Ga terug
12 juni 2023

Hoe onderhoud ik mijn PVC vloer het beste?

Een van de voordelen van een PVC vloer is het feit dat de PVC vloer onderhoudsvriendelijk is. Ook is een PVC vloer minder gevoelig voor vocht. Dat maakt een PVC vloer een populaire keuze. Uiteraard zitten er meer voordelen en een aantal nadelen aan een PVC vloer, lees hier onze blog 8 voordelen en 5 nadelen van een PVC vloer. Om ervoor te zorgen dat je PVC-vloer er jarenlang mooi uitziet, is regelmatig onderhoud essentieel.

Onderhoudsadviezen PVC vloer.
 

Zowel voor Click PVC als Dryback PVC gelden dezelfde onderhoudsadviezen. We zetten ze voor u op een rij:

  • Regelmatig reinigen:

Stof, vuil en zandkorrels kunnen krassen op uw PVC-vloer veroorzaken, dus stofzuig of veeg de vloer regelmatig om deze schoon te houden. Gebruik een zachte borstel of een stofzuiger met een parketborstel om te voorkomen dat er krassen op uw vloer komen.

  • Dweilen:

Na het stofzuigen kunt u de vloer dweilen met een speciale PVC reiniger voor dagelijks onderhoud. Gebruik voor het dweilen het liefste een spraymop, hiermee voorkomt u dat de vloer te nat wordt en niet mooi opdroogt. Hoe vaak u moet stofzuigen en dweilen hangt uiteraard van uw woonsituatie af: werkt u thuis, hebt u kinderen, huisdieren etc.?

  • Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en gebruik geen groene zeep of allesreiniger:

Bleekmiddel, oplosmiddelen of schurende reinigingsmiddelen kunnen de toplaag van uw PVC-vloer beschadigen en zo de glans aantasten. Gebruik ook geen allesreiniger of groene zeep. Deze laten een laagje achter en/of tasten de laklaag zo aan dat er doffe plekken kunnen ontstaan. Ook dat raden we dus af!

  • Vlekken direct verwijderen:

Alles wat lang blijft liggen kan uiteindelijk vlekken veroorzaken. Morst u een vloeistof, zoals koffie of thee, of bijvoorbeeld wat potgrond, verwijder het dan meteen met een zachte doek of keukenpapier. Blijft er een vlek achter, maak die dan direct schoon met de spraymop met de PVC reiniger.

  • Jaarlijkse dieptereiniging:

Gebruik één keer per jaar een diepreiniger om de vloer intensief te reinigen en werk de vloer daarna af met een polish. De polish beschermt en herstelt de laklaag en vereenvoudigt het reguliere onderhoud.

  • Voorkom krassen:

Plaats vilt onder meubelpoten om te voorkomen dat ze krassen op de vloer veroorzaken bij het verschuiven. Ook zand kan krassen veroorzaken. We adviseren u dan ook om een droogloopmat (deurmat) te leggen. Het mooiste is om die direct met de PVC vloer mee te bestellen en precies passend in uw nieuwe vloer te laten plaatsen.

  • Reservestroken:

Tot slot is het verstandig om ervoor te zorgen dat u een pak reservestroken bewaart, zodat u bij onverhoopte schade een strook kan vervangen. Het is immers niet zeker dat de vloer die u nu besteld over 10 jaar in exact dezelfde kleur nog beschikbaar is.
 

Jaarlijks onderhoud PVC vloer vergemakkelijkt dagelijkse onderhoud.
 

Het lijkt een hele lijst, maar een aantal dingen kunt u direct regelen, zoals vilt onder meubelpoten, een droogloopmat en het bewaren van de reservestroken. Waar het in de praktijk op neerkomt is dat u regelmatig stofzuigt en dweilt (wat uiteraard voor elke vloer belangrijk is). Een keer per jaar gaat u dan met een dieptereiniger en polish aan de slag en u zult zien dat dit het dagelijkse onderhoud vergemakkelijkt!

Als u zich aan deze onderhoudsadviezen houdt, dan blijft uw PVC vloer het langste mooi en kunt u er jaren met veel plezier op leven. Is er onverhoopt toch een vlek ontstaan of hebt u een lekkage gehad? Neem contact met ons op en we denken met u mee over een mogelijke oplossing!

Hebt u nog geen PVC vloer uitgekozen en wilt u meer weten over het onderhoud van PVC of andere vloeren? Lees onze blogs of kom naar een van onze showrooms in Amsterdam of Rhenen/Veenendaal. Wij vertellen u met veel plezier alles wat u moet weten om de juiste vloer uit te kiezen voor uw nieuwe woning. Maak hier een afspraak of kom langs tijdens onze openingstijden!

Reacties

Lees de reacties op Hoe onderhoud ik mijn PVC vloer het beste?

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

*/?>
Advies & info

ReviewsParketloods icon

Wat zeggen onze klanten

Vriendelijke service, goed advies en kundige experts die meedenken in het hele proces. Wij zijn super tevreden met onze prachtige houten vloer, die tevens snel gelegd kon worden.

Marianne Kraai

Hierom ga je naar een winkel. Hele vriendelijke vakmensen. Goed advies en niet opdringerig. Voor de volgende vloer kom ik zeker terug.

Jonas Roukema

Wat een fantastische service! Ik belde met een heel specifiek probleem en werd meteen geholpen! Voor mijn volgende parket probleem kom ik zeker terug!

Christoph Rosenmoller

Uiterst tevreden over Parketloods. De service is erg goed, er wordt ruim de tijd voor je genomen en je kunt rekenen op een eerlijk advies waar je echt wat aan hebt. De vloeren zijn erg mooi en de kwaliteit is top. We raden Parketloods aan iedereen aan!

Sjoerd Koster

Ontzettend tevreden! Zeer goed geïnformeerd en daardoor de perfecte vloer gekozen. De vloer is gelegd door drie top leggers, echt vakmanschap. Het is werkelijk prachtig geworden en ik kan Parketloods dan ook absoluut aanraden! Bedankt John en Jai!

Nienke van Eck

Kom naar onze showrooms in Amsterdam of Rhenen (Veenendaal)!

U bent van hart welkom om uw nieuwe houten, PVC of laminaat vloer te komen uitzoeken in een van onze showrooms in Amsterdam en Rhenen (Veenendaal).

Een afspraak maken is niet nodig, maar is (vooral op zaterdag) wel handig als u zeker wilt zijn dat u direct geholpen wordt. Maak eenvoudig een afspraak in onze afsprakenplanner!

Maak nu een afspraak

Onze openingstijden:
Amsterdam
Dinsdag t/m vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 9:00 - 16:00 uur

Rhenen (Veenendaal)
Donderdag en vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 16:00 uur

Op Koningsdag, 27 april, en Hemelvaartsdag, 9 mei, zijn wij gesloten.

 

Hebt u op korte termijn een vloer nodig?
In onze showroom in Amsterdam hebben we verschillende vloeren op voorraad om af te halen. Wilt u in Rhenen een voorraadvloer afhalen? Bel dan even op 020 - 261 3907, dan zorgen we dat dat wat u zoekt aanwezig is! Of mail ons eerst op info@parketloods.nl.

Tot ziens in onze showroom!