Ga terug
16 oktober 2019

Verkoopt Ikea houten vloeren?

De Parketloods zit vlakbij de Ikea in Amsterdam en zelfs schuin tegenover het afhaalpunt van de Ikea. Een prima wisselwerking en ook makkelijk om aan klanten uit te leggen waar we gevestigd zijn: vlakbij de Ikea. En de Ikea kent iedereen wel. Ikea is ook geen concurrent van ons. Ikea verkoopt namelijk geen houten vloeren. Typ je in Google ‘Ikea houten vloeren’, dan krijg je wel resultaten, maar dat is allemaal laminaat, dat verkoopt Ikea namelijk wel.

Laminaat van Ikea of Laminaat van Parketloods: wat zijn de verschillen?

Laminaat verkopen wij ook, maar dan in een hogere klasse, namelijk klasse 32 en 33, vaak met minimaal 20 jaar garantie. De aanduiding in klasse zegt iets over de sterkte en kwaliteit van het laminaat. Het voordeel van een hogere klasse is dat als je er per ongeluk iets op laat vallen, er niet meteen een deuk of gat in je laminaatvloer zit. Ook is vrijwel al ons laminaat geschikt voor vloerverwarming, zie bijvoorbeeld de Homeline Living Light Oak of de Royal V2 Lazio.

Het laminaat van Parketloods zit weliswaar in een iets andere prijscategorie dan het laminaat van Ikea, maar daarvoor krijg je wel de kwaliteit, service en het écht goede advies van de Parketloods. En als je dan een laminaatvloer hebt die mooi strak blijft liggen en jaren meegaat, dan is het die iets hogere prijs ook wel waard.

Toch liever een parketvloer? Dan naar Parketloods i.p.v. Ikea

Maar als je budget hebt voor een echte houten vloer, dan adviseren wij om te investeren in een parketvloer. En zoals gezegd verkoopt Ikea geen parketvloeren. Parket is een echt natuurproduct dat anders aanvoelt dan laminaat. Ook heeft het een ander effect op je interieur. Wanneer je een koopwoning hebt, dan is er nog het bijkomende voordeel dat een goede parketvloer waarde vermeerderend werkt. Daarbij is een houten vloer een duurzamere keuze, niet alleen in het geval van onverhoopte schade aan je vloer, maar ook doordat een houten vloer vrijwel 100% recyclebaar is.

Je vloer is de basis van je interieur.

We spreken regelmatig klanten die twijfelen over de keuze voor hun vloer. Een nieuw huis of een verbouwing kost veel geld en je kan iedere euro nu eenmaal maar één keer uitgeven. Wij adviseren om vooral te investeren in de basis, dat zijn de dingen die je niet zo eenvoudig op een later moment kan vervangen. Denk aan een goede keuken en mooie badkamertegels, maar ook aan een vloer. Je kan prima starten op een Ikea bank of aan een Ikea keukentafel. Die vervang je namelijk een stuk makkelijker dan een volledige vloer. En mooi meegenomen: op zo’n mooie houten vloer komen die Ikea tafel en bank heel goed tot hun recht ????

Kijk voor houten vloeren inspiratie eens op onze pagina Vloer Inspiratie.

Heb je na het lezen van deze of een andere blog nog vragen? Stel ze gerust! Je vindt het reactieformulier onder deze blog.

Reacties

Lees de reacties op Verkoopt Ikea houten vloeren?

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

*/?>
Advies & info

ReviewsParketloods icon

Wat zeggen onze klanten

Vriendelijke service, goed advies en kundige experts die meedenken in het hele proces. Wij zijn super tevreden met onze prachtige houten vloer, die tevens snel gelegd kon worden.

Marianne Kraai

Hierom ga je naar een winkel. Hele vriendelijke vakmensen. Goed advies en niet opdringerig. Voor de volgende vloer kom ik zeker terug.

Jonas Roukema

Wat een fantastische service! Ik belde met een heel specifiek probleem en werd meteen geholpen! Voor mijn volgende parket probleem kom ik zeker terug!

Christoph Rosenmoller

Uiterst tevreden over Parketloods. De service is erg goed, er wordt ruim de tijd voor je genomen en je kunt rekenen op een eerlijk advies waar je echt wat aan hebt. De vloeren zijn erg mooi en de kwaliteit is top. We raden Parketloods aan iedereen aan!

Sjoerd Koster

Ontzettend tevreden! Zeer goed geïnformeerd en daardoor de perfecte vloer gekozen. De vloer is gelegd door drie top leggers, echt vakmanschap. Het is werkelijk prachtig geworden en ik kan Parketloods dan ook absoluut aanraden! Bedankt John en Jai!

Nienke van Eck

Kom naar onze showrooms in Amsterdam of Rhenen (Veenendaal)!

U bent van hart welkom om uw nieuwe houten, PVC of laminaat vloer te komen uitzoeken in een van onze showrooms in Amsterdam en Rhenen (Veenendaal).

Een afspraak maken is niet nodig, maar is (vooral op zaterdag) wel handig als u zeker wilt zijn dat u direct geholpen wordt. Maak eenvoudig een afspraak in onze afsprakenplanner!

Maak nu een afspraak

Onze openingstijden:
Amsterdam
Dinsdag t/m vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 9:00 - 16:00 uur

Rhenen (Veenendaal)
Donderdag en vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 16:00 uur

Op Koningsdag, 27 april, en Hemelvaartsdag, 9 mei, zijn wij gesloten.

 

Hebt u op korte termijn een vloer nodig?
In onze showroom in Amsterdam hebben we verschillende vloeren op voorraad om af te halen. Wilt u in Rhenen een voorraadvloer afhalen? Bel dan even op 020 - 261 3907, dan zorgen we dat dat wat u zoekt aanwezig is! Of mail ons eerst op info@parketloods.nl.

Tot ziens in onze showroom!