Zoeken gehele website...
Zoek!
ParketLoods

Geluidsreducerende ondervloer

4 november 2010

Nu hebben we twee soorten geluidsreducerende ondervloeren.
Volgens het Appartementrecht is het tegenwoordig verplicht wanneer u een harde vloer (bv Parket, lamelparket of laminaat) gaat leggen een ondervloer te instaleren die geluidsreductie van 10dB genereerd. Volgens NEN-EN-ISO 140-8 en 717-2 norm.

We hadden al standaard de Redusound ondervloer op voorraad. Deze door TUV Gecertificeerde ondervloer is speciaal om op een betonnen ondergrond te gebruiken. Door het ingebouwde vochtscherm is deze vloer ook ideaal om de begane boven een kruiruimte te leggen, omdat het vochtscherm het optrekkende vocht tegenhoud. Voor het behoud van de parketvloer.

Toch hadden we veel vraag naar Softboardplaten die zowel op een betonnen ondervloer als een houten ondervloer gebruikt kunnen worden.

We hebben nu een geluidsreducerende ondervloer van 9mm die ook door TUV gecertificeerd is. De Isofelt high comfort plus ondervloer die voldoet aan deze eissen en waar we ook met ons prijsbeleid achte kunnen staan. En zoals van ons te verwachte is is ook deze ondevloer gemaakt van FSC materiaal. (FSC is materiaal gewonnen uit verantwoord beheerde bossen) De Isofelt vloer heeft geen ingebouwd vochscherm Als deze vloer op de begane grod wordt gebruikt moet er een los vocht scherm onder de ondervloer aangebracht worden. Hiervoor hebben we rollen van 30m2 high comfort vochtscherm .

Het kan zijn dat in uw huis al een geluidsreducerende vloer zit. Om zeker te zijn zou u een bouwkundige keuring kunnen aanvragen.

Een gekeurde vloer bied nog geen 100% zekerheid dat een geluidsreductie ook gehaald wordt dit is afhangkelijk van de vloeropbouw. De testdate en productbeschrijvingen op ondervloeren is dan ook niet bindend in rechtwegen. Het is de eigen verantwoordelijkheid van de koper of de vereisden behaald worden. Eigenlijk is de enige manier om 100% zekerheid te hebben dat  een geluidsnorm behaald wordt door een nulmeting uit te voeren. Dit houd is dat er een meting gedaan wordt voordat er een vloer geinstaleerd wordt en nadat de vloer geistaleerd wordt.

Terug naar overzicht blogberichten over houten vloeren

 

Reactie plaatsen

Lees eerst de reacties even door voordat u zelf een reactie plaatst. Misschien staat het antwoord op uw vraag al tussen de reacties.

Reacties

Tekst naw
ParketLoods020 - 261 39 07info@parketloods.nlLemelerbergweg 35F, 1101 AH Amsterdam Zuid-Oost

Voorwaarden | Disclaimer

ParketLoods logo
ParketLoods