GRATIS parkeren bij onze loods in Amsterdam
 • No products in the cart.

NIEUW: De zwevende visgraat vloer van ParketLoods

De visgraat vloer, misschien wel dé meest gewilde vloer van nu. Waar zie je dit vloerpatroon niet voorbij komen? In elke flat of straat in Nederland vind je dit bekende en hippe patroon, waarbij de planken worden gelegd als v-vormen die in elkaar haken. Niet alleen vloeren maar ook de muren worden gedecoreerd in visgraatstijl! Bij ParketLoods zijn wij ook helemaal om!

We hebben voor de echte fans dan ook groots nieuws: je kunt nu ook kiezen voor een zwevende visgraat vloer!
Lees snel verder voor de details.

Bij een visgraat vloer is er namelijk altijd die ene maar: visgraat vloeren moet je lijmen.

De planken kunnen alleen netjes in patroon blijven liggen als de vakman deze aan de onderlaag verlijmt.

Wil je graag een visgraat vloer hebben zonder deze te plakken? Dan kun je kiezen voor de reuzen visgraat, ofwel de walvisgraat vloer. Dit zijn planken van 18cm bij 72 cm, deze planken hebben bijna de ‘normale’ plankgrootte en kunnen in visgraat patroon gelegd worden zonder te verplaatsen, bewegen of dat er kieren ontstaan. Echter beïnvloedt deze keuze natuurlijk wel het uiterlijk van de zo bekende visgraat vloer.

Bekijk onze visgraat vloeren

De vraag is dan ook: moet een visgraat vloer verlijmd worden?

Nee. Bij ParketLoods vind je namelijk ook visgraat vloeren die zwevend geplaatst kunnen worden! Niet alleen de walvisgraat vloer maar ook de subtiele, kleinere variant. ParketLoods is buiten de grenzen van eigen land gaan kijken en vond de visgraat vloer van 12 cm x 60 cm die zwevend gelegd kan worden! Eén voorwaarde is wel dat de ondergrond volledig vlak is. Anders wordt de visgraat niet netjes en mis je de typerende look van deze vloer.

De zwevende visgraat vloer bij ParketLoods

De zwevende visgraat vloer bij ParketLoods is onbehandeld verkrijgbaar, zo kun je deze in elke kleur krijgen die jij wilt! Maar in ons assortiment vind je deze vloer ook in alle kleuren van de olieboog. Door de vloer te behandelen met een van onze oliën creëer je een warme, koele of juist strakke look. Kies welke stijl bij jouw interieur past!

Onze merken vloerolie voor jouw zwevende visgraat vloer

Osmo

Osmo biedt oliën gebaseerd op natuurlijke producten, welke goed beschermd, makkelijk aan te brengen is het oppervlakte laat ademen. Je hebt keuze uit een blanke was, olie rapid,
originial, farbig of olie effect.

Woca

De vloer oliën van Woca bieden de mogelijkheid om de visgraat vloer een kleurtint mee te geven. Bruin, grijs, zwart, wit, naturel. Verzorg en kleur de vloer tegelijk!

Royl

Royl olie beschermt en behoudt de natuurlijke uitstraling van de vloer. Bij Royl heb je keuze uit 23 verschillende kleurpigmenten. Zo heb je niet alleen een zwevende visgraat vloer maar ook nog een die qua kleur precies klopt met jouw interieur.

Monocoat

Ook kun je ervoor kiezen om jouw zwevende visgraat vloer te behandelen met Monocoat olie. Kies voor de meest uiteenlopende bruine, zwarte, witte of grijze tinten. Deze olie wordt één met het hout waardoor de olie goed beschermt tegen slijtage en bestand is tegen warmte en vocht.

Verder kun je er ook voor kiezen om de vloer niet te behandelen met olie, maar met lak. Neem bijvoorbeeld “Skylt”. Deze lak behoudt 100% de natuurlijke en onbehandelde look van de visgraat vloer! Zo haal jij direct een natuurlijke look in huis, maar bescherm jij je nieuwe vloer volledig!

De voordelen die de zwevende vloer jou biedt

Waarom zou je nu kiezen voor deze zwevende, ofwel los gelegde, visgraat vloer?

Ten eerste is een zwevende vloer vaak goedkoper dan een geplakte vloer. En aangezien je al snel een groot aantal vierkante meters nodig hebt, is dat natuurlijk erg gunstig!
Ten tweede, is het leggen van een zwevende vloer sneller dan de vaste visgraat vloer. Dit omdat de ondergrond niet behandeld hoeft te worden met lijm!

Woon jij in een mooi penthouse of gewoon in een gezellige flat op 3 hoog? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met een VVE. En deze VVE’s willen graag dat alle vloeren worden gelegd op een 10 dB ΔLlin dempende ondervloer. Op deze manier kun jij gewoon ijsberen door je woonkamer, je bureaustoel verschuiven en met schoenen aan in huis lopen, zonder dat jouw onderburen elke stap en beweging kunnen volgen. En dat is nu mogelijk met de zwevende visgraat vloer! Dus ook jouw appartement of loft kan worden voorzien van een stijlvolle visgraat vloer.

Naast deze praktische redenen waar je direct profijt van hebt, is er een ook een voordeel voor de lange termijn. Je kunt de zwevende visgraat vloer namelijk zonder schade loshalen! Dat betekent dat je de vloer eenvoudig meeneemt naar een eventueel nieuw huis. Als jij helemaal fan bent van de visgraat vloer, hoef je deze tenminste niet achter te laten. Of ben je juist iemand die van afwisseling houdt? En is de vloer van jouw buurman ook wel erg mooi? Dan kunnen jullie in de toekomst van vloer wisselen. Als de buurman ook gecharmeerd is van jouw visgraat vloer natuurlijk.

ParketLoods heeft velen en velen meters van de zwevende visgraat vloer voor jou op voorraad liggen. Je kunt vandaag dus kiezen voor de vloer die jij wilt, en morgen aan de slag!

10 reacties op “NIEUW: De zwevende visgraat vloer van ParketLoods

  1. Hallo Babs,

   De leggers rekenen voor het zwevend leggen €15,= p/m2 incl btw.
   Olie of lak hebben beide zo hun voordelen, zo is lak onderhoudsarm maar echter weer wat duurder ten opzichte van olie.
   Het komt toch vaak neer op smaak en uitstraling.

   mvg,

   John

  1. Hallo Willemijne,

   Sorry voor de late reactie, maar de zevende visgraat vloer kan ook op een 10db ondervloer.
   Wanneer je ons de situatie uitlegt kunnen we ook een goed advies eraan koppelen.

   mvg,

   John

  1. Hallo Stefan,

   Een gemiddelde prijs voor het leveren alle materialen, inclusief leggen van een zwevende visgraat vloer ligt zo rond de 120,= p/m2.
   Er zijn namelijk verschillende afmetingen, sorteringen en afwerkingen welke de prijs van de vloer bepalen.
   We hebben veel voorbeelden in onze showroom en ontwerpen en maken regelmatig nieuwe designs, je bent daar van harte welkom.

   mvg,

   John

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *