Ga terug
26 februari 2013
Parketloods

Een houten vloer onderhouden

Een houten vloer is niet alleen mooi, maar het is ook een goede investering, die zich uitbetaalt wanneer u uw huis wilt verkopen. Dat is zeker belangrijk in deze tijd waar de verkoop van een woning niet altijd even eenvoudig is. Kijk maar eens bij makelaars daaar tsaat altijd aangegeven dat er houten vloer in de woning ligt, dat heeft namelijk meerwaarde. Zelf als de de potentiele kopers niet van een houten vloer houden is een gebruikte houten vloer nog goed te verkopen op bv Marktplaats. Maar dit is alleen het geval wanneer de vloer goed onderhouden is. Gelukkig is het onderhoud van een houten vloer redelijk eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen is enkele regels te onthouden, zodat het mooie uiterlijk en de kwaliteit van het hout behouden blijft.

Water is een factor waarmee rekening gehouden moet worden. Het is algemeen bekend dat hout kan kromtrekken wanneer het overmatig vochtig raakt. Vandaar dat alle gemorste vloeistoffen direct opgeruimd dienen te worden.

Gebruik alleen een licht vochtige dweil wanneer u de vloer wilt schoonmaken. Het is het beste om zo min mogelijk te dweilen, om de kans op grote vochtplekken te verminderen. Regelmatig vegen met een zachte bezem is nodig om te vooromen dat zand en aarde de vloer beschadigen. Zand bestaat namelijk uit hele kleine kristallen, die gezamenlijk het effect hebben van schuurpapier.

Een ander punt dat aandacht behoeft is dat houten vloeren gemakkelijk beschadigd raken. Bijvoorbeeld wanneer u zware voorwerpen over de vloer verplaatst. Vanwege deze reden is het belangrijk te onthouden om zware voorwerpen altijd los van de grond te verplaatsen. Het is ook aan te raden om vilten beschermnopjes onder de poten van uw meubels te plakken. U kunt daarnaast uw meubels op een stuk tapijt plaatsen. Op deze manier vermindert u de kans dat de vloer beschadigd raakt wanneer banken en stoelen heen en weer schuiven door dagelijks gebruik.

Hoge hakken kunnen al snel een vloer beschadigen, daarom kunt u deze schoenen beter niet binnen dragen. Als u het, om wat voor reden dan ook, niet kunt vermijden, let er dan op dat de hakken niet te scherp zijn of scherpe randjes hebben. Toch is het belangrijk om in acht te nemen dat er op een hoge hak veel druk uitgeoefend wordt, waardoor ook deuken snel zijn gemaakt.

Ten derde is het belangrijk dat u erop bedacht bent dat de zon veel schade kan veroorzaken aan hardhouten vloeren. Buitensporig veel blootstelling aan zonlicht kan ervoor zorgen dat de vloer verandert van kleur en vervaagt. Zorg er daarom voor dat geen enkel deel van uw vloer aan grote hoeveelheden zonlicht onderhevig is.

Gordijnen, andere vormen van raambekleding en zonwering zijn de goedkoopste manieren om zonneschade aan uw vloer te verkleinen. Wilt u overdag uw gordijnen niet dicht doen, dan kunt u UV-coating op uw ramen aan laten brengen, om zo ernstige zonneschade aan uw parketvloer te voorkomen.

Als u bovenstaande regels in acht houd, zal uw parket niet geruwineerd worden aan  krassen en deuken, en blijft de vloer jaren mooi. Vandaag een beetje verzorging verlost u van zorgen in de toekomst, wanneer u uw huis wilt verkopen of wanneer u een renovatie van de houten vloer zo lang mogelijk uit wilt stellen.

Reacties

Lees de reacties op Een houten vloer onderhouden

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Advies & info

ReviewsParketloods icon

Wat zeggen onze klanten

Wat een fijne service en advies! Hoewel het duidelijk is dat het hart van de Parketloods meer ligt bij echt hout, was het geen enkel probleem om mij te adviseren voor een door mij gewenste -goedkopere- optie van laminaat. Ik heb ook helemaal niet het gevoel gekregen dat ze me liever een houten vloer wilden verkopen ofzo. Ik had helemaal geen ervaring met het leggen van laminaat maar er is me heel geduldig uitgelegd wat ik moest doen en welke materialen ik nodig had. Als ik ooit wel geld heb voor een houten vloer, kom ik zeker terug!

Fleur Tromp

Mijn gerookte eikenhouten vloer had wat kleurproblemen maar die werden prima opgelost door Jai en John. Het uiteindelijke diagonale resultaat is fantastisch. Ik ben nog elke dag blij dat ik met de Parketloods in zee ben gegaan en beveel ze van ganse harte aan iedereen aan.

Ineke Jolink

Wat een fantastische service! Ik belde met een heel specifiek probleem en werd meteen geholpen! Voor mijn volgende parket probleem kom ik zeker terug!

Christoph Rosenmoller

Uiterst tevreden over Parketloods. De service is erg goed, er wordt ruim de tijd voor je genomen en je kunt rekenen op een eerlijk advies waar je echt wat aan hebt. De vloeren zijn erg mooi en de kwaliteit is top. We raden Parketloods aan iedereen aan!

Sjoerd Koster

Ontzettend tevreden! Zeer goed geïnformeerd en daardoor de perfecte vloer gekozen. De vloer is gelegd door drie top leggers, echt vakmanschap. Het is werkelijk prachtig geworden en ik kan Parketloods dan ook absoluut aanraden! Bedankt John en Jai!

Nienke van Eck

Tekst popup in beeld

De showroom van de Parketloods is vijf dagen per week open!

Waarvoor kunt u een afspraak maken?

Door het succes van onze afsprakenplanner hebben we besloten dat we voorlopig op afspraak blijven werken. U boekt eenvoudig een afspraak op de datum en tijd die u het beste uitkomt. U bent ook zonder afspraak welkom, maar vooral op zaterdag én in de aankomende vakantieperiode bestaat dan de kans dat we u niet (meteen) kunnen helpen.

Advies & uitzoeken van uw nieuwe vloer:

Eenmaal in de showroom wordt u direct geholpen en we nemen ruim de tijd voor u. We houden voor u een uur vrij om u onze uitgebreide collectie vloeren te laten zien en u alles uit te leggen over onze vloeren. Lees hier meer over het adviesgesprek of maak direct een afspraak in onze afsprakenplanner.

Wilt of kunt u niet naar de showroom komen, dan is het ook nog steeds mogelijk om een live adviesgesprek via videobellen in te plannen.

Maak direct een videobel of showroom afspraak

Levering van uw reeds bestelde vloer:
Alle reeds bestelde vloeren worden op de afgesproken datum geleverd door onze vaste transporteurs.

Uw bestelling ophalen:
Heeft u bij de bestelling van uw nieuwe vloer of onderhoudsproducten aangegeven dat u de bestelling zelf komt ophalen? Dan nemen wij contact met u op om een ophaaldatum en/of tijdstip af te spreken.
 

Tot ziens in onze showroom!

 

 

Parketloods logo
Parketloods
De Parketloods is open!
maak hier een afspraak