Ga terug
26 februari 2013

Een houten vloer onderhouden

Een houten vloer is een goede investering. Natuurlijk zijn er legio mogelijkheden en designs, maar wanneer u uw huis verkoopt heeft uw houten vloer een positief effect op de verkoopprijs van uw huis. Dit in tegenstelling tot laminaat en pvc-vloeren, deze worden vaak verwijderd wanneer het huis een nieuwe eigenaar krijgt. 

Gelukkig is het onderhoud van een houten vloer redelijk eenvoudig. Het enige wat u hoeft te doen is enkele basisregels te hanteren, zodat het mooie uiterlijk en de bescherming van het hout behouden blijven.

Welke producten kan ik het beste gebruiken?

Er zijn twee groepen, namelijk olie en lak. Welke weer te verdelen zijn in subgroepen.

Om te beginnen adviseren we de onderhoudsproducten te gebruiken van het merk waar uw vloer mee behandeld is. Op deze manier weet u dat de producten op elkaar zijn afgestemd en getest. Bekijk de onderhoudswijzer van de bekende merken, voor het huidige advies.

We adviseren voor elke vloer minimaal 1 keer per jaar groot onderhoud. Wanneer u de vloer intensiever gebruikt, adviseren we het vaker te doen. Voor een geoliede houten vloer geldt intensief reinigen en het aanbrengen van een onderhoudsolie. Voor een gelakte houten vloer geldt intensief reinigen en voorzien van een polish.

Water is een factor waarmee rekening gehouden moet worden 

De onderhoudsproducten voor een geoliede vloer zijn vaak voedend en reinigend. De onderhoudsproducten voor een gelakte vloer zijn alleen reinigend. De meeste lakken zijn tegenwoordig watergedragen, gebruik alleen een licht vochtige dweil of microvezeldweil wanneer u de vloer wilt schoonmaken. We adviseren voor zowel een geoliede als een gelakte vloer een spraymop te gebruiken, deze is handig in gebruik en maakt optimaal gebruik van het onderhoudsproduct. U gooit dan nooit ongebruikte onderhoudsproduct weg. Wanneer het microvezeldoekje vuil is kan deze gewassen worden in de wasmachine. Over het algemeen is het het beste om de vloer +/- om de twee weken nat af te nemen. Regelmatig vegen met een zachte bezem of zuigen is nodig om te voorkomen dat zand en aarde de vloer beschadigen. Zand bestaat namelijk uit hele kleine kristallen, die gezamenlijk het effect hebben van schuurpapier. Het is verstandig om een goede schoonloopmat voor binnen aan te schaffen, die verbeterd is voor zowel vuil- als vochtopname, op die manier vangt u het grootste deel van het vuil al in de mat. 

We adviseren het gebruik beschermdoppen en/of vilt voor onder uw meubels. Op deze manier vermindert u de kans dat de vloer beschadigd raakt wanneer banken en stoelen heen en weer schuiven door dagelijks gebruik. 

Hoge hakken kunnen al snel een vloer beschadigen

Daarom kunt u deze schoenen beter niet binnen dragen. Als u het, om wat voor reden dan ook, niet kunt vermijden, let er dan op dat de hakken niet te scherp zijn of scherpe randjes hebben. Het is ook belangrijk om in acht te nemen dat er op een hoge hak veel druk uitgeoefend wordt op een klein oppervlak, waardoor ook deuken snel zijn gemaakt.

Buitensporig veel blootstelling aan zonlicht kan ervoor zorgen dat de vloer verandert van kleur, vervaagt en/of uitdroogt. Zorg er daarom voor dat geen enkel deel van uw vloer aan grote constante hoeveelheden zonlicht onderhevig is.

Gordijnen, andere vormen van raambekleding en zonwering zijn de goedkoopste manieren om te veel zon op uw vloer tegen te gaan.

Als u bovenstaande regels in acht houdt, zal uw parket nog langer meegaan en blijft de vloer mooi. Vandaag een beetje verzorging verlost u van zorgen in de toekomst.

Reacties

Lees de reacties op Een houten vloer onderhouden

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

*/?>
Advies & info

ReviewsParketloods icon

Wat zeggen onze klanten

Vriendelijke service, goed advies en kundige experts die meedenken in het hele proces. Wij zijn super tevreden met onze prachtige houten vloer, die tevens snel gelegd kon worden.

Marianne Kraai

Hierom ga je naar een winkel. Hele vriendelijke vakmensen. Goed advies en niet opdringerig. Voor de volgende vloer kom ik zeker terug.

Jonas Roukema

Wat een fantastische service! Ik belde met een heel specifiek probleem en werd meteen geholpen! Voor mijn volgende parket probleem kom ik zeker terug!

Christoph Rosenmoller

Uiterst tevreden over Parketloods. De service is erg goed, er wordt ruim de tijd voor je genomen en je kunt rekenen op een eerlijk advies waar je echt wat aan hebt. De vloeren zijn erg mooi en de kwaliteit is top. We raden Parketloods aan iedereen aan!

Sjoerd Koster

Ontzettend tevreden! Zeer goed geïnformeerd en daardoor de perfecte vloer gekozen. De vloer is gelegd door drie top leggers, echt vakmanschap. Het is werkelijk prachtig geworden en ik kan Parketloods dan ook absoluut aanraden! Bedankt John en Jai!

Nienke van Eck

Onze showrooms zijn open!

Onze tweede showroom in Rhenen (Veenendaal) is nu ook open! Maar u blijft natuurlijk ook van harte welkom in onze showroom in Amsterdam.

Een afspraak maken is niet nodig, maar is (vooral op de zaterdagen) wel handig als u zeker wil zijn dat u direct geholpen wordt. Maak eenvoudig een afspraak in onze afsprakenplanner!

Maak nu een afspraak

Ook blijft het mogelijk om de showroom virtueel te bezoeken door middel van een live adviesafspraak via videobellen. Tijdens dit live adviesgesprek krijgt u ons uitgebreide en écht deskundige advies en na afloop sturen we de staaltjes van de vloeren die u mooi vindt naar u op.

Wilt u eerst meer weten over een adviesgesprek via videobellen? Hier leest u er alles over! Direct een afspraak maken? Klik op de button hierboven en kies voor de optie 'videobel afspraak'.

Hebt u op korte termijn een vloer nodig?
We hebben verschillende vloeren op voorraad om af te halen. Kom langs of mail ons eerst op info@parketloods.nl.

Tot ziens in onze showroom!

De Parketloods is open!
Lees hier meer