Zoeken gehele website...
Zoek!
Filters

Prijs

terug

Goedkoop Parket

Goedkoop parket

Binnen parketloods hebben we parket met een zeer goede prijs kwaliteit verhouding. We kunnen dit parket scherp aanbieden doordat we partijen groot ingekocht hebben. De prijs van dit parket is ook scherp omdat u vaak nog het parket zelf dient te behandelen. U bespaart daarmee wel behoorlijk wat arbeidskosten uit en heeft toch een zeer mooie houten vloer. Om dit soort zaken zelf te doen dient u wel een aantal zaken te weten waar we u graag wat meer over vertellen.

Parket behandelen

Wasvloer
Er zijn een aantal manieren om uw parket te behandelen. Als eerste is dit de wasvloer. Dit kunt u alleen nog bij bestaande vloeren tegenkomen omdat wasproducten inmiddels verboden zijn voor professioneel gebruikt. Niet verstandig om te doen omdat het onderhoud op de latere termijn dus lastig is omdat wasproducten bijna niet meer te verkrijgen zijn.

Lakvloer
Als tweede is er de Lakvloer. U dient uw parket vaak eerst in de grondlak te zetten en twee keer af te lakken. Het voordeel van lakvloeren is dat uw vloer goed bestand is tegen vocht. Ander voordeel is dat het parket vervolgens weinig onderhoud kent. Een vloer die alleen wordt gestofzuigd en af en toe gedweild kent een verwachte levensduur van 8 tot 12 jaar. Daarbij is er geen noodzakelijk tussentijds onderhoud nodig. U kunt uw parket eventueel wel tussentijds polishen. Houdt u niet van een glimmende vloer dat zijn er tegenwoordig ook mat lakken op de markt die bijna de uitstraling van olie hebben. Een nadeel van lak is wel dat er veel zichtbaar op is. Krassen en sporen blijven zichtbaar. Er kan niet in een kleur afgewerkt worden. Lak is alleen verkrijgbaar in glimmend, mat of extreem mat.

Hardwaxvloer
Een andere optie is de hardwaxvloer. Hierbij wordt er eerste impregneer laag aangebracht. Deze laag zorgt ervoor dat de poriën van het hout dicht komen te zitten. De tweede laag  is een hardwax laag die het hout goed beschermt. Bij deze vloer dient u wel één keer in de twee jaar onderhoudswas aan te brengen. Anders is uw vloer niet meer goed beschermt tegen vocht. Dit is gelijk het grootste nadeel van deze manier van behandelen. In de praktijk blijken weinig mensen motivatie te hebben om dit één keer in de twee jaar te doen. Het is tevens lastig om lokaal uw vloer bij te werken.

Olievloer
Één van de meest populaire manier van behandelen is olie. De olievloer heeft een matte uitstraling. Wat het parket een wat meer natuurlijke uitstraling geeft. De olie zorgt ervoor dat uw hout beschermt is tegen vloeistoffen en vuil. In het onderhoud is een olievloer redelijk makkelijk. U kunt uw vloer maandelijks onderhouden met een voedende zeep. Daarnaast is de vloer makkelijk lokaal bij te werken met olie. Nadeel is wel dat een geoliede vloer eens per 2 a 3 jaar behandeld moet worden met onderhoudsolie. Doet u dit niet dan kan de vloer makkelijk vocht en vuil aantrekken.

Goedkoop parket wat voor u?

Als u handig bent en enigszins verstand heeft van het behandelen van hout. Dan is het goedkope parket wat wij aanbieden zeker wat voor u. Het behandelen is wel van essentieel belang. Doet u dit niet goed dan gaat dit uiteindelijk ten koste van de levensduur en bent u alsnog duurder uit. Dan is het reeds behandelde parket wat wij ook in ons assortiment hebben voor u een betere optie. Doet u het op een goede manier. Dan gaat u zeer lang plezier beleven aan een zeer scherp geprijsde vloer en dat voelt altijd goed.

Tekst naw
ParketLoods020 - 261 39 07info@parketloods.nlKeienbergweg 27, 1101 EX Amsterdam Zuid-Oost

Voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring

De prijzen in de webshop staan standaard op Incl. btw 

ParketLoods logo
ParketLoods