Ga terug
31 mei 2019
Parketloods

NIEUW: De zwevende visgraat vloer van ParketLoods

De visgraat vloer, misschien wel dé meest gewilde vloer van nu. Waar zie je dit vloerpatroon niet voorbij komen? In elke flat of straat in Nederland vind je dit bekende en hippe patroon, waarbij de planken worden gelegd als v-vormen die in elkaar haken. Niet alleen vloeren maar ook de muren worden gedecoreerd in visgraatstijl! Bij ParketLoods zijn wij ook helemaal om!

We hebben voor de echte fans dan ook groots nieuws: je kunt nu ook kiezen voor een zwevende visgraat vloer!
Lees snel verder voor de details.

Bij een visgraat vloer is er namelijk altijd die ene maar: visgraat vloeren moet je lijmen.

De planken kunnen alleen netjes in patroon blijven liggen als de vakman deze aan de onderlaag verlijmt.

Wil je graag een visgraat vloer hebben zonder deze te plakken? Dan kun je kiezen voor de reuzen visgraat, ofwel de walvisgraat vloer. Dit zijn planken van 18cm bij 72 cm, deze planken hebben bijna de ‘normale’ plankgrootte en kunnen in visgraat patroon gelegd worden zonder te verplaatsen, bewegen of dat er kieren ontstaan. Echter beïnvloedt deze keuze natuurlijk wel het uiterlijk van de zo bekende visgraat vloer.

Bekijk onze visgraat vloeren

De vraag is dan ook: moet een visgraat vloer verlijmd worden?

Nee. Bij ParketLoods vind je namelijk ook visgraat vloeren die zwevend geplaatst kunnen worden! Niet alleen de walvisgraat vloer maar ook de subtiele, kleinere variant. ParketLoods is buiten de grenzen van eigen land gaan kijken en vond de visgraat vloer van 12 cm x 60 cm die zwevend gelegd kan worden! Eén voorwaarde is wel dat de ondergrond volledig vlak is. Anders wordt de visgraat niet netjes en mis je de typerende look van deze vloer.

De zwevende visgraat vloer bij ParketLoods

De zwevende visgraat vloer bij ParketLoods is onbehandeld verkrijgbaar, zo kun je deze in elke kleur krijgen die jij wilt! Maar in ons assortiment vind je deze vloer ook in alle kleuren van de olieboog. Door de vloer te behandelen met een van onze oliën creëer je een warme, koele of juist strakke look. Kies welke stijl bij jouw interieur past!

Onze merken vloerolie voor jouw zwevende visgraat vloer

Osmo

Osmo biedt oliën gebaseerd op natuurlijke producten, welke goed beschermd, makkelijk aan te brengen is het oppervlakte laat ademen. Je hebt keuze uit een blanke was, olie rapid,
originial, farbig of olie effect.

Woca

De vloer oliën van Woca bieden de mogelijkheid om de visgraat vloer een kleurtint mee te geven. Bruin, grijs, zwart, wit, naturel. Verzorg en kleur de vloer tegelijk!

Royl

Royl olie beschermt en behoudt de natuurlijke uitstraling van de vloer. Bij Royl heb je keuze uit 23 verschillende kleurpigmenten. Zo heb je niet alleen een zwevende visgraat vloer maar ook nog een die qua kleur precies klopt met jouw interieur.

Monocoat

Ook kun je ervoor kiezen om jouw zwevende visgraat vloer te behandelen met Monocoat olie. Kies voor de meest uiteenlopende bruine, zwarte, witte of grijze tinten. Deze olie wordt één met het hout waardoor de olie goed beschermt tegen slijtage en bestand is tegen warmte en vocht.

Verder kun je er ook voor kiezen om de vloer niet te behandelen met olie, maar met lak. Neem bijvoorbeeld “Skylt”. Deze lak behoudt 100% de natuurlijke en onbehandelde look van de visgraat vloer! Zo haal jij direct een natuurlijke look in huis, maar bescherm jij je nieuwe vloer volledig!

De voordelen die de zwevende vloer jou biedt

Waarom zou je nu kiezen voor deze zwevende, ofwel los gelegde, visgraat vloer?

Ten eerste is een zwevende vloer vaak goedkoper dan een geplakte vloer. En aangezien je al snel een groot aantal vierkante meters nodig hebt, is dat natuurlijk erg gunstig!
Ten tweede, is het leggen van een zwevende vloer sneller dan de vaste visgraat vloer. Dit omdat de ondergrond niet behandeld hoeft te worden met lijm!

Woon jij in een mooi penthouse of gewoon in een gezellige flat op 3 hoog? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met een VVE. En deze VVE’s willen graag dat alle vloeren worden gelegd op een 10 dB ΔLlin dempende ondervloer. Op deze manier kun jij gewoon ijsberen door je woonkamer, je bureaustoel verschuiven en met schoenen aan in huis lopen, zonder dat jouw onderburen elke stap en beweging kunnen volgen. En dat is nu mogelijk met de zwevende visgraat vloer! Dus ook jouw appartement of loft kan worden voorzien van een stijlvolle visgraat vloer.

Naast deze praktische redenen waar je direct profijt van hebt, is er een ook een voordeel voor de lange termijn. Je kunt de zwevende visgraat vloer namelijk zonder schade loshalen! Dat betekent dat je de vloer eenvoudig meeneemt naar een eventueel nieuw huis. Als jij helemaal fan bent van de visgraat vloer, hoef je deze tenminste niet achter te laten. Of ben je juist iemand die van afwisseling houdt? En is de vloer van jouw buurman ook wel erg mooi? Dan kunnen jullie in de toekomst van vloer wisselen. Als de buurman ook gecharmeerd is van jouw visgraat vloer natuurlijk.

ParketLoods heeft velen en velen meters van de zwevende visgraat vloer voor jou op voorraad liggen. Je kunt vandaag dus kiezen voor de vloer die jij wilt, en morgen aan de slag!

Reacties

Lees de reacties op NIEUW De zwevende visgraat vloer van ParketLoods

Op hoeveel komt ongeveer 55 m2 incl leggen? En heb je eventueel een afbeelding van de vloer?

Stefan Meijer
21 juli 2020

Hallo Stefan,

Een gemiddelde prijs voor het leveren alle materialen, inclusief leggen van een zwevende visgraat vloer ligt zo rond de 120,= p/m2.
Er zijn namelijk verschillende afmetingen, sorteringen en afwerkingen welke de prijs van de vloer bepalen.
We hebben veel voorbeelden in onze showroom en ontwerpen en maken regelmatig nieuwe designs, je bent daar van harte welkom.

mvg,

John

Parket Loods
17 augustus 2020

Kan deze vloer ook gelegd op 10db ondervloer? Wat is de m2 prijs inclusief Leggen, plinten, oliën?

Willemijnen
23 juni 2020

Hallo Willemijne,

Sorry voor de late reactie, maar de zevende visgraat vloer kan ook op een 10db ondervloer.
Wanneer je ons de situatie uitlegt kunnen we ook een goed advies eraan koppelen.

mvg,

John

Parket Loods
17 augustus 2020

Beste kan deze walvisgraat zwevende vloer op vloerverwarming gelegd worden?

Mathieu van Lit
16 mei 2020

Hallo Mathieu,

De zwevende visgraat vloer kan ook op vloerverwarming.

mvg,

John

Parket Loods
17 augustus 2020

Wat is de m2 prijs en leggen jullie ook? Wat is beter olie of lak? Het kan wel op vloerverwarming neem ik aan?

Babs van Steeg
9 september 2019

Hallo Babs,

De leggers rekenen voor het zwevend leggen €15,= p/m2 incl btw.
Olie of lak hebben beide zo hun voordelen, zo is lak onderhoudsarm maar echter weer wat duurder ten opzichte van olie.
Het komt toch vaak neer op smaak en uitstraling.

mvg,

John

Parket Loods
9 oktober 2020

Goedemorgen, wat kost de zwevende visgraat parketvloer onbehandeld eiken per m2 excl. aflevering ca. 100 m2?

Jeanne
23 augustus 2019

Hallo Jeanne,

Deze kost € 51,95 p/m2 incl btw.

Parket Loods
9 oktober 2019

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Advies & info

ReviewsParketloods icon

Wat zeggen onze klanten

Wat een fijne service en advies! Hoewel het duidelijk is dat het hart van de Parketloods meer ligt bij echt hout, was het geen enkel probleem om mij te adviseren voor een door mij gewenste -goedkopere- optie van laminaat. Ik heb ook helemaal niet het gevoel gekregen dat ze me liever een houten vloer wilden verkopen ofzo. Ik had helemaal geen ervaring met het leggen van laminaat maar er is me heel geduldig uitgelegd wat ik moest doen en welke materialen ik nodig had. Als ik ooit wel geld heb voor een houten vloer, kom ik zeker terug!

Fleur Tromp

Mijn gerookte eikenhouten vloer had wat kleurproblemen maar die werden prima opgelost door Jai en John. Het uiteindelijke diagonale resultaat is fantastisch. Ik ben nog elke dag blij dat ik met de Parketloods in zee ben gegaan en beveel ze van ganse harte aan iedereen aan.

Ineke Jolink

Wat een fantastische service! Ik belde met een heel specifiek probleem en werd meteen geholpen! Voor mijn volgende parket probleem kom ik zeker terug!

Christoph Rosenmoller

Uiterst tevreden over Parketloods. De service is erg goed, er wordt ruim de tijd voor je genomen en je kunt rekenen op een eerlijk advies waar je echt wat aan hebt. De vloeren zijn erg mooi en de kwaliteit is top. We raden Parketloods aan iedereen aan!

Sjoerd Koster

Ontzettend tevreden! Zeer goed geïnformeerd en daardoor de perfecte vloer gekozen. De vloer is gelegd door drie top leggers, echt vakmanschap. Het is werkelijk prachtig geworden en ik kan Parketloods dan ook absoluut aanraden! Bedankt John en Jai!

Nienke van Eck

Tekst popup in beeld

De showroom van de Parketloods is vijf dagen per week open!

Waarvoor kunt u een afspraak maken?

Door het succes van onze afsprakenplanner hebben we besloten dat we voorlopig op afspraak blijven werken. U boekt eenvoudig een afspraak op de datum en tijd die u het beste uitkomt. U bent ook zonder afspraak welkom, maar vooral op zaterdag én in de aankomende vakantieperiode bestaat dan de kans dat we u niet (meteen) kunnen helpen.

Advies & uitzoeken van uw nieuwe vloer:

Eenmaal in de showroom wordt u direct geholpen en we nemen ruim de tijd voor u. We houden voor u een uur vrij om u onze uitgebreide collectie vloeren te laten zien en u alles uit te leggen over onze vloeren. Lees hier meer over het adviesgesprek of maak direct een afspraak in onze afsprakenplanner.

Wilt of kunt u niet naar de showroom komen, dan is het ook nog steeds mogelijk om een live adviesgesprek via videobellen in te plannen.

Maak direct een videobel of showroom afspraak

Levering van uw reeds bestelde vloer:
Alle reeds bestelde vloeren worden op de afgesproken datum geleverd door onze vaste transporteurs.

Uw bestelling ophalen:
Heeft u bij de bestelling van uw nieuwe vloer of onderhoudsproducten aangegeven dat u de bestelling zelf komt ophalen? Dan nemen wij contact met u op om een ophaaldatum en/of tijdstip af te spreken.
 

Tot ziens in onze showroom!

 

 

Parketloods logo
Parketloods
De Parketloods is open!
maak hier een afspraak