Ga terug
31 augustus 2023

Wat kost een PVC vloer en hoe is die prijs opgebouwd?

Parketloods staat er om bekend dat we altijd een offerte maken waar alle benodigde materialen en kosten in zitten. Geen verrassingen achteraf dus en ook geen slinkse methodes om ‘goedkoper’ te lijken dan onze concullega vloerenbedrijven.

In deze blog leggen we uit wat de totale aanschafprijs van een PVC vloer is, dus inclusief alle bijkomende kosten en benodigde arbeid.

PVC vloer prijzen: wat kost de PVC vloer zelf?

Eerst maar eens de vloer zelf: wat kost de vloer zelf en waar hangt de prijs van af? De prijs wordt grotendeels bepaald door de gekozen kwaliteit en het design dat u uitkiest. Zo kan de beschermende toplaag van een PVC vloer variëren in dikte van 0,20 mm (geschikt voor weinig belopen ruimtes) tot 0,70 mm (winkel of kantoor).

Een goedkope(re) PVC vloer heeft vaak een dunnere toplaag en is in het algemeen lager in kwaliteit. Hierdoor slijt de vloer sneller en zal dus sneller vervangen moeten worden. Goedkoop is daardoor vaak duurkoop. We raden dan ook aan om de toplaagdikte en kwaliteit te kiezen die bij uw woonsituatie past. We adviseren hierin een toplaag/slijtlaag te nemen van 0,55 mm. Hier kunt u bij normaal gebruik in u woning 25 jaar mee doen en 15 jaar wanneer u deze in een winkel/kantoor legt.

Naast de dikte bepaalt ook het design de prijs. De kwaliteitsvloeren worden bedrukt volgens de hotpress methode. Dit zorgt ervoor de de kleur van de vloer helder en levendig blijft. Daarnaast kan gekozen worden voor ‘embossed in register’. In de toplaag van de PVC vloer bevindt zich dan een structuur welke overeenkomt met het patroon van het hout. De structuur van een houten vloer worden dus nagebootst, nerven en noesten voelen dan ook echt zo aan. Dit ziet er geweldig uit in strijklicht.

Bij Parketloods verkopen we PVC vloeren van hoge kwaliteit en met de levensechte designs. Uiteraard hebben we ook PVC vloeren met een dunnere toplaag voor een lagere prijs in ons assortiment, zodat u ook kunt slagen voor de ruimtes in uw woning waar dit prima geschikt voor is. We zullen u echter altijd goed informeren over wat wij adviseren voor uw woning en wat u dan mag verwachten qua levensduur van uw nieuwe PVC vloer.

Ga er vanuit dat Click PVC gemiddeld zo’n 20 a 25 % duurder is dan Dryback PVC. Dit verschil wordt in het algemeen weer rechtgetrokken in de bijkomende kosten (zie hieronder). Hier vindt u onze actuele prijzen.

Click PVC of Dryback PVC: de bijkomende kosten.

Zoals we hier al uitlegden dient voor een Dryback PVC vloer de ondervloer altijd zuiver geëgaliseerd te worden. Een Dryback PVC vloer wordt namelijk verlijmd aan de ondervloer en wanneer die niet zuiver egaal is dan gaat u dat zien in de vloer zelf. Ook is het voor de hechting van de vloer belangrijk dat er eerst geëgaliseerd wordt. Die kosten (egaliseermiddel en arbeid) komen er dus bij. In 2023 zijn de kosten voor het egaliseren van ongeveer 3 mm gemiddeld € 16,- per m2 (egaliseermiddel plus arbeid). Die kosten telt u dus op bij de kosten van de vloer zelf. Zitten er grotere oneffenheden in uw vloer, dan is er meer egaliseermiddel en meer arbeid nodig en zal het dus wat duurder worden.

Een voordeel van een Dryback PVC vloer is dan weer wel dat deze zo strak tegen de wanden kan worden gelegd, dat plinten niet perse nodig zijn. Uiteraard is er wel lijm nodig om de vloer te kunnen verlijmen. De gemiddelde kosten van de benodigde lijm zijn per m2 is € 3,-.

Bij een Click PVC vloer hoeft de ondervloer niet zuiver egaal te zijn en is egaliseren dus (meestal) niet nodig. Let wel, de vloer moet wel vlak (genoeg) zijn! Lees hier hoe dit precies zit. Een Click PVC vloer wordt zwevend gelegd, dus zijn er hier geen lijmkosten.

Click PVC kan echter niet strak tegen de wanden worden gelegd. Het advies is om 10 mm ruimte te houden tussen vloer en wand. Deze ruimte dient dan afgewerkt te worden met een plint. De kosten van een plint zijn afhankelijk van smaak en wordt berekend per strekkende meter. Hier vindt u onze actuele plintprijzen. Niet alle plinten staan op onze website, maar in onze showrooms hebben wij alle voorbeelden beschikbaar. Ook kunnen we altijd een staal van de plint van uw voorkeur voor u bestellen!

Legkosten: Wat kost het om een PVC vloer te laten leggen?

Wanneer u een beetje handig bent, dan is een Click PVC vloer prima zelf te leggen. Deze vloer heeft een handig kliksysteem dat te vergelijken is met dat van een laminaat vloer.

Het zelf leggen van een Dryback PVC vloer is een ander verhaal. Zoals gezegd moet de ondervloer zuiver egaal zijn en dus eerst geëgaliseerd worden. De stroken worden vervolgens verlijmd op de geëgaliseerde ondervloer, waardoor elke strook direct goed moet liggen. De stroken moeten perfect op elkaar aansluiten en een foutje is direct zichtbaar. We adviseren om voor het leggen van uw Dryback PVC vloer dan ook om gebruik te maken van een gespecialiseerde vloerenlegger. Parketloods heeft een legservice en we kunnen u in contact brengen met een professionele vloerenlegger uit ons netwerk. U leest er hier alles over! De huidige legkosten voor een Dryback PVC vloer variëren van € 15,- per m2 (rechte stroken, incl btw) tot € 17,50 per m2 (visgraat) en € 23,- per m2 (Hongaarse punt/chevron, incl. btw).

Conclusie: wat kost een PVC vloer?

Kiest u voor Click PVC, dan komen er dus geen extra (arbeids)kosten bij. Zuiver egaliseren is niet nodig en u kunt ‘m zelf leggen. Alleen plinten zijn wel noodzakelijk. Kies dus de Click PVC vloer die u mooi vindt uit, daarna de plinten en u weet wat uw nieuwe Click PVC vloer kost.

Kiest u voor Dryback PVC, dan telt u de kosten van de door u gekozen Dryback PVC vloer op bij de kosten van egaliseren (€ 16,- per m2), de lijm (€ 3,- per m2) en de legkosten die horen bij de door u gewenste (patroon) vloer.

Wilt u het liever meteen in één handig overzicht? Uiteraard maken we graag een offerte voor u waarin we alle producten zetten welke nodig zijn en de legkosten voor u uitrekenen. We kijken dan met u mee wat precies nodig is in uw woning. Nieuwbouw of oudbouw? Vloerverwarming of vloerkoeling? Alles speelt een rol, dus we houden overal rekening mee om u een volledig overzicht van de kosten te geven. Dus geen verrassingen achteraf!

Klik hier om direct een offerte aan te vragen of kom naar een van onze showrooms in Amsterdam of Rhenen/Veenendaal. U bent welkom tijdens openingstijden of maak een afspraak in onze afsprakenplanner!

Heeft u vragen? Neem direct contact op via

Écht deskundig advies nodig?

Neem nu vrijblijvend contact op!

Kom naar onze showrooms in Amsterdam of Rhenen (Veenendaal)!

U bent van hart welkom om uw nieuwe houten, PVC of laminaat vloer te komen uitzoeken in een van onze showrooms in Amsterdam en Rhenen (Veenendaal).

Een afspraak maken is niet nodig, maar is (vooral op zaterdag) wel handig als u zeker wilt zijn dat u direct geholpen wordt. Maak eenvoudig een afspraak in onze afsprakenplanner!

Maak nu een afspraak

Onze openingstijden:
Amsterdam
Dinsdag t/m vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 9:00 - 16:00 uur

Rhenen (Veenendaal)
Donderdag en vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 16:00 uur

Op Koningsdag, 27 april, en Hemelvaartsdag, 9 mei, zijn wij gesloten.

 

Hebt u op korte termijn een vloer nodig?
In onze showroom in Amsterdam hebben we verschillende vloeren op voorraad om af te halen. Wilt u in Rhenen een voorraadvloer afhalen? Bel dan even op 020 - 261 3907, dan zorgen we dat dat wat u zoekt aanwezig is! Of mail ons eerst op info@parketloods.nl.

Tot ziens in onze showroom!