Zoeken gehele website...
Zoek!
ParketLoods

Hoe kunt u uw houten vloer repareren door een plank te vervangen?

5 juli 2013

uw houten vloer beschadigd door een ongeluk, het kan gebeuren. Vaak zijn er maar een of twee planken beschadigd. Dan is het zonde om heel de houten vloer te vervangen, of compleet te schuren.

Wanneer een deel van uw vloer beschadigd is, hoeft u zich geen grote zorgen te maken. U kunt het waarschijnlijk repareren zonder dat de hele vloer eruit hoeft. Gebruik daarvoor het volgende stappenplan:

Stap een: Voordat u de oude vloer verwijderd, zorgt u ervoor dat u een klein deel van een parketplank heeft om het beschadigde deel mee te vervangen. Probeer een deel te vinden die het dichtst bij uw huidige tint en afwerking in de buurt komt. Zorg ervoor dat u iets meer vloerdelen heeft dan dat de beschadigde delen omvatten. Zo kunt u fouten incasseren.

Stap twee: Gebruik een cirkelzaag, stel de diepte in op de dikte van uw vloer en maak zaagsneden, en laat ongeveer 1 tot anderhalve centimeter aan beide kanten van de plank die u wilt vervangen zitten. Wees voorzichtig, want u kunt de vloer snel beschadigen, waardoor u meer reparatiewerk voor uzelf creëert.

Stap drie: Maak nog een zaagsnede, in een hoek, zodat u een Z-vormige snede maakt. Dit geeft u twee driehoekige stukken die gemakkelijk te verwijderen zijn met een beitel.

Stap vier: Maak de groeven en het vrijgekomen oppervlak goed schoon.

Stap vijf: Zaag de vervangende planken in de juiste maat zodat u geen gaten of spleten in uw vloer krijgt. Het beste is om dit aan te sluiten op de al bestaande groeven in uw vloer.

Stap zes: Gebruik een zaag om het onderste deel van het gegroefde deel te verwijderen.

Stap zeven: Probeer de uiteinden van de planken licht af te kanten, zodat deze gemakkelijker te plaatsen zijn.

Stap acht: Kijk of het beoogde deel in het vrijgekomen oppervlak past. Gebruik nog geen lijm.

Stap negen: Breng lijm aan op de groeve en de tand van de planken en bevestig deze aan de bestaande planken.

Stap tien: Vervang de planken. U dient snel te werken, gezien de lijm snel droogt.

Deze stappen kunt u herhalen voor elke reparatie die gedaan dient te worden. Zo kunt u nog jaren van uw vloer genieten zonder dat de gehele vloer vervangen hoeft te worden. 

Terug naar overzicht blogberichten over houten vloeren

Reactie plaatsen

Lees eerst de reacties even door voordat u zelf een reactie plaatst. Misschien staat het antwoord op uw vraag al tussen de reacties.

Reacties

Reactie geplaast op: 08-05-2018 door Hilliebouman@hotmail.com

Mijn vraag is of jullie ook houtenvloeren schuren en weer als nieuw maken.De bedoeling is dat we volgend jaar onze kamer en keukenvloer willen laten doen.We hebben eikenhouten vloeren die behandeld ziijn met hardwax, We hebben vaak aardig wat honden in huis, misschien dat er dan ook nog een andere manier is.Graag zouden we een vrijblijvende offerte willen. Met vriendelijke Groet Hillie Bouman.

Reactie geplaast op: 12-07-2014 door Lonneke

Ik heb even een vraagje wij gaan onze kinderkledingwinkel volgende week openen en zijn nog volopbezig met verbouwen en daar gebeuren ook nog wel eens ongelukjes Zo heeft 1 van onze bouwmannen iets moeten vast boren in het plafon maar is daarmee door de vloer van de bovenbuurvrouw gegaan en die heeft een houten vloer liggen van 100 jaar nu is de eigenaar heel boos en willen wij het graag netjes oplossen Het gaat om 2 gaatjes vallen die te repareren?Ik hoor het graag Mvg Lonneke martens
Tekst naw
ParketLoods020 - 261 39 07info@parketloods.nlKeienbergweg 27, 1101 EX Amsterdam Zuid-Oost

Voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring

De prijzen in de webshop staan standaard op Incl. btw 

ParketLoods logo
ParketLoods