Ga terug
20 april 2013

Hoe kunt u uw houten vloer beschermen

De schoonheid en duurzaamheid van parketvloeren maakt deze soort een goede keuze. Helaas zijn houten vloeren niet onverwoestbaar, en kunnen zij beschadigd raken wanneer men niet goed oplet of maatregels neemt. Wanneer de juiste regels worden nageleefd, zal de vloer jarenlang als nieuw lijken.Het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat water een grote dreiging vormt voor houten vloeren. Dit komt omdat vocht ervoor kan zorgen dat hout gaat buigen. Wanneer u water morst, moet u dit meteen opdweilen, zodat het vocht geen kans krijgt om in het hout te trekken en de vloer blijvend kan beschadigen.

Krassen en deuken van de poten van meubels zijn de meest voorkomende beschadigingen die voorkomen bij houten vloeren. Het is gemakkelijk om deze risico’s af te wenden door vilten beschermingsstukken onder de poten aan te brengen. Deze zijn verkrijgbaar bij de meeste warenhuizen. Daarnaast is het aan te raden dat u de meubels niet teveel over de vloer heen schuift. Ook wanneer u de vilten beschermingsstukken onder de poten van uw meubels heeft aangebracht. Deze vilten dopjes zullen namelijk na enige tijd niet meer zo goed vastplakken, en wanneer u ondoordacht het meubelstuk verschuift, treft u een flinke kras aan.

Tapijten en kleedjes zijn veel te vinden bij mensen die een parketvloer hebben, maar ook deze kleedjes kunnen krassen veroorzaken aan uw vloer. Daarom is het aan te raden om anti-slip ondertapijt aan te brengen aan de onderkant van het kleed of tapijt. Aangezien het kleed op deze manier niet gaat schuiven door de kamer, en mensen er niet overheen struikelen.

Wij houden allemaal van onze huisdieren, maar hondennagels zijn een grote bron van krassen op de vloer. U kunt deze nagels het beste kort knippen om beschadigingen te voorkomen.

Naast huisdieren kunnen schoenen ook zorgen voor schade. De grootste boosdoeners zijn hoge hakken. U kunt deze schoenen het beste alleen buitenshuis dragen, om deuken in de parketvloer te vermijden.

Ten slotte zijn alle fabrikanten het erover eens dat aarde de meest voorkomende dreiging van een houten vloer is. Het veroorzaakt kleine krassen, en kan de toplaag van de vloer aantasten. Regelmatig schoonmaken met een zachte bezem en stofzuiger met parketborstel is een snelle methode om te voorkomen dat u schade ondervind van aarde.

Met een beetje zorg kunnen parketvloeren beschermd worden tegen alledaagse risico’s. Zoals u ziet heeft simpel, preventief onderhoud het beste resultaat, en houdt u een vloer die nog jaren stand houdt. 

Heeft u vragen? Neem direct contact op via

Écht deskundig advies nodig?

Neem nu vrijblijvend contact op!

Kom naar onze showrooms in Amsterdam of Rhenen (Veenendaal)!

U bent van hart welkom om uw nieuwe houten, PVC of laminaat vloer te komen uitzoeken in een van onze showrooms in Amsterdam en Rhenen (Veenendaal).

Een afspraak maken is niet nodig, maar is (vooral op zaterdag) wel handig als u zeker wilt zijn dat u direct geholpen wordt. Maak eenvoudig een afspraak in onze afsprakenplanner!

Maak nu een afspraak

Onze openingstijden:
Amsterdam
Dinsdag t/m vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 9:00 - 16:00 uur

Rhenen (Veenendaal)
Donderdag en vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 16:00 uur

Op Koningsdag, 27 april, en Hemelvaartsdag, 9 mei, zijn wij gesloten.

 

Hebt u op korte termijn een vloer nodig?
In onze showroom in Amsterdam hebben we verschillende vloeren op voorraad om af te halen. Wilt u in Rhenen een voorraadvloer afhalen? Bel dan even op 020 - 261 3907, dan zorgen we dat dat wat u zoekt aanwezig is! Of mail ons eerst op info@parketloods.nl.

Tot ziens in onze showroom!