Ga terug
17 september 2011
Parketloods

Parket en houten vloeren in de keuken

Een veelgestelde vraag is of parket in een keuken wordt aanbevolen en hoe het dan gelegd dient te worden! Wat is beter gelakt of geolied parket in de keuken. Hoe moet parket in de keuken onderhouden worden.

• Parket en houten vloeren  in de keuken

• Dagelijks onderhoud van parket in de keuken

• Gelakt of geolied parket in de keuken

• Parket leggen in de keuken

Parket en houten vloeren kunnen zeker in een keuken gelegd worden. Alleen dient er wel rekening gehouden te worden dat hout kwetsbaarder is dan bijvoorbeeld tegels, vooral met water rond de gootsteen, vallende pannen, bestek en servies. Vallend servies en bestek geeft deukjes in het parket. Omdat parket vaak van eiken is heb je ook nog kans op tannine vlekken. In eikenhout zit tannine en dit kan een reactie aangaan met zuren waardoor het hout donkerder wordt. Bij keukens heb je dus grote kans op dit soort tannine vlekken waar zuren zijn gemorst. Deze vlekken die moeilijk tot niet te verwijderen zijn. Verder is een donkere eiken vloer makkelijker in de keuken dan een naturel of white wash vloer. Hoe lichter het hout des moeilijker de vloer schoon cq netjes te houden is en op en donkere vloer zie je de tanninen vlekken bijna niet. Als u met bovenstaand problemen heeft is het niet aan te raden parket in de keuken te nemen, maar een ander materiaal. Of om een rand tegels om het aanrecht te laten leggen, waar de houtenvloer tegenaan gelegd wordt. Sommige mensen nemmen wat extra vloer om de mogelijkheid te hebben enkele planken rondom het aanrechtblad te vervangen indien dit nodig mocht zijn.

Houten vloeren in de keuken hebben meer aandacht nodig dan parket in de rest van het huis. Mocht de vloer nat worden tijdens het koken of bij het afwassen zorg dan dat deze weer zo snel mogelijk gedoogd wordt met bijvoorbeeld een goed uitgewrongen mop of dweil.  Eveneens is aan te raden de vloer regelmatig met te dweilen of moppen met een speciaal schoonmaak middel dat is aanbevolen bij de aankoop van de vloer, dit om vet en etensresten van het parket te verwijderen. Meer info oven dagelijks ondehoud van de parketvloer.

Gelakt of geolied parket in de keuken? Voor beide vloeren is wat te zeggen.

Gelakte vloeren hebben het voordeel dat ze weinig onderhoud behalve regelmatig schoonmaken nodig hebben. Het nadeel is dat de laklaag in de keuken waarschijnlijk iets sneller slijt dan in de rest van het huis.

Een geoliede vloer moet zeker in de keuken regelmatig in de olie gezet worden +/- elke 3 maanden. Als je dit strikt doet zal de vloer een lange tijd meegaan. Bij verzuim wordt zeker in de keuken vuil snel in de poriën van het hout gelopen en dan dient de vloer gerenoveerd te worden om hem er weer mooi uit te laten zien. Klik hier als u meer wilt weten over alle voor en nadelen van olie en gelakte houten vloeren.

Parket leggen in de keuken. Onze voorkeur voor het leggen van parket of houten vloeren is om vloer NIET door  leggen onder de kastjes, maar tegen de pootjes van de kastje aan, zodat de onderplint (schopplaat onder de kastjes) het parket afdekt en het wel lijkt of de parket geheel doorloopt.

Er zijn 3 belangrijke redenen om het parket niet onder de keukenkastjes door te leggen.

1. Geld en materiaal verspilling

2. Een parketvloer werkt en als een keuken op de vloer geplaatst wordt gaat de keuken mee met het werken (bewegen)  van de vloer. Dit kan problemen geven met kitnaden en met kastje die op de vloer staan en ook bevestigd zijn aan de wand.

3. Een parketvloer die onder de keuken doorloopt kan niet gedemonteerd worden, bij eventuele water problemen zoals een lekkende sifon of problemen met vaatwasser . Wanneer een vloer in de keuken zwevend tegen de pootjes is aangelegd, kan eenvoudig een paar planken uit de houten vloer gehaald worden om grote waterschade aan het parket tegen te gaan of te beperken.

Reacties

Lees de reacties op Parket en houten vloeren in de keuken

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Advies & info

Reviews
Parketloods icon

Wat zeggen onze klanten

Wat een fijne service en advies! Hoewel het duidelijk is dat het hart van de Parketloods meer ligt bij echt hout, was het geen enkel probleem om mij te adviseren voor een door mij gewenste -goedkopere- optie van laminaat. Ik heb ook helemaal niet het gevoel gekregen dat ze me liever een houten vloer wilden verkopen ofzo. Ik had helemaal geen ervaring met het leggen van laminaat maar er is me heel geduldig uitgelegd wat ik moest doen en welke materialen ik nodig had. Als ik ooit wel geld heb voor een houten vloer, kom ik zeker terug!

Fleur Tromp

Mijn gerookte eikenhouten vloer had wat kleurproblemen maar die werden prima opgelost door Jai en John. Het uiteindelijke diagonale resultaat is fantastisch. Ik ben nog elke dag blij dat ik met de Parketloods in zee ben gegaan en beveel ze van ganse harte aan iedereen aan.

Ineke Jolink

Wat een fantastische service! Ik belde met een heel specifiek probleem en werd meteen geholpen! Voor mijn volgende parket probleem kom ik zeker terug!

Christoph Rosenmoller

Uiterst tevreden over Parketloods. De service is erg goed, er wordt ruim de tijd voor je genomen en je kunt rekenen op een eerlijk advies waar je echt wat aan hebt. De vloeren zijn erg mooi en de kwaliteit is top. We raden Parketloods aan iedereen aan!

Sjoerd Koster

Ontzettend tevreden! Zeer goed geïnformeerd en daardoor de perfecte vloer gekozen. De vloer is gelegd door drie top leggers, echt vakmanschap. Het is werkelijk prachtig geworden en ik kan Parketloods dan ook absoluut aanraden! Bedankt John en Jai!

Nienke van Eck

Tekst popup in beeld

De showroom van de Parketloods is vijf dagen per week open!

Waarvoor kunt u een afspraak maken?

Door het succes van onze afsprakenplanner hebben we besloten dat we voorlopig op afspraak blijven werken. U boekt eenvoudig een afspraak op de datum en tijd die u het beste uitkomt. U bent ook zonder afspraak welkom, maar vooral op zaterdag én in de aankomende vakantieperiode bestaat dan de kans dat we u niet (meteen) kunnen helpen.

Advies & uitzoeken van uw nieuwe vloer:

Eenmaal in de showroom wordt u direct geholpen en we nemen ruim de tijd voor u. We houden voor u een uur vrij om u onze uitgebreide collectie vloeren te laten zien en u alles uit te leggen over onze vloeren. Lees hier meer over het adviesgesprek of maak direct een afspraak in onze afsprakenplanner.

Wilt of kunt u niet naar de showroom komen, dan is het ook nog steeds mogelijk om een live adviesgesprek via videobellen in te plannen.

Maak direct een videobel of showroom afspraak

Levering van uw reeds bestelde vloer:
Alle reeds bestelde vloeren worden op de afgesproken datum geleverd door onze vaste transporteurs.

Uw bestelling ophalen:
Heeft u bij de bestelling van uw nieuwe vloer of onderhoudsproducten aangegeven dat u de bestelling zelf komt ophalen? Dan nemen wij contact met u op om een ophaaldatum en/of tijdstip af te spreken.
 

Tot ziens in onze showroom!

 

 

Parketloods logo
Parketloods
De Parketloods is open!
Lees hier meer