Ga terug
16 oktober 2019
Parketloods

Verkoopt Ikea houten vloeren?

De Parketloods zit vlakbij de Ikea in Amsterdam en zelfs schuin tegenover het afhaalpunt van de Ikea. Een prima wisselwerking en ook makkelijk om aan klanten uit te leggen waar we gevestigd zijn: vlakbij de Ikea. En de Ikea kent iedereen wel. Ikea is ook geen concurrent van ons. Ikea verkoopt namelijk geen houten vloeren. Typ je in Google ‘Ikea houten vloeren’, dan krijg je wel resultaten, maar dat is allemaal laminaat, dat verkoopt Ikea namelijk wel.

Laminaat van Ikea of Laminaat van Parketloods: wat zijn de verschillen?

Laminaat verkopen wij ook, maar dan in een hogere klasse, namelijk klasse 32 en 33, vaak met minimaal 20 jaar garantie. De aanduiding in klasse zegt iets over de sterkte en kwaliteit van het laminaat. Het voordeel van een hogere klasse is dat als je er per ongeluk iets op laat vallen, er niet meteen een deuk of gat in je laminaatvloer zit. Ook is vrijwel al ons laminaat geschikt voor vloerverwarming, zie bijvoorbeeld de Homeline Living Light Oak of de Royal V2 Lazio.

Het laminaat van Parketloods zit weliswaar in een iets andere prijscategorie dan het laminaat van Ikea, maar daarvoor krijg je wel de kwaliteit, service en het écht goede advies van de Parketloods. En als je dan een laminaatvloer hebt die mooi strak blijft liggen en jaren meegaat, dan is het die iets hogere prijs ook wel waard.

Toch liever een parketvloer? Dan naar Parketloods i.p.v. Ikea

Maar als je budget hebt voor een echte houten vloer, dan adviseren wij om te investeren in een parketvloer. En zoals gezegd verkoopt Ikea geen parketvloeren. Parket is een echt natuurproduct dat anders aanvoelt dan laminaat. Ook heeft het een ander effect op je interieur. Wanneer je een koopwoning hebt, dan is er nog het bijkomende voordeel dat een goede parketvloer waarde vermeerderend werkt. Daarbij is een houten vloer een duurzamere keuze, niet alleen in het geval van onverhoopte schade aan je vloer, maar ook doordat een houten vloer vrijwel 100% recyclebaar is.

Je vloer is de basis van je interieur.

We spreken regelmatig klanten die twijfelen over de keuze voor hun vloer. Een nieuw huis of een verbouwing kost veel geld en je kan iedere euro nu eenmaal maar één keer uitgeven. Wij adviseren om vooral te investeren in de basis, dat zijn de dingen die je niet zo eenvoudig op een later moment kan vervangen. Denk aan een goede keuken en mooie badkamertegels, maar ook aan een vloer. Je kan prima starten op een Ikea bank of aan een Ikea keukentafel. Die vervang je namelijk een stuk makkelijker dan een volledige vloer. En mooi meegenomen: op zo’n mooie houten vloer komen die Ikea tafel en bank heel goed tot hun recht ????

Kijk voor houten vloeren inspiratie eens op onze pagina Vloer Inspiratie.

Heb je na het lezen van deze of een andere blog nog vragen? Stel ze gerust! Je vindt het reactieformulier onder deze blog.

Reacties

Lees de reacties op Verkoopt Ikea houten vloeren

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Advies & info

ReviewsParketloods icon

Wat zeggen onze klanten

Wat een fijne service en advies! Hoewel het duidelijk is dat het hart van de Parketloods meer ligt bij echt hout, was het geen enkel probleem om mij te adviseren voor een door mij gewenste -goedkopere- optie van laminaat. Ik heb ook helemaal niet het gevoel gekregen dat ze me liever een houten vloer wilden verkopen ofzo. Ik had helemaal geen ervaring met het leggen van laminaat maar er is me heel geduldig uitgelegd wat ik moest doen en welke materialen ik nodig had. Als ik ooit wel geld heb voor een houten vloer, kom ik zeker terug!

Fleur Tromp

Mijn gerookte eikenhouten vloer had wat kleurproblemen maar die werden prima opgelost door Jai en John. Het uiteindelijke diagonale resultaat is fantastisch. Ik ben nog elke dag blij dat ik met de Parketloods in zee ben gegaan en beveel ze van ganse harte aan iedereen aan.

Ineke Jolink

Wat een fantastische service! Ik belde met een heel specifiek probleem en werd meteen geholpen! Voor mijn volgende parket probleem kom ik zeker terug!

Christoph Rosenmoller

Uiterst tevreden over Parketloods. De service is erg goed, er wordt ruim de tijd voor je genomen en je kunt rekenen op een eerlijk advies waar je echt wat aan hebt. De vloeren zijn erg mooi en de kwaliteit is top. We raden Parketloods aan iedereen aan!

Sjoerd Koster

Ontzettend tevreden! Zeer goed geïnformeerd en daardoor de perfecte vloer gekozen. De vloer is gelegd door drie top leggers, echt vakmanschap. Het is werkelijk prachtig geworden en ik kan Parketloods dan ook absoluut aanraden! Bedankt John en Jai!

Nienke van Eck

Tekst popup in beeld

De showroom van de Parketloods is vijf dagen per week open!

Waarvoor kunt u een afspraak maken?

Door het succes van onze afsprakenplanner hebben we besloten dat we voorlopig op afspraak blijven werken. U boekt eenvoudig een afspraak op de datum en tijd die u het beste uitkomt. U bent ook zonder afspraak welkom, maar vooral op zaterdag én in de aankomende vakantieperiode bestaat dan de kans dat we u niet (meteen) kunnen helpen.

Advies & uitzoeken van uw nieuwe vloer:

Eenmaal in de showroom wordt u direct geholpen en we nemen ruim de tijd voor u. We houden voor u een uur vrij om u onze uitgebreide collectie vloeren te laten zien en u alles uit te leggen over onze vloeren. Lees hier meer over het adviesgesprek of maak direct een afspraak in onze afsprakenplanner.

Wilt of kunt u niet naar de showroom komen, dan is het ook nog steeds mogelijk om een live adviesgesprek via videobellen in te plannen.

Maak direct een videobel of showroom afspraak

Levering van uw reeds bestelde vloer:
Alle reeds bestelde vloeren worden op de afgesproken datum geleverd door onze vaste transporteurs.

Uw bestelling ophalen:
Heeft u bij de bestelling van uw nieuwe vloer of onderhoudsproducten aangegeven dat u de bestelling zelf komt ophalen? Dan nemen wij contact met u op om een ophaaldatum en/of tijdstip af te spreken.
 

Tot ziens in onze showroom!

 

 

Parketloods logo
Parketloods
De Parketloods is open!
maak hier een afspraak