Ga terug
20 april 2013
Parketloods

Hoe kunt u uw houten vloer beschermen

De schoonheid en duurzaamheid van parketvloeren maakt deze soort een goede keuze. Helaas zijn houten vloeren niet onverwoestbaar, en kunnen zij beschadigd raken wanneer men niet goed oplet of maatregels neemt. Wanneer de juiste regels worden nageleefd, zal de vloer jarenlang als nieuw lijken.Het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat water een grote dreiging vormt voor houten vloeren. Dit komt omdat vocht ervoor kan zorgen dat hout gaat buigen. Wanneer u water morst, moet u dit meteen opdweilen, zodat het vocht geen kans krijgt om in het hout te trekken en de vloer blijvend kan beschadigen.

Krassen en deuken van de poten van meubels zijn de meest voorkomende beschadigingen die voorkomen bij houten vloeren. Het is gemakkelijk om deze risico’s af te wenden door vilten beschermingsstukken onder de poten aan te brengen. Deze zijn verkrijgbaar bij de meeste warenhuizen. Daarnaast is het aan te raden dat u de meubels niet teveel over de vloer heen schuift. Ook wanneer u de vilten beschermingsstukken onder de poten van uw meubels heeft aangebracht. Deze vilten dopjes zullen namelijk na enige tijd niet meer zo goed vastplakken, en wanneer u ondoordacht het meubelstuk verschuift, treft u een flinke kras aan.

Tapijten en kleedjes zijn veel te vinden bij mensen die een parketvloer hebben, maar ook deze kleedjes kunnen krassen veroorzaken aan uw vloer. Daarom is het aan te raden om anti-slip ondertapijt aan te brengen aan de onderkant van het kleed of tapijt. Aangezien het kleed op deze manier niet gaat schuiven door de kamer, en mensen er niet overheen struikelen.

Wij houden allemaal van onze huisdieren, maar hondennagels zijn een grote bron van krassen op de vloer. U kunt deze nagels het beste kort knippen om beschadigingen te voorkomen.

Naast huisdieren kunnen schoenen ook zorgen voor schade. De grootste boosdoeners zijn hoge hakken. U kunt deze schoenen het beste alleen buitenshuis dragen, om deuken in de parketvloer te vermijden.

Ten slotte zijn alle fabrikanten het erover eens dat aarde de meest voorkomende dreiging van een houten vloer is. Het veroorzaakt kleine krassen, en kan de toplaag van de vloer aantasten. Regelmatig schoonmaken met een zachte bezem en stofzuiger met parketborstel is een snelle methode om te voorkomen dat u schade ondervind van aarde.

Met een beetje zorg kunnen parketvloeren beschermd worden tegen alledaagse risico’s. Zoals u ziet heeft simpel, preventief onderhoud het beste resultaat, en houdt u een vloer die nog jaren stand houdt. 

Reacties

Lees de reacties op Hoe kunt u uw houten vloer beschermen

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Advies & info

ReviewsParketloods icon

Wat zeggen onze klanten

Wat een fijne service en advies! Hoewel het duidelijk is dat het hart van de Parketloods meer ligt bij echt hout, was het geen enkel probleem om mij te adviseren voor een door mij gewenste -goedkopere- optie van laminaat. Ik heb ook helemaal niet het gevoel gekregen dat ze me liever een houten vloer wilden verkopen ofzo. Ik had helemaal geen ervaring met het leggen van laminaat maar er is me heel geduldig uitgelegd wat ik moest doen en welke materialen ik nodig had. Als ik ooit wel geld heb voor een houten vloer, kom ik zeker terug!

Fleur Tromp

Mijn gerookte eikenhouten vloer had wat kleurproblemen maar die werden prima opgelost door Jai en John. Het uiteindelijke diagonale resultaat is fantastisch. Ik ben nog elke dag blij dat ik met de Parketloods in zee ben gegaan en beveel ze van ganse harte aan iedereen aan.

Ineke Jolink

Wat een fantastische service! Ik belde met een heel specifiek probleem en werd meteen geholpen! Voor mijn volgende parket probleem kom ik zeker terug!

Christoph Rosenmoller

Uiterst tevreden over Parketloods. De service is erg goed, er wordt ruim de tijd voor je genomen en je kunt rekenen op een eerlijk advies waar je echt wat aan hebt. De vloeren zijn erg mooi en de kwaliteit is top. We raden Parketloods aan iedereen aan!

Sjoerd Koster

Ontzettend tevreden! Zeer goed geïnformeerd en daardoor de perfecte vloer gekozen. De vloer is gelegd door drie top leggers, echt vakmanschap. Het is werkelijk prachtig geworden en ik kan Parketloods dan ook absoluut aanraden! Bedankt John en Jai!

Nienke van Eck

Tekst popup in beeld

De showroom van de Parketloods is vijf dagen per week open!

U bent welkom mét of zonder afspraak. Ook is het nog steeds mogelijk om een adviesgesprek in te plannen via videobellen. Meer info.

Lees hier over onze Corona / Covid 19 maatregelen per 24 november 2021.

Let op: kom alstublieft op tijd naar de showroom. In verband met de recente aanscherping van de maatregelen sluiten de deuren van onze showroom stipt om 17 uur.

 

Maak nu een afspraak

Tot ziens in onze showroom!

Parketloods logo
Parketloods
De Parketloods is open!
Lees hier meer