Ga terug
6 april 2013
Parketloods

Houten vloeren opnieuw afwerken met lak

Houten vloeren voegen karakter en warmte toe aan een interieur. Als u overweegt houten parketvloer in uw huis te nemen, moet u de afwerking van de parketvloer zeker in acht nemen. De afwerking van de vloer zal glans en diepte toevoegen aan uw vloer, maar de mate waarin is afhankelijk van welke soort afwerking u kiest. Het afwerken of opnieuw in de lak zetten van een vloer is een flinke klus, maar uiteindelijk zal het u een mooie vloer opleveren, waar u nog jaren van kunt genieten. 

Begin met het schuren van de vloer met een grove korrel. Wanneer u een elektrische schuurmachine gebruikt, moet u erop letten dat u de machine in beweging houdt. Dit voorkomt dat u de vloer te ver afschuurt of onregelmatigheden veroorzaakt. Zulke schade is namelijk onomkeerbaar. Gedurende de klus kunt u het schuurpapier van een grove korrel vervangen met een steeds fijnere korrel. Op deze manier verwijdert u alle krassen en lijnen in de vloer. Wanneer u pauzeert tijdens de klus, moet u eraan denken dat u altijd de schuurmachine van de vloer optilt. Het kan namelijk uw vloer beschadigen wanneer u dit niet doet.  

Het belangrijkste deel van de afwerking van de vloer is dat u ervoor zorgt dat de vloer absoluut schoon is. Na het schuren bijft er namelijk een grote hoeveelheid stof en zaagsel achter in de groeven van de vloer. Het is essentieel dat u al het stof van de vloer verwijderd. Dit kunt het beste doen met een zachte bezem en een stofzuiger met zachte parketborstel.

Het bleken of kleuren van de vloer kan het beste worden gedaan met een doek, om het resultaat gelijkmatig te krijgen. De meeste mensen gebruiken eerst een kwast, en gebruiken dan een doek om het overtollige vloeistof in de vloer te wrijven. Het is beter om gedurende het hele proces een doek te gebruiken, om tijd te winnen en een gelijkmatig eindresultaat te verkrijgen.

Het is geen noodzaak om de vloer te bleken, alvorens te lakken. Een houtsoort die van nature een lichte kleur heeft kan er prachtig uitzien met enkel polyurethaan als glansafwerking.

Breng polyurethaanlak aan in gelijke banen met een kwast of roller. De eerste laag moet minstens drie uur drogen voordat de tweede laag kan worden aangebracht. Wacht tenminste drie dagen nadat u de laatste laag hebt aangebracht voordat u weer meubels op de vloer zet en kleden neerlegt. Lak is een zeer houdbare afwerking, maar niet de enige soort. Wilt u liever olie als afwerking? Dit is natuurlijk ook mogelijk. Vraag de verkoper wat de mogelijkheden voor uw vloer zijn.

Houten vloeren zijn een prachtige toevoeging voor elke kamer. Of u nu u kiest voor een rijke donkere toon of een lichte natuurlijke kleur voor uw vloeren, allebei kunnen ze langdurige en duurzame schoonheid toevoegen aan uw huis.

Het schuren van een vloer is vakwerk en indien u die nooit zelf heeft gedaan is het het overwegen waard dit aan een parketteur uit te besteden.

Reacties

Lees de reacties op Houten vloeren opnieuw afwerken met lak

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Advies & info

Reviews
Parketloods icon

Wat zeggen onze klanten

Wat een fijne service en advies! Hoewel het duidelijk is dat het hart van de Parketloods meer ligt bij echt hout, was het geen enkel probleem om mij te adviseren voor een door mij gewenste -goedkopere- optie van laminaat. Ik heb ook helemaal niet het gevoel gekregen dat ze me liever een houten vloer wilden verkopen ofzo. Ik had helemaal geen ervaring met het leggen van laminaat maar er is me heel geduldig uitgelegd wat ik moest doen en welke materialen ik nodig had. Als ik ooit wel geld heb voor een houten vloer, kom ik zeker terug!

Fleur Tromp

Mijn gerookte eikenhouten vloer had wat kleurproblemen maar die werden prima opgelost door Jai en John. Het uiteindelijke diagonale resultaat is fantastisch. Ik ben nog elke dag blij dat ik met de Parketloods in zee ben gegaan en beveel ze van ganse harte aan iedereen aan.

Ineke Jolink

Wat een fantastische service! Ik belde met een heel specifiek probleem en werd meteen geholpen! Voor mijn volgende parket probleem kom ik zeker terug!

Christoph Rosenmoller

Uiterst tevreden over Parketloods. De service is erg goed, er wordt ruim de tijd voor je genomen en je kunt rekenen op een eerlijk advies waar je echt wat aan hebt. De vloeren zijn erg mooi en de kwaliteit is top. We raden Parketloods aan iedereen aan!

Sjoerd Koster

Ontzettend tevreden! Zeer goed geïnformeerd en daardoor de perfecte vloer gekozen. De vloer is gelegd door drie top leggers, echt vakmanschap. Het is werkelijk prachtig geworden en ik kan Parketloods dan ook absoluut aanraden! Bedankt John en Jai!

Nienke van Eck

Tekst popup in beeld

De Parketloods is tijdens de lockdown open!

Hoe kunt u ons bereiken?

Advies & uitzoeken van uw nieuwe vloer:

U bent weer welkom in onze showroom! Maak nu een afspraak in onze showroom voor écht deskundig advies over uw nieuwe houten vloer. Op 1,5 meter afstand uiteraard.

Wilt u liever nog niet naar de showroom komen, dan is het ook nog steeds mogelijk om een live adviesgesprek via videobellen in te plannen. Een showroom of videobel afspraak plant u eenvoudig zelf in onze afsprakenplanner.

Maak direct een afspraak

Levering van uw reeds bestelde vloer:

Alle reeds bestelde vloeren worden op de afgesproken datum geleverd door onze vaste transporteurs.

Uw bestelling ophalen:

Heeft u bij de bestelling van uw nieuwe vloer of onderhoudsproducten aangegeven dat u de bestelling zelf komt ophalen? Dan nemen wij contact met u op om een ophaaldatum en/of tijdstip af te spreken. Een bestelling ophalen zonder afspraak is voorlopig helaas nog niet mogelijk i.v.m. de aangepaste corona maatregelen.

 

Parketloods logo
Parketloods
De Parketloods is tijdens de lockdown open!
Lees hier meer