Zoeken gehele website...
Zoek!
Filters

Prijs

terug

Houten Vloer Massief

Massief parket

Zoals de naam al aangeeft is dit parket gemaakt van massief hout. Het parket heeft normaal een dikte van 15mm tot 22mm. Er zijn goedkope dunnere soorten massief parket op de markt. Dunner dan 15mm is zeker niet aan te raden i.v.m. gemakkelijk zeer sterk kromtrekken en schotelen en bij droogte eventueel doorscheuren van de planken. Bij massief parket gaat de voorkeur bij het leggen uit naar verlijmen op de ondervloer om het kromtrekken, schotelen en werken van het hout enigszins op te vangen. Zorg dat er bij massief hout altijd zaagsneden aan de onderkant van de plank in de lengte richting is aangebracht. Deze sneden voorkomen en/of verminderen het schotelen van de plank. Het massieve parket kan ook zwevend massief parketgelegd worden, dan moeten er wel (plint) veren gebruikt worden om het werken van de vloer op te vangen. De zwevende vloer zal nooit zo stabiel liggen als een zwevende lamelparket vloer. Massieve vloeren kunnen niet over vloerverwarming gelegd worden.

Zelf leggen dat bij lamelparket bijna door iedereen gedaan kan worden die een beetje handig is, bij massief parket is dat minder eenvoudig, voor het leggen van massief parket moet je zeer handig zijn en weten waar je mee bezig bent. Dit is dus niet voor iedereen weggelegd. Wij verkopen massief parket dat al afgewerkt is met 7 lagen uv geharde lak. Dit neemt de moeilijkste klus van massief parket leggen u al uit handen, namelijk het vlak schuren, stoppen, schuren en aflakken van de vloer. De meeste vloeren die nog zo mooi gelegd zijn kunnen n.l. door deze bewerking kompleet geruïneerd worden.

Het voordeel van een goed gelegde massieve houten vloer is dat ze een leven lang meegaat. De dikke houten vloeren kunnen meerdere malen gerenoveerd/geschuurd worden. Dit type parket is uitermate geschikt voor “high traffic” ruimten zoals horecagelegenheden, musea, warenhuizen enz.

Voordelen van massief parket:

  • Massief parket heeft een lange levensduur
  • Het is mooi en in veel variaties te krijgen
  • Het is ecologisch verantwoord mits het aan de FSC norm voldoet (maar minder milieuvriendelijk dan ons lamelparket)
  • Het is zowel zwevend als verlijmd te leggen (verhuisbaar indien zwevend gelegd is)
  • Massief parket is zeer geschikt om in “high traffic” ruimtes te leggen
  • Het is meerdere malen te renoveren/schuren
  • Het parket is formaldehyde-arm (klasse E-1)

technische tekening opbouw massief parket

Zie voor meer informatie:

Massief houten vloer FAQ

Mythes en fabels over houten vloeren

Tekst naw
ParketLoods020 - 261 39 07info@parketloods.nlKeienbergweg 27, 1101 EX Amsterdam Zuid-Oost

Voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring

De prijzen in de webshop staan standaard op Incl. btw 

ParketLoods logo
ParketLoods