Ecologisch parket

Onze producent die FSC gecertificeerd is besteedt ook veel aandacht aan het milieu en het broeikaseffect. De productie-installaties zijn de meest milieuvriendelijke in de industrie. Dankzij investeringen in moderne pro ecologische installaties is het mogelijk om de uitstoot van stof en gas met bijna 100% te verminderen. Echter, de betrokkenheid van het bedrijf bij natuurbehoud gaat veel verder dan alleen het nastreven van de hoogste productienormen.

Ons lamelparket en massief parket zijn gemaakt van 100% natuurlijk hout.  Alle componenten, gebruikt bij de productie,  voldoen aan de hoogste normen van veiligheid voor mensen en natuurlijk het milieu.  Dit wordt erkend door het PZH (Nationaal Instituut voor Hygiëne) certificaat verkregen door onze fabrikant.  Alle parketvloeren zijn milieuvriendelijk . Er wordt geen gebruik gemaakt van schadelijke giffen zoals formaldehyde en  oplosmiddelen uit lijm en /of lak. Daardoor zijn de vloeren uitermate geschikt om te leggen in slaapkamers, kinderkamers, kleuterscholen en crèches.

Het is bekend dat broeikasgassen voor een belangrijk deel verantwoordelijk zijn voor klimaatverandering. Koolstofdioxide is een restproduct dat vrij komt bij de verbranding van vaste brandstof  zoals kool, olie of gas. De hoeveelheid en de snelheid van de uitstoot is zo groot dat de natuur niet in staat is het hoofd te bieden met behulp van zijn natuurlijke opnamecapaciteit.
Er zijn tal van methoden ter voorkoming van klimaatsverandering. Echter de aanplant van nieuwe bomen en het vervangen van gewone brandstof door biobrandstof, geproduceerd uit hernieuwbare middelen en het streven om elke vorm van verspilling te reduceren, zijn de beste vormen van actie. Onze fabriek is de enige in Europa die het hele productieproces heeft samengebracht op één plaats. Dit garandeert volledige controle over elke fase van de verwerking van het hout. Onze producent doet zijn best om optimaal te profiteren van het hout. Onze producent maakt optimaal gebruik van het hout. De beste kwaliteit hout wordt gebruikt voor de productie van parket, fineer en plinten. Het hout dat overblijft wordt gebruikt voor de productie van ecologische biobrandstof. Schors wordt verkocht als een decoratief element voor de tuin.

De fabriek produceert zijn eigen thermische energie door middel van verbranding van biomassa (zaagsel en het  houtafval). Op deze manier vermijdt het bedrijf de onnodige uitstoot van destructieve hoeveelheden CO2.Parketloods heeft er voor gekozen om met de meest groene producent van ecologisch parket samen te werken.

  • Buiten het FSC beleid om heeft de parketfabriek een extra “1 voor 1” programma, dit houdt in dat er een nieuwe boom wordt geplant voor elk verkocht pak parket. De parketfabriek draagt zo bij aan het herstel van de bossen. Naast het herstel van de bossen absorberen jonge groeiende bomen koolstofdioxide in het proces van fotosynthese en stoten zuurstof uit. Dankzij dit programma draagt onze producent bij aan de oplossing van de wereldwijde klimaatproblematiek.
  • Naast het “1 voor 1” programma waarmee al meer dan 4 miljoen bomen zijn geplant, steunt onze producent actief ecologische activiteiten in eigen land en daarbuiten, met het doel om de samenleving meer bewust te maken van de noodzakelijke bescherming van de natuur.
  • Onze fabriek produceert eco briketten van zaagsel, ter vervanging van openhaardhout, kool en olie. Dit draagt extra bij aan/tot de vermindering van CO2 uitstoot en het onnodig kappen van hout als brandstof.
  • Van alle parketsoorten is lamelparket het meest ecologisch verantwoord, omdat lamelparket uit drie lagen is opgebouwd. De onderste twee lagen zijn gemaakt van snelgroeiend naaldhout en alleen de toplaag is gemaakt van langzaam groeiend hardhout. Dit is een duurzame methode omdat op deze manier veel meer parket gemaakt kan worden van het langzaam groeiende hardhout.

 

Wat doet de Parketloods

Behalve dat wij continu op zoek zijn naar de meest ecologisch verantwoorde producten, doen wij in huis alles wat in ons vermogen ligt zo duurzaam mogelijk te werken. Zo hebben we bijvoorbeeld onze showroom waar mogelijk gebouwd met gerecyclede materialen.

  • Verkopen van het beste ecologische en duurzaam parket  en overige eco producten die beschikbaar zijn
  • Wij kopen alleen van fabrikanten die in Europa fabriceren ivm de EUTR houtwet die illegale houtkap tegen gaat
  • De temperatuur een graadje lager in de showroom
  • Recyclen van zaagafval
  • Afvalscheiding
  • We gebruiken alleen papier dat aan de FSC norm voldoet, daarbij proberen we zo min mogelijk papier te gebruiken

Heeft u nog tips waardoor we milieubewuster en duurzamer kunnen werken, laat het ons weten.