Ga terug
12 juni 2023

Is een houten vloer (veel) duurder dan een PVC vloer?

Veel mensen denken dat een houten vloer veel duurder is dan een PVC vloer. Door alle stunters met PVC vloer prijzen met - naar onze mening - kwalitatief onvoldoende PVC vloeren snappen we dat een PVC vloer goedkoper lijkt dan een houten vloer. Maar het antwoord op deze vraag is: nee, de verschillen zijn minimaal. Hoe zit dat dan?

PVC vloer prijzen.

Een Dryback PVC vloer kost gemiddeld zo’n € 32,95 per m2 en een Click PVC vloer gemiddeld € 39,95 per m2. Afhankelijk van de keuzes die u maakt kunnen daar nog kosten bijkomen. Dryback PVC kan alleen gelegd worden als de ondervloer zuiver geëgaliseerd is. Ook moet je wel een heel ervaren doe-het-zelver zijn om een Dryback PVC vloer goed te kunnen leggen. Door de volledige verlijming van deze vloer luistert dit erg nauw en adviseren we dit door een professionele vloerenlegger te laten doen. Lees hier alles over het installatieproces van een Dryback PVC vloer.
 
Het egaliseren van de vloer komt gemiddeld op zo’n € 16,- per m2 (egaliseermiddel plus arbeid, prijspeil 2023). De legkosten zijn afhankelijk van het patroon. Stroken leggen is minder duur dan een patroonvloer, zoals visgraat PVC of Hongaarse punt PVC. Maar omdat de legkosten nauwelijks verschillen van de legkosten van een houten vloer, laten we die even buiten deze vergelijking (Dryback PVC vs Hout).

Bij Click PVC spelen de legkosten wel een rol, alleen dan in positieve zin: er zijn geen legkosten, omdat Click PVC eenvoudig zelf te leggen is. Click PVC is namelijk vergelijkbaar qua kliksysteem met Click laminaat en zelf leggen is dus goed te doen (als je een beetje handig bent ;-)). En is je ondervloer voldoende vlak, dan komen ook op dat punt er geen extra kosten bij. De ondervloer moet bij een click PVC namelijk wel vlak zijn - de maximale afwijking is 3 mm per 2 strekkende meter - maar hij hoeft niet persé geëgaliseerd te worden (wat bij Dryback PVC wel altijd moet gebeuren). Lees hier meer over waarom er bij Dryback PVC altijd geëgaliseerd moet worden en Click PVC niet.

Leg je de vloer zelf, dan ben je dus voor zo’n € 39,95 per m2 klaar. Laat je ‘m leggen, dan komen er kosten bij. Globaal zijn de legkosten van een Click PVC vloer iets lager dan een Dryback PVC vloer die verlijmd wordt aan de ondervloer, een en ander uiteraard weer afhankelijk van het legpatroon.

Houten vloeren kunnen net als PVC vloeren zowel zwevend gelegd worden als verlijmd. Wanneer u kiest voor een houten vloer die verlijmd wordt aan de ondervloer, dan is het voordeel dat de vloer niet egaal vlak hoeft te zijn. U maakt dus geen kosten voor het egaliseren van de ondervloer. Ook wanneer u kiest voor een zwevend gelegde houten vloer is dat niet nodig.

Houten vloer prijzen: wat kost nu een houten vloer?

Bij houten vloeren lopen de prijzen enorm uiteen. Dit hangt uiteraard af van het type hout, maar ook de bewerkingen (schaven, roken, verouderen etc.) en de selectie (de grootte van de noesten) spelen een rol. De minst dure houten vloeren die Parketloods verkoopt zijn de vloeren L100 en L101. Twee prachtige gelakte vloeren die € 42,95 per m2 kosten, nagenoeg dezelfde prijs als onze PVC vloeren. Deze houten vloeren zijn afgelakt met 7 lagen lak en dus zeer sterk! U hebt bij deze driestrook vloeren de keuze uit twee houtsoorten: eiken en beuken. Wanneer u volledig zelf de kleur wilt bepalen – zodat u de vloer exact kan afstemmen op uw interieur -, dan is onze nieuwe serie houten vloeren in rustiek en extra rustiek interessant. Deze vloeren kunnen we in elke gewenste oliekleur afwerken. De kosten hiervan zijn € 55,- (extra rustiek) of € 64,- (rustiek) per m2, ongeacht welke kleur u kiest. We hebben hiervan grote borden in onze showroom, hierop kunt u het verschil tussen beide vloeren goed zien. En het mooie aan al deze vloeren is, dat deze allemaal eenvoudig zelf te leggen zijn. De L100 en L101 hebben een clicksysteem en de serie rustiek en extra rustiek hebben een mes en groef systeem. Beide vloeren zijn voor iedereen die een beetje handig is zelf te leggen. Maar laten leggen kan natuurlijk ook door gebruik te maken van onze legservice :-).

Houten vloer prijzen vs. PVC vloer prijzen.

Wanneer we de kosten in een schema zetten ziet het er zo uit:

Hout

PVC

Zwevend
(Click/Mes en groef)

Verlijmd

Zwevend
(Click PVC)

Verlijmd
(Dryback PVC)

Aankoop: Aankoop:  € 42,95* - € 55,-** - € 64,-***

Dit nemen we voor nu niet mee in de vergelijking!

Aankoop: € 39,95

Aankoop: € 32,95

Egaliseren: n.v.t.

 

Egaliseren: n.v.t.

Egaliseren: € 16,-

Geen legkosten

 

Geen legkosten

Legkosten van toepassing

Totaal: € 42,95* -
€ 55,-** - € 64,-***

 

Totaal: €  39,95

Totaal: € 48,95 plus legkosten

*     Huidige prijs van onze gelakte vloeren L100 en L101.
**    Huidige prijs van onze custum color extra rustieke vloer.
***  Huidige prijs van onze custum color rustieke vloer.

Zoals u ziet bent u een stuk goedkoper uit wanneer u kiest voor de L100 of L101 ten opzichte van een verlijmde Dryback PVC vloer. Het verschil is het grootst wanneer u de houten vloer zelf legt (wat goed te doen is), Maar ook wanneer u de houten vloer laat leggen, dan bent u nog zo’n € 6,- per m2 goedkoper uit ten opzichte van de Dryback PVC vloer.

Met de custum color extra rustieke planken bent u ook goedkoper uit (wederom vergeleken met Dryback PVC). De legkosten komen er namelijk bij de Dryback PVC vloer nog bij en die beginnen bij € 13,50 per m2 voor rechte PVC stroken (prijspeil 2023). Een houten vloer is dus zeker niet duurder dan een Dryback PVC vloer!

Vergelijkt u onze L100 en L101 met een Click PVC vloer (en de ondervloer is vlak genoeg), dan is het verschil slechts € 3,- per m2. Het is maar net waar uw voorkeur naar uit gaat en wat u belangrijke eigenschappen vindt voor een vloer. Lees hier alles over het verschil tussen houten vloeren en PVC vloeren en maak uw keuze op basis van ons écht deskundige advies!

Direct een offerte aanvragen kan ook natuurlijk, maar we zien u ook graag in een van onze showrooms! Kom langs tijdens openingstijden of maak een afspraak in onze afsprakenplanner.

 

Heeft u vragen? Neem direct contact op via

Écht deskundig advies nodig?

Neem nu vrijblijvend contact op!

Kom naar onze showrooms in Amsterdam of Rhenen (Veenendaal)!

U bent van hart welkom om uw nieuwe houten, PVC of laminaat vloer te komen uitzoeken in een van onze showrooms in Amsterdam en Rhenen (Veenendaal).

Een afspraak maken is niet nodig, maar is (vooral op zaterdag) wel handig als u zeker wilt zijn dat u direct geholpen wordt. Maak eenvoudig een afspraak in onze afsprakenplanner!

Maak nu een afspraak

Onze openingstijden:
Amsterdam
Dinsdag t/m vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 9:00 - 16:00 uur

Rhenen (Veenendaal)
Donderdag en vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 16:00 uur

Op Koningsdag, 27 april, en Hemelvaartsdag, 9 mei, zijn wij gesloten.

 

Hebt u op korte termijn een vloer nodig?
In onze showroom in Amsterdam hebben we verschillende vloeren op voorraad om af te halen. Wilt u in Rhenen een voorraadvloer afhalen? Bel dan even op 020 - 261 3907, dan zorgen we dat dat wat u zoekt aanwezig is! Of mail ons eerst op info@parketloods.nl.

Tot ziens in onze showroom!