Ga terug
6 april 2013

Houten vloeren opnieuw afwerken met lak

Houten vloeren voegen karakter en warmte toe aan een interieur. Als u overweegt houten parketvloer in uw huis te nemen, moet u de afwerking van de parketvloer zeker in acht nemen. De afwerking van de vloer zal glans en diepte toevoegen aan uw vloer, maar de mate waarin is afhankelijk van welke soort afwerking u kiest. Het afwerken of opnieuw in de lak zetten van een vloer is een flinke klus, maar uiteindelijk zal het u een mooie vloer opleveren, waar u nog jaren van kunt genieten. 

Begin met het schuren van de vloer met een grove korrel. Wanneer u een elektrische schuurmachine gebruikt, moet u erop letten dat u de machine in beweging houdt. Dit voorkomt dat u de vloer te ver afschuurt of onregelmatigheden veroorzaakt. Zulke schade is namelijk onomkeerbaar. Gedurende de klus kunt u het schuurpapier van een grove korrel vervangen met een steeds fijnere korrel. Op deze manier verwijdert u alle krassen en lijnen in de vloer. Wanneer u pauzeert tijdens de klus, moet u eraan denken dat u altijd de schuurmachine van de vloer optilt. Het kan namelijk uw vloer beschadigen wanneer u dit niet doet.  

Het belangrijkste deel van de afwerking van de vloer is dat u ervoor zorgt dat de vloer absoluut schoon is. Na het schuren bijft er namelijk een grote hoeveelheid stof en zaagsel achter in de groeven van de vloer. Het is essentieel dat u al het stof van de vloer verwijderd. Dit kunt het beste doen met een zachte bezem en een stofzuiger met zachte parketborstel.

Het bleken of kleuren van de vloer kan het beste worden gedaan met een doek, om het resultaat gelijkmatig te krijgen. De meeste mensen gebruiken eerst een kwast, en gebruiken dan een doek om het overtollige vloeistof in de vloer te wrijven. Het is beter om gedurende het hele proces een doek te gebruiken, om tijd te winnen en een gelijkmatig eindresultaat te verkrijgen.

Het is geen noodzaak om de vloer te bleken, alvorens te lakken. Een houtsoort die van nature een lichte kleur heeft kan er prachtig uitzien met enkel polyurethaan als glansafwerking.

Breng polyurethaanlak aan in gelijke banen met een kwast of roller. De eerste laag moet minstens drie uur drogen voordat de tweede laag kan worden aangebracht. Wacht tenminste drie dagen nadat u de laatste laag hebt aangebracht voordat u weer meubels op de vloer zet en kleden neerlegt. Lak is een zeer houdbare afwerking, maar niet de enige soort. Wilt u liever olie als afwerking? Dit is natuurlijk ook mogelijk. Vraag de verkoper wat de mogelijkheden voor uw vloer zijn.

Houten vloeren zijn een prachtige toevoeging voor elke kamer. Of u nu u kiest voor een rijke donkere toon of een lichte natuurlijke kleur voor uw vloeren, allebei kunnen ze langdurige en duurzame schoonheid toevoegen aan uw huis.

Het schuren van een vloer is vakwerk en indien u die nooit zelf heeft gedaan is het het overwegen waard dit aan een parketteur uit te besteden.

Reacties

Lees de reacties op Houten vloeren opnieuw afwerken met lak

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

*/?>
Advies & info

ReviewsParketloods icon

Wat zeggen onze klanten

Vriendelijke service, goed advies en kundige experts die meedenken in het hele proces. Wij zijn super tevreden met onze prachtige houten vloer, die tevens snel gelegd kon worden.

Marianne Kraai

Hierom ga je naar een winkel. Hele vriendelijke vakmensen. Goed advies en niet opdringerig. Voor de volgende vloer kom ik zeker terug.

Jonas Roukema

Wat een fantastische service! Ik belde met een heel specifiek probleem en werd meteen geholpen! Voor mijn volgende parket probleem kom ik zeker terug!

Christoph Rosenmoller

Uiterst tevreden over Parketloods. De service is erg goed, er wordt ruim de tijd voor je genomen en je kunt rekenen op een eerlijk advies waar je echt wat aan hebt. De vloeren zijn erg mooi en de kwaliteit is top. We raden Parketloods aan iedereen aan!

Sjoerd Koster

Ontzettend tevreden! Zeer goed geïnformeerd en daardoor de perfecte vloer gekozen. De vloer is gelegd door drie top leggers, echt vakmanschap. Het is werkelijk prachtig geworden en ik kan Parketloods dan ook absoluut aanraden! Bedankt John en Jai!

Nienke van Eck

Kom naar onze showrooms in Amsterdam of Rhenen (Veenendaal)!

U bent van hart welkom om uw nieuwe houten, PVC of laminaat vloer te komen uitzoeken in een van onze showrooms in Amsterdam en Rhenen (Veenendaal).

Een afspraak maken is niet nodig, maar is (vooral op zaterdag) wel handig als u zeker wilt zijn dat u direct geholpen wordt. Maak eenvoudig een afspraak in onze afsprakenplanner!

Maak nu een afspraak

Onze openingstijden:
Amsterdam
Dinsdag t/m vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 9:00 - 16:00 uur

Rhenen (Veenendaal)
Donderdag en vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 16:00 uur

Op Koningsdag, 27 april, en Hemelvaartsdag, 9 mei, zijn wij gesloten.

 

Hebt u op korte termijn een vloer nodig?
In onze showroom in Amsterdam hebben we verschillende vloeren op voorraad om af te halen. Wilt u in Rhenen een voorraadvloer afhalen? Bel dan even op 020 - 261 3907, dan zorgen we dat dat wat u zoekt aanwezig is! Of mail ons eerst op info@parketloods.nl.

Tot ziens in onze showroom!