroom van de Parketloods kan niet kosteloos geannuleerd worden. Bij een annulering wordt er minimaal 25% van het aankoopbedrag als annuleringskosten in rekening gebracht. De hoogte van de annuleringskosten zijn afhankelijk van de door u bestelde vloer. Zo zullen de annuleringskosten bij maatwerk vloeren vaak hoger liggen, doordat we deze maatwerk vloer vaak niet meer kunnen verkopen. Mocht u onverhoopt uw vloer toch willen annuleren, neemt u dan contact met ons op.

  Parketloods logo
  Parketloods
 • Welke garantie biedt de Parketloods?

  Welke garantie biedt de Parketloods?

  Welke garantie biedt de Parketloods?

  Op al uw aankopen bij de Parketloods hebt u garantie: wettelijke garantie en fabrieksgarantie. In bepaalde gevallen vervalt de garantie. Bijvoorbeeld wanneer de vloer niet op de juiste manier wordt opgeslagen, gelegd en/of onderhouden. Op de pagina Garantie leest u hier alles over en vindt u een aantal belangrijke aanwijzingen en aandachtspunten voor het opslaan, leggen en onderhouden van de vloer opgesomd. Lees deze aanwijzingen én de garantievoorwaarden in onze algemene voorwaarden aandachtig door voordat u de vloer gaat leggen.

  Parketloods logo
  Parketloods
 • Kan ik kleurstalen krijgen van vloeren?

  Kan ik kleurstalen krijgen van vloeren?

  Kan ik kleurstalen krijgen van vloeren?

  Ja, het is mogelijk kleurstalen te krijgen van bijna alle vloeren. We sturen u maximaal drie kleurstalen kosteloos toe. Op de pagina Kleurstalen kunt u alle vloerkleuren bekijken en de vloeren aanklikken waarvan u een kleurstaal wilt ontvangen.

  Parketloods logo
  Parketloods
 • Biedt de Parketloods ook een legservice?

  Biedt de Parketloods ook een legservice?

  Biedt de Parketloods ook een legservice?

  Ja, Parketloods biedt een legservice. Wanneer u uw nieuwe vloer niet zelf wilt leggen, dan kunnen wij u in contact brengen met een professionele vloerenlegger. De Parketloods heeft geen eigen vloerenleggers in dienst, maar wij beschikken over een groot netwerk van zelfstandige vloerenleggers. Alle leggers uit ons netwerk hebben zich in de loop der jaren bewezen als ervaren vloerenleggers en wij verwijzen onze klanten dan ook met veel plezier en vol vertrouwen aan hen door.

   

  Op de pagina Legservice leest u alles over de legservice van de Parketloods.

  Parketloods logo
  Parketloods

Heeft u niet het antwoord gevonden dat u zoekt?
Neem dan contact met ons op via 020 - 261 3907 of mail naar info@parketloods.nl. Het is ook mogelijk om via onderstaand contactformulier uw vraag stellen.

Stel uw vraag nu

Praktische info

Reviews
Parketloods icon

Wat zeggen onze klanten

Wat een fijne service en advies! Hoewel het duidelijk is dat het hart van de Parketloods meer ligt bij echt hout, was het geen enkel probleem om mij te adviseren voor een door mij gewenste -goedkopere- optie van laminaat. Ik heb ook helemaal niet het gevoel gekregen dat ze me liever een houten vloer wilden verkopen ofzo. Ik had helemaal geen ervaring met het leggen van laminaat maar er is me heel geduldig uitgelegd wat ik moest doen en welke materialen ik nodig had. Als ik ooit wel geld heb voor een houten vloer, kom ik zeker terug!

Fleur Tromp

Mijn gerookte eikenhouten vloer had wat kleurproblemen maar die werden prima opgelost door Jai en John. Het uiteindelijke diagonale resultaat is fantastisch. Ik ben nog elke dag blij dat ik met de Parketloods in zee ben gegaan en beveel ze van ganse harte aan iedereen aan.

Ineke Jolink

Wat een fantastische service! Ik belde met een heel specifiek probleem en werd meteen geholpen! Voor mijn volgende parket probleem kom ik zeker terug!

Christoph Rosenmoller

Uiterst tevreden over Parketloods. De service is erg goed, er wordt ruim de tijd voor je genomen en je kunt rekenen op een eerlijk advies waar je echt wat aan hebt. De vloeren zijn erg mooi en de kwaliteit is top. We raden Parketloods aan iedereen aan!

Sjoerd Koster

Ontzettend tevreden! Zeer goed geïnformeerd en daardoor de perfecte vloer gekozen. De vloer is gelegd door drie top leggers, echt vakmanschap. Het is werkelijk prachtig geworden en ik kan Parketloods dan ook absoluut aanraden! Bedankt John en Jai!

Nienke van Eck

Tekst popup in beeld

De showroom van de Parketloods is vijf dagen per week open!

Waarvoor kunt u een afspraak maken?

Door het succes van onze afsprakenplanner hebben we besloten dat we voorlopig op afspraak blijven werken. U boekt eenvoudig een afspraak op de datum en tijd die u het beste uitkomt. U bent ook zonder afspraak welkom, maar vooral op zaterdag én in de aankomende vakantieperiode bestaat dan de kans dat we u niet (meteen) kunnen helpen.

Advies & uitzoeken van uw nieuwe vloer:

Eenmaal in de showroom wordt u direct geholpen en we nemen ruim de tijd voor u. We houden voor u een uur vrij om u onze uitgebreide collectie vloeren te laten zien en u alles uit te leggen over onze vloeren. Lees hier meer over het adviesgesprek of maak direct een afspraak in onze afsprakenplanner.

Wilt of kunt u niet naar de showroom komen, dan is het ook nog steeds mogelijk om een live adviesgesprek via videobellen in te plannen.

Maak direct een videobel of showroom afspraak

Levering van uw reeds bestelde vloer:
Alle reeds bestelde vloeren worden op de afgesproken datum geleverd door onze vaste transporteurs.

Uw bestelling ophalen:
Heeft u bij de bestelling van uw nieuwe vloer of onderhoudsproducten aangegeven dat u de bestelling zelf komt ophalen? Dan nemen wij contact met u op om een ophaaldatum en/of tijdstip af te spreken.
 

Tot ziens in onze showroom!

 

 

Parketloods logo
Parketloods
De Parketloods is open!
Lees hier meer