Tekst Duurzaam parket

Duurzaam parket

Duurzaamheid en de Parketloods

De Parketloods vindt duurzaamheid belangrijk. Dit vindt u terug in onze producten: nagenoeg alle vloeren die we bij de Parketloods produceren en leveren zijn FSC en/of PEFC en/of Cradle to Cradle gecertificeerd (u leest daar hieronder meer over). Maar ook in de manier waarop we onze klanten adviseren en onze showroom inrichten. Zo hebben we waar mogelijk elektrische apparaten vervangen door een zuinigere versie. Hebben we de lampen in onze showroom vervangen voor duurzame led-lampen en wordt er niet gestookt als we er niet zijn. De inrichting van onze showroom is zoveel mogelijk gebouwd met gerecycelde materialen. En als een klant bij ons komt voor een nieuwe vloer terwijl in het gesprek blijkt dat er nog een prachtige houten vloer in het huis ligt, dan zullen we ook adviseren hoe de bestaande vloer opgeknapt kan worden dan wel elders hergebruikt kan worden.

FSC

De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

Hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit een FSC-gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC-label. Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. Pas wanneer bijvoorbeeld een bosbeheerder, papierfabriek, papiergroothandel en drukkerij aan kunnen tonen zich aan de regels van FSC te houden, kan een product als FSC worden verkocht en mag het FSC-logo erop geplaatst worden.

PEFC

Het internationale PEFC-keurmerk garandeert dat hout- en papierproducten afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos en dat het bos in stand blijft.

 • PEFC werkt bottom-up en zorgt daarmee in het land van herkomst voor een groot en duurzaam draagvlak voor duurzaam bosbeheer.
 • Sinds haar oprichting wordt PEFC sterk gesteund door boseigenaren met een klein bosbezit.
 • PEFC vereist dat de sociale arbeidsnormen van ILO (International Labour Organization) worden nageleefd bij het bosbeheer, waar ook ter wereld en óók al is het ILO verdrag niet ondertekend door de lokale regering.
 • PEFC heeft volledige scheiding tussen het zetten van standaarden, accreditatie en certificering. Alleen onafhankelijke certificerende instellingen kunnen een certificaat afgeven, dus niet PEFC zelf. Deze certificerende instelling moet geaccrediteerd zijn door een accreditatiebureau dat aangesloten is bij het International Accreditation Forum (IAF) of één van haar regionale organisaties.

Cradle to Cradle

De filosofie achter dit internationaal erkende milieukeurmerk is dat alle materialen van een product kunnen worden hergebruikt in een nieuw product of als grondstof kunnen dienen. Bij een Cradle to Cradle-certificering wordt een product beoordeeld op vijf punten: samenstelling van de materialen, mogelijkheden tot hergebruik, gebruik van hernieuwbare energie, duurzaam waterbeheer, sociale rechtvaardigheid.

  Een keuze voor een houten vloer is een ecologisch verantwoorde en duurzame keuze.

  Al onze houten vloeren zijn gemaakt van nagenoeg 100% hout en worden milieuvriendelijk geproduceerd. Meer dan 95% van de bossen waar het hout voor onze parketvloeren vandaan komt, staan in Europa. De zagerijen die de bomen verzagen tot planken staan bovendien in vrijwel alle gevallen direct naast de bossen. En de fabrieken van onze parketvloeren staan in Nederland. Het hout hoeft daardoor maar één keer binnen Europa vervoerd te worden, dat maakt de transportlijnen dus kort. Er wordt geen gebruik gemaakt van schadelijke giffen zoals formaldehyde en  oplosmiddelen. Houten vloeren zijn daarnaast 100% recyclebaar, wat ook de duurzaamheid ten goede komt.

  Een ander voordeel van een houten vloer is dat het een aantal keren opnieuw geschuurd en gelakt of geolied kan worden. Bij beschadiging of vlekken hoeft de vloer dus niet vervangen te worden, maar kan het simpelweg opgeknapt worden. Bij bijvoorbeeld laminaat is dat niet mogelijk. Bij een houten vloer zou u er zelfs voor kunnen kiezen om na een aantal jaren uw vloer te schuren en opnieuw te lakken of oliën in een andere kleur.

  Van alle parketsoorten is lamelparket het meest ecologisch verantwoord, omdat lamelparket uit drie lagen is opgebouwd. De onderste twee lagen zijn gemaakt van snelgroeiend naaldhout en alleen de toplaag is gemaakt van langzaam groeiend hardhout. Dit is een duurzame methode omdat op deze manier veel meer parket gemaakt kan worden van het langzaam groeiende hardhout.

  Een houten vloer is dus ook qua duurzaamheid een goede keuze. En wanneer u voor een houten vloer van de Parketloods kiest, dan weet u zeker dat u met uw nieuwe vloer een ecologisch verantwoorde en duurzame keuze maakt!

  Parketloods logo
  Parketloods
  Advies & info

  Reviews
  Parketloods icon

  Wat zeggen onze klanten

  Wat een fijne service en advies! Hoewel het duidelijk is dat het hart van de Parketloods meer ligt bij echt hout, was het geen enkel probleem om mij te adviseren voor een door mij gewenste -goedkopere- optie van laminaat. Ik heb ook helemaal niet het gevoel gekregen dat ze me liever een houten vloer wilden verkopen ofzo. Ik had helemaal geen ervaring met het leggen van laminaat maar er is me heel geduldig uitgelegd wat ik moest doen en welke materialen ik nodig had. Als ik ooit wel geld heb voor een houten vloer, kom ik zeker terug!

  Fleur Tromp

  Mijn gerookte eikenhouten vloer had wat kleurproblemen maar die werden prima opgelost door Jai en John. Het uiteindelijke diagonale resultaat is fantastisch. Ik ben nog elke dag blij dat ik met de Parketloods in zee ben gegaan en beveel ze van ganse harte aan iedereen aan.

  Ineke Jolink

  Wat een fantastische service! Ik belde met een heel specifiek probleem en werd meteen geholpen! Voor mijn volgende parket probleem kom ik zeker terug!

  Christoph Rosenmoller

  Uiterst tevreden over Parketloods. De service is erg goed, er wordt ruim de tijd voor je genomen en je kunt rekenen op een eerlijk advies waar je echt wat aan hebt. De vloeren zijn erg mooi en de kwaliteit is top. We raden Parketloods aan iedereen aan!

  Sjoerd Koster

  Ontzettend tevreden! Zeer goed geïnformeerd en daardoor de perfecte vloer gekozen. De vloer is gelegd door drie top leggers, echt vakmanschap. Het is werkelijk prachtig geworden en ik kan Parketloods dan ook absoluut aanraden! Bedankt John en Jai!

  Nienke van Eck

  Tekst popup in beeld

  De showroom van de Parketloods is vijf dagen per week open!

  Waarvoor kunt u een afspraak maken?

  Door het succes van onze afsprakenplanner hebben we besloten dat we voorlopig op afspraak blijven werken. U boekt eenvoudig een afspraak op de datum en tijd die u het beste uitkomt. U bent ook zonder afspraak welkom, maar vooral op zaterdag én in de aankomende vakantieperiode bestaat dan de kans dat we u niet (meteen) kunnen helpen.

  Advies & uitzoeken van uw nieuwe vloer:

  Eenmaal in de showroom wordt u direct geholpen en we nemen ruim de tijd voor u. We houden voor u een uur vrij om u onze uitgebreide collectie vloeren te laten zien en u alles uit te leggen over onze vloeren. Lees hier meer over het adviesgesprek of maak direct een afspraak in onze afsprakenplanner.

  Wilt of kunt u niet naar de showroom komen, dan is het ook nog steeds mogelijk om een live adviesgesprek via videobellen in te plannen.

  Maak direct een videobel of showroom afspraak

  Levering van uw reeds bestelde vloer:
  Alle reeds bestelde vloeren worden op de afgesproken datum geleverd door onze vaste transporteurs.

  Uw bestelling ophalen:
  Heeft u bij de bestelling van uw nieuwe vloer of onderhoudsproducten aangegeven dat u de bestelling zelf komt ophalen? Dan nemen wij contact met u op om een ophaaldatum en/of tijdstip af te spreken.
   

  Tot ziens in onze showroom!

   

   

  Parketloods logo
  Parketloods
  De Parketloods is open!
  Lees hier meer