Zoeken gehele website...

Houten vloeren blog

Welkom bij de blog over houten vloeren van ParketLoods.nl

Onder onze producten vind u de eigenschappen van de parketvloeren, maar sommige informatie is misschien iets te technisch. Wat is nu eigenlijk een micro velling of wat houd rustiek of select in. Hier vind u de uitleg wat van de beschreven eigenschappen die de houten vloer kan hebben bij de Parketloods.

Lees verder

Dit is deel twee van de serie over de mythes die heersen over houten vloeren. Het eerste deel kunt u hier vinden.

Lees verder

In dit artikel komen verschillende mythes en stellingen tegen houten vloeren aan bod, sommige zijn algemeen bekend. Wij geven daarom goede tegenargumenten waarom u met een gerust hart zou kunnen kiezen voor een houten vloer in uw huis. Daarnaast geven we ook handige tips voor het onderhoud van uw vloer, zodat u er zo lang mogelijk van kunt genieten.

Lees verder

Houten vloeren zijn stoer en sterk, maar niet ze zijn niet onverwoestbaar. Over het algemeen kunt u de meeste problemen voorkomen voordat ze optreden door met de juiste zorg te onderhouden en indien u de vloer zelf legt door de gebruiksaanwijzing aandachtig te lezen en deze toe te passen.

Lees verder

Parket en houten vloeren zijn te krijgen in verschillende afwerkingen te krijgen. Om een beter afweging te maken in uw keuze van een nieuwe houten vloer. Leggen we uit wat voor afwerkingen er te krijgen zijn. Zoals bijvoorbeeld matte lak, natuurlijke olie, satijn lak, geborsteld en handgeschraapt.

Lees verder

Een antwoord op de meest gestelde vragen over massief parket zoals: Waar kan ik een massieve vloer leggen? Voelt massief parket warm aan in de wintermaanden? Kan ik een massief houtenvloer leggen op vloerverwarming?

Lees verder

De meest gestelde vragen over lamelparket overzichtelijk op een rij. Zoals kan lamelparket gerenoveerd worden?

Lees verder

Bij lamelparket gaat er niet direct bij iedereen een lichtje branden. Lamelparket ziet er hetzelfde uit als een houten vloer (parket), maar is opgebouwd uit lagen kruislings verlijmd hout. Lamelparket heeft een toplaag van echt hardhout met een onderlaag van goedkoper ander hout. Dit heeft grote voordelen ten opzichte van een houten vloer.

Lees verder

We hebben ons leveringsprogramma uitgebreid met visgraat lamelparket. Deze vloeren zijn niet alleen in visgraat te leggen, maar in meerdere hippe en onverwachte patronen. Als vanzelfsprekend zijn ook deze lamelparket visgraat vloeren van ecologische materialen.

Lees verder

10 februari 2012 | 2 reacties
Wat is laminaat parket eigenlijk? Als men spreekt over laminaat parket wordt er bijna altijd lamelparket of fineerparket bedoeld, ofwel een vloer met een echte houten toplaag. In tegenstelling tot laminaat wat een vloer is met een kunststof toplaag. Laminaat parket dus is een samenvoeging van twee verschillende soorten vloeren.

Lees verder

Parketloods is vanaf de oprichting een easy going Company, om het simpel te zeggen de klant is koning. Wij zullen alles in het werk stellen om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Niet geheel onbelangrijk wij hebben oog voor de natuur en een ecologische inslag, wij kopen alleen parket en houten vloeren van bedrijven die doen aan herbebossing.

Lees verder

We hadden de afgelopen tijd veel vraag naar eiken houten vloeren, maar dan wel goedkoop. Natuurlijk hadden wij al het een en ander in de aanbieding zoals ons kant en klaar beuken parket voor Ä21,95 per m2 incl. btw en eiken goedkoop parket afgewerkt met lak voor Ä 23,95. Toch zijn we op zoek gegaan naar een groter assortiment eiken planken die bij ieders budget past.

Lees verder

Sinds een week is de herfst nu echt begonnen en de centrale verwarming staat nu regelmatig aan. Zoals bekend is warmte van een CV (centrale verwarming) erg droog en als je een hygrometer hebt zie je deze de afgelopen week dalen. Door de droge lucht droogt ook uw houten vloer uit, met alle gevolgen van dien. Dit is wat u kunt doen om het uitdrogen van uw houten vloer te voorkomen.

Lees verder

Een houten vloer afgewerkt met olie is de klassieke afwerking en nog steeds zeer gewild en dat is niet zonder reden. Een houten vloer afgewerkt met olie voelt fijn aan en ziet er prachtig uit, maar heeft zowel voor als nadelen ten opzichte van een gelakte vloer. Om een gedegen beslissing te kunnen nemen of parket cq een houten vloer afgewerkt met olie bij u past, dient u de eigenschappen van d...

Lees verder

Om een gedegen beslissing te kunnen nemen of parket cq een houten vloer afgewerkt met lak / vernis het beste bij u past, dient u de eigenschappen van deze afwerking te kennen.

Lees verder

Wij hebben ons assortiment klikplinten nu uitgebreid met hoge witte plinten. Een witte plint is in Nederland het meest gevraagd en daar spelen wij op in met hoge witte plinten vanaf Ä 2,50 incl. btw per m2.

Lees verder

Een veelgestelde vraag is of parket in een keuken wordt aanbevolen en hoe het dan gelegd dient te worden! Wat is beter gelakt of geolied parket in de keuken. Hoe moet parket in de keuken onderhouden worden.

Lees verder

We hebben ons assortiment uitgebreid met Aquamarijn. De filosofie van Aquamarijn sluit helemaal aan bij onze ecologische parketvloeren. Vandaar dat we ook erg blij zijn dat wij nu dealer zijn geworden. Aquamarijn heeft een breed assortiment oliŽn, pigmenten en onderhoud producten voor houten vloeren, parket en lamelparket.

Lees verder

We hebben ons assortiment uitgebreid met RigoStep. RigoStep is een Nederlandse producent van van watergedragen VOS vrije professioneel lakken voor parket. RigoStep heeft een zeer innoverend pakket aan lakken, Van hoogglans en satijn tot matte en bijna onzichtbare lakken.

Lees verder

In onderstaande tabel kunt u de voor en nadelen zien van zowel lamelparket als massief parket, om zo tot een weloverwogen beslissing te komen welke soort het beste bij u past.

Lees verder

ParketLoods | 020 - 261 39 07 | info@parketloods.nl | Lemelerbergweg 35F, 1101 AH Amsterdam Zuid-Oost

Voorwaarden | Disclaimer