Ga terug
4 februari 2014
Parketloods

Wat is een Duovloer of multiplank?

Een duovloer ook wel duoplank, multiplank, multivloer of lamelparket genoemd is een samengestelde houten vloer. Hiermee wordt bedoeld dat de vloer uit twee delen is opgebouwd, een toplaag meestal eiken en een multiplex onderlaag meestal berken multiplex.

De voordelen van een duovloer met berken multiplex drager:

  • Zeer stabiel
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Geschikt voor zwevende of verlijmde installatie
  • Trekt onder normale omstandigheden niet krom
  • Werk tot 80% minder dan massief parket
  • Zeer goede prijs kwaliteitverhouding

Multiplank, duovloer, multivloer

Door de opbouw van twee lagen wordt er een zeer stabiele plank gecreëerd. Door de multiplex plaat wordt er voor gezorgd dat de houten vloer weinig werkt (inkrimpen/uitzetten als gevolg van wisseling vocht en/of temperatuur). Multiplex werkt weinig, omdat hout de neiging heeft om alleen in de breedte te werken. Multiplex zijn dunne houten plaatjes die kruislings verlijm zijn waardoor de ene laag het werken van de andere opheft.

Wanneer de multivloer is opgebouwd uit berkenmultiplex met een toplaag krijg je de beste kwaliteit die in houten vloeren verkrijgbaar is.  Deze opbouw is ook uitermate geschikt voor vloerverwarming. De vloer met deze opbouw heeft alles mee, de opbouw van berkenmultiplex is uitermate stabiel. Door de hoge densiteit van het materiaal geeft het ook warmte relatief snel door. De densiteit van de onderlaag zorgt er ook voor dat zelfs met wat dunnere toplagen bv 3 of 4 mm, de vloer hard is. Dit betekend dat er minder snel deuken in het hout kunnen komen.

Pas op dat u een multivloer aanschaft met berkenmultiplex, er worden ook goedkopere varianten met een populieren en of grenen/vuren multiplex (underlayment) aangeboden. Omdat deze lichter zijn missen ze enkele eigenschappen. Ze zijn minder geschikt voor zwevende installatie en het is zeker niet aan te raden dit type zwevend op vloerverwarming te leggen. De vloer hebben een lagere densiteit waardoor ze vatbaarder zijn voor deuken in de toplaag als je iets zwaars laat vallen. Door de lagere densiteit van de onderlaag isoleren ze ook iets beter en geven ze bijvoorbeeld bij vloerverwarming langzamer de warmte door.

Hoe herken je een goede of een slechte multivloer?

  • Een goede eiken duovloer op berken multiplex drager heken je aan het multiplex dat een licht roze tint heeft en een plank voelt zwaar aan. De plank zou bijna hetzelfde moeten wegen als een massief eiken variant.
  • De minder goede eiken duovloer op populieren en of grenen/vuren (underlayment)  multiplex herken je aan de kleur. Het populieren is erg licht bijna wit hout soms zelf te verwarren met berken multiplex, alleen met populieren multiplex voelt de plank erg licht aan. Grenen en vuren underlayment is duidelijk te herkennen aan de gele kleur.

Reacties

Lees de reacties op Wat is een Duovloer of multiplank

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Advies & info

Reviews
Parketloods icon

Wat zeggen onze klanten

Wat een fijne service en advies! Hoewel het duidelijk is dat het hart van de Parketloods meer ligt bij echt hout, was het geen enkel probleem om mij te adviseren voor een door mij gewenste -goedkopere- optie van laminaat. Ik heb ook helemaal niet het gevoel gekregen dat ze me liever een houten vloer wilden verkopen ofzo. Ik had helemaal geen ervaring met het leggen van laminaat maar er is me heel geduldig uitgelegd wat ik moest doen en welke materialen ik nodig had. Als ik ooit wel geld heb voor een houten vloer, kom ik zeker terug!

Fleur Tromp

Mijn gerookte eikenhouten vloer had wat kleurproblemen maar die werden prima opgelost door Jai en John. Het uiteindelijke diagonale resultaat is fantastisch. Ik ben nog elke dag blij dat ik met de Parketloods in zee ben gegaan en beveel ze van ganse harte aan iedereen aan.

Ineke Jolink

Wat een fantastische service! Ik belde met een heel specifiek probleem en werd meteen geholpen! Voor mijn volgende parket probleem kom ik zeker terug!

Christoph Rosenmoller

Uiterst tevreden over Parketloods. De service is erg goed, er wordt ruim de tijd voor je genomen en je kunt rekenen op een eerlijk advies waar je echt wat aan hebt. De vloeren zijn erg mooi en de kwaliteit is top. We raden Parketloods aan iedereen aan!

Sjoerd Koster

Ontzettend tevreden! Zeer goed geïnformeerd en daardoor de perfecte vloer gekozen. De vloer is gelegd door drie top leggers, echt vakmanschap. Het is werkelijk prachtig geworden en ik kan Parketloods dan ook absoluut aanraden! Bedankt John en Jai!

Nienke van Eck

Tekst popup in beeld

De showroom van de Parketloods is vijf dagen per week open!

Waarvoor kunt u een afspraak maken?

Door het succes van onze afsprakenplanner hebben we besloten dat we voorlopig op afspraak blijven werken. U boekt eenvoudig een afspraak op de datum en tijd die u het beste uitkomt. U bent ook zonder afspraak welkom, maar vooral op zaterdag én in de aankomende vakantieperiode bestaat dan de kans dat we u niet (meteen) kunnen helpen.

Advies & uitzoeken van uw nieuwe vloer:

Eenmaal in de showroom wordt u direct geholpen en we nemen ruim de tijd voor u. We houden voor u een uur vrij om u onze uitgebreide collectie vloeren te laten zien en u alles uit te leggen over onze vloeren. Lees hier meer over het adviesgesprek of maak direct een afspraak in onze afsprakenplanner.

Wilt of kunt u niet naar de showroom komen, dan is het ook nog steeds mogelijk om een live adviesgesprek via videobellen in te plannen.

Maak direct een videobel of showroom afspraak

Levering van uw reeds bestelde vloer:
Alle reeds bestelde vloeren worden op de afgesproken datum geleverd door onze vaste transporteurs.

Uw bestelling ophalen:
Heeft u bij de bestelling van uw nieuwe vloer of onderhoudsproducten aangegeven dat u de bestelling zelf komt ophalen? Dan nemen wij contact met u op om een ophaaldatum en/of tijdstip af te spreken.
 

Tot ziens in onze showroom!

 

 

Parketloods logo
Parketloods
De Parketloods is open!
Lees hier meer