Zoeken gehele website...
Zoek!
Filters

terug

Plinten

Plinten

Plinten zijn de eindafwerking van uw parketvloer. Een parketvloer kan nog zo mooi gelegd zijn zonder plinten lijkt het vaak nog een beetje rommelig. Plinten zijn er in vele soorten en maten te verkrijgen op onze site hebben wij alleen hoge edelfineer plinten staan om het aanbod enigszins overzichtelijk te houden.Naar wens kunnen wij ook plakplinten, massieve platte plinten en alle andere soorten hoge plinten leveren. Heeft u een speciale wens laat het ons weten.Hoewel er ontzettend veel plinten op de markt te verkrijgen zijn kunnen we alle plinten onderverdelen in twee hoofd categorien;

• Hoge plinten
• Platte plinten

Hoge Plinten

Een hoge plint tegen de muur is beter, omdat de houten vloer vrij onder de plint kan werken.
 Er zijn verschillende staande plinten verkrijgbaar;
•De massieve plint. Deze plinten zijn mooi en kunnen tegen een stootje. Een nadeel is dat ze erg duur zijn.
•Fineerplinten zijn plinten die zijn samengesteld. Onze plinten zijn samengesteld uit lariks met daarop fineer gelijmd (fineer is een dun laagje hout waar ook de parketvloer van gemaakt is). Deze plinten zijn goedkoper, maar kunnen net als massieve plinten tegen een stootje. Wij leveren plinten met een kliksysteem, ze kunnen met speciale clips eenvoudig op de muur geklikt worden. Echter ze kunnen ook tegen de muur gelijmd worden.
•Mdf plinten. Deze plinten zijn vaak gegrond en kunnen makkelijk geschilderd worden. Bijvoorbeeld in de kleur van de kozijnen of deuren om een geheel te creëren.

Platte Plinten

De platte plint is een platte strook hout (bijvoorbeeld van massief eiken) van 3mm tot 5mm dik en 20mm tot 30mm breed. Deze plint wordt op het parket gespijkerd of gelijmd met een plakstrip. Voor mensen die geen staande plinten willen is dit een goede oplossing. Een nadeel van deze plinten is dat ze los kunnen komen door het werken van de vloer. Als de vloer uitzet wordt de platte plint tegen de muur aan gedrukt waardoor lijm of spijker los kunnen komen. Het beste kunnen deze plint geïnstalleerd worden met wat ruimte tussen de plint en de muur. Meestal voldoet 3mm dit gat kan gevuld worden met acrylaatkit, de kit zorgt ervoor dat de vloer toch iets kan werken. Maar het is niet optimaal en bij sterk werkende vloeren kan de plint nog steeds los komen. Er zijn sinds kort oon platte plinten om de markt die met clipjes tussen de werkingsgroef worden gemonteerd, deze plinten komen niet los om dat ze met de vloer meewerken.

Tekst naw
ParketLoods020 - 261 39 07info@parketloods.nlKeienbergweg 27, 1101 EX Amsterdam Zuid-Oost

Voorwaarden | Disclaimer

De prijzen in de webshop staan standaard op Incl. btw 

ParketLoods logo
ParketLoods