Zoeken gehele website...
Zoek!
Tekst garantie

Garantie op de parketvloer

Om voor garantie op de parketvloer in aanmerking te komen moet de parketvloer gelegd zijn volgens meegeleverde  leg- instructies van de fabrikant.

Tevens zijn onderstaande aandachtspunten van belang om een beroep te kunnen doen op een garantieclaim:

 • Beschadigingen aan de parketvloer of losse vloerdelen, veroorzaakt door het verkeerd leggen van de vloer, water of een te hoge of te lage relatieve lucht vochtigheidsgraad, vallen niet onder de garantie. 
 • De parketdelen moeten worden gecontroleerd vóór en tijdens de installatie van de vloer op eventuele gebreken. Op parketdelen met gebreken die ontdekt zijn vóórdat ze gelegd zijn, is garantie van toepassing.
 • Indien het lamelparket over vloerverwarming gelegd wordt, dienen er warmte verklikkers onder de vloer gemonteerd te worden. Er dient één verklikker op elke 3m2 geplaatst te worden. Deze verklikkers zijn er om er op toe te zien dat de vloer niet warmer is gestookt dan 26 graden Celsius. Boven de 26 graden Celsius vervalt de garantie.
 • Normale slijtage door gebruik valt niet onder de garantie. In de lak of olietoplaag zullen krassen komen en in de houten toplaag komen krassen en deuken dit is normaal.
 • Houd rekening bij het leggen van de parketvloer, dat de maximale oppervlakte 160m2 is, dat de maximale breedte 8m en maximale lengte 20m is. Voor grotere oppervlakten en/of breedtes cq lengtes zijn extra expansienaden (uitzettingsnaden) tussen de vloer nodig.
 • Geluid hoorbaar bij gebruik van de vloer is een natuurlijk kenmerk van houten vloeren en wordt niet geaccepteerd als grond voor een garantieclaim. Kleurnuances in de vloerdelen zijn een natuurlijke eigenschap van hout en kunnen niet worden beschouwd als grond voor claims. Eveneens is het verkleuren van het parket door de zon geen grond voor een garantieclaim maar een natuurlijke eigenschap van hout.
 • De houten vloer mag niet worden gelegd in onverwarmde of vochtige ruimten zoals bijvoorbeeld badkamers, sauna's, wasruimten etc of in de open lucht. De grootste bedreiging voor een houten vloer wordt veroorzaakt door water en zand. Om de vloer hier tegen te beschermen is het aan te raden deurmatten te leggen die zand, vuil en vocht opnemen.
 • Bij 2 en 3 laags lamelparket kunnen er golfjes te zien zijn in de houten toplaag, dit kan komen door dat de relatieve luchtvochtigheid te hoog of te laag is en/of en te nat gedweild wordt. Een garantieclaim wordt alleen geaccepteerd als het tijdens het leggen geconstateerd wordt of als het parket voor u gelegd wordt bij oplevering.
 • Meubilair of andere spullen die druk uitoefenen op de vloer moeten worden beschermd met vilt. (ze mogen niet worden vastgespijkerd of geschroefd aan de vloer). Bij gebruik van kantoormeubilair, bijvoorbeeld zwenkwielen, bieden speciale beschermmatten een uitkomst.
 • De houten vloer moet gelegd en gebruikt worden in een omgeving waar de volgende regels gelden: Lucht temperatuur tussen 18-24°C en de relatieve vochtigheid  tussen 45-60%
 • Om gegarandeerd te zijn van de juiste relatieve vochtigheid kunt u het best gebruik maken van een hygrometer en indien nodig een luchtbevochtiger of een ontvochtiger.

In het algemeen geldt dat de vloeren geleverd door de Parketloods halffabrikaten zijn en dat het eindproduct bepaald wordt door het geleverde materiaal in combinatie met installatie onder verantwoording van de afnemer vallen.

Mocht u onverhoopt toch een probleem hebben met uw parketvloer bel, mail of schrijf ons dan binnen 2 werkdagen, zodat wij direct polshoogte kunnen nemen en eventueel de vertegenwoordigers van de fabriek of de verzekering in kunnen schakelen om te zien of het een garantieclaim is. Mocht blijken dat er een verborgen gebrek was in het materiaal dat door de Parketloods geleverd  is, dan geld dat het materiaal vergoed wordt.  Voor de vergoeding van het materiaal geldt dat de vloer in 5 jaar wordt afgeschreven tot  20% restwaarde van het factuurbedrag. De restwaarde blijft gelijk tot het einde van de garantietermijn en maximaal 10jaar. Als u gebruik heeft gemaakt van de legservice van de Parketloods dan vergoeden wij de eerste 2 ½  jaar na aankoop 100% van de legkosten tot een maximum van €15,00 per m2 incl btw. Van 2 ½  jaar tot 5 jaar 50% van de legkosten tot een maximum van € 7,50 per m2 incl btw. Na 5 jaar vergoeden wij alleen nog de restwaarde van het materiaal. Bij zelfleggen of laten leggen door parketteur die niet van de Parketloods is, vergoeden wij geen legkosten, maar alleen de restwaarde van het materiaal.

ParketLoods logo
ParketLoods
Tekst naw
ParketLoods020 - 261 39 07info@parketloods.nlKeienbergweg 27, 1101 EX Amsterdam Zuid-Oost

Voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring

De prijzen in de webshop staan standaard op Incl. btw 

ParketLoods logo
ParketLoods